Bergans

Bergans of Norway er en ledende aktør inden for udvikling af udstyr og teknisk beklædning. Bergans har et bredt sortiment af tøj til ture og jagt, ekspeditioner og fritidsbrug. Derudover producerer Bergans også telte, rygsække, skitøj og andet udstyr til friluftsliv.

Bergans arbejder tæt sammen med ekstrembrugere og specialister, der udsætter udstyret for usædvanlig hård behandling på deres ekspeditioner. Dette giver Bergans en uvurderlig information og ”know how”. Firmaet har f.eks. været leverandør til ekspeditioner såsom: Arctic Ocean 2000, The Longest March og Antarktis-krydsning 2005 – 2006.

Der er derfor ingen tvivl om, at Bergans ved, hvad de laver, og dette skinner igennem i deres produkter. Du får hele vejen igennem høj kvalitet og gennemtænkt funktionalitet, der egner sig til alle former for outdoor-aktiviteter.

Bergans - Norsk superkvalitet

Historien om Bergans strækker sig helt tilbage til 1908, da Ole Ferdinand Bergan opfandt og patenterede verdens første rygsæk med ramme. Oles idé om at have en kraftig og stabil rygsæk med fast ryg skulle vise sig at være starten på et eventyr, som den dag i dag stadig lever og vokser i bedste velgående.Brugt af berømte eventyrer

Allerede i 1912 udstyrede firmaet polarforskerne Roald Amundsen, Robert F. Scott, Ernest Shackleton og Wilhelm Filchner med Bergans rygsække. Dette bidrog til at gøre rygsækkene verdensberømte på kort tid, og de blev snart et naturligt valg for en lang række ekspeditioner.

Bergans har benyttet de mange ekspeditioner som grundlag for videreudvikling af deres produkter.

Fra aske til et af verdens bedste brands

Firserne blev en meget turbulent tid for Bergans. I 1986 brændte hele fabrikken ned til grunden og hele produktionen, og dermed også alle mønstre, gik tabt. Med en stålfast tro besluttede man sig for at fortsætte.

Det efterfølgende år går man til alle sports- og outdoorbutikker og køber alle egenprodukter tilbage for at være i stand til at lave nye mønstre. Bergans begynder så småt at flytte produktionen til Asien for at øge lønsomheden. De økonomiske konsekvenser for Bergans bliver desværre så store, at selskabet tvinges til at stoppe aktiviteterne.

I 1991 kommer der nye ejere til med nye tanker og strategier, og så er begyndelsen til en ny æra ved at tage fat.

Bergans' filosofi om at skabe funktionelle produkter af høj kvalitet og i lækkert design udmønter sig igennem indgående testning og kvalitetssikring. Bergans bliver belønnet for sin bevidste satsning, og nye strategi, og i de følgende år skabes en solid udvikling i virksomheden. Stadig flere og flere lægger nu mærke til deres nye strategi, og salget begynder virkelig at tage fat.

I 1996 udvider Bergans sit varesortiment og går fra at være en ren hardware-leverandør til også at levere teknisk beklædning.

I 2000 forstærkes Bergans-organisationen med nogle af markedets dygtigste specialister inden for produktudvikling og design af hardware og tekstil. Det lykkedes Bergans at kombinere funktionalitet med flot design. Reaktionen fra kunderne lader ikke vente på sig, og Bergans fortsætter med at vokse som virksomhed.

Bergans bliver dagligt testet

For at fortsætte udviklingen af produkterne arbejder Bergans tæt sammen med ekstrembrugere og specialister, der udsætter udstyret for usædvanlig hård behandling på deres ekspeditioner.

Dette giver Bergans en uvurderlig information og ”know how”. Bergans har fx været leverandør til ekspeditioner såsom: Arctic Ocean 2000 og The Longest March, Antarktis krydsning 2005 – 2006, hvor Rune Gjeldnes gennemførte verdens længste skitur uden depoter.

Cecilie Skog var den første kvinde i verden til at bestige alle syv verdensdeles højeste bjerge samt ”de tre poler”; Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen.

I maj 2006 kørte eventyreren Tormod Granheim på ski ned ad nordsiden af Mount Everest.

Disse eventyrere færdes under ekstreme forhold, og de sætter derfor deres eget liv og sikkerhed højt - og alle har de Bergans' udstyr som førsteprioritet.

Alt i alt er Bergans en et af verdens bedste aktører inden for udvikling af friluftsudstyr og funktionsbeklædning.

Godt klædt på til skituren

Skal du afsted på ski, er en Bergans jakke en god og pålidelig rejsemakker, og i sortimentet finder du både skijakker til herrer og damer. Uanset om du er til dun eller syntet, har Bergans det, du søger. Ønsker du det bedste fra begge verdener, kan du vælge en Bergans hybridjakke, der kombinerer de bedste egenskaber fra det syntetiske fyld og dunjakken i én.

Leder du efter et teknisk mellemlag, tilbyder Bergans en lang række produkter i uld, herunder blandt andet i det eftertragtede merinould. Er du mere til en klassisk fleecetrøje, er der også hjælp at hente hos Bergans.

Under skibukserne kan du med fordel bære lækkert skiundertøj i merinould, der holder dig varm, når du er kold, og køler dig ned, hvis du skulle få det for varmt.

Til at holde hovedet varmt i pausen finder du et udvalg af huer i både akryl og uld. De fylder lidt i lommen og varmer dejligt, når skihjelmen tages af, og en lækker gullashsuppe skal nydes for enden af pisten.

Udstyr til vandreturen

Som sagt startede Bergans som rygsækproducent, og derfor producerer de stadig den dag i dag nogle af de bedste vandrerygsække på markedet. Find både store og små Bergans rygsække til alle behov og vær sikker på at komme afsted med en vandrerygsæk i topklasse.

Mangler du beklædning til vandreturen, har Bergans både vandrebukser og lækre mellemlag, der kan bruges, når du klæder dig efter 3-lags princippet.

Mangler I tag over hovedet, har Bergans en række solide telte med plads til mellem 4 og 8 personer. Så er der rigelig plads til, at hyggen kan sprede sig, når hele familien er afsted på telttur.

Skoletasker, der ikke kun er flotte, men som også sidder godt

Bergans producerer skoletasker til de mindste, hvor ikke kun designet er i orden, men også pasformen. Skoletaskerne sidder godt på ryggen og sørger for, at de mindste kommer godt afsted til skole uden at skulle døje med en generende rygsæk og rygsmerter.

Bergans 2Go skoletaskerne findes både til piger og drenge - og de kan med fordel bruges som turrygsæk, når de mindste skal med på weekendens vandretur.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder