Trangia

Lavet af svenskere med stort kendskab til livet i fjeldet og med utallige tests i vildmarken på bagen er Trangia en tro følgesvend for outdoorfolk, når vandet til kaffen skal koges og aftensmaden tilberedes.

Firmaet bag har over 90 års erfaring og med moderne teknologi, design og materialer producerer de i dag kompakte stormkøkkener, hvor driftsikkerhed og kvalitet er i højsædet.

Mere end 90 års erfaring

Firmaet blev grundlagt i 1925 af svenskeren John E. Jonsson. Fra starten af producerede firmaet gryder i aluminium til husholdningen, men efterhånden som antallet af feriedage for arbejdende svenskerne steg i løbet af 1930'erne, skiftede fokuset hen imod køkkengrej til camping.

I 1951 blev den første prototype af Trangias stormkøkken produceret og solgt. Siden da er produktet blevet udviklet og stormkøkkenet fås i dag i endnu bedre materialer og til forskellige typer brændsel.

Firmaet har siden begyndelsen været et familieforetagende og i dag har 4. generation en aktiv rolle i firmaet.Praktisk madlavning i det fri

Trangia er perfekt til madlavning i det fri! Stormkøkkenet kan nemt pakkes sammen og fylder minimalt i rygsækken. De to gryder gør det muligt at tilberede både kartofler og grøntsager på samme tid, mens panden til bøfferne med fordel også kan bruges som låg til gryderne.

Skal du udelukkende bruge dit Trangia stormkøkken til opvarmning af vand til kaffe og frysetørrede retter, kan du med fordel opgradere dit Trangia sæt med en Trangia keddel, hvor du hurtigt kan få vandet i kog. Størrelsen gør, at du kan opvarme vand til 2 portioner frysetørret mad og 2 små kopper kaffe på samme tid - Så kan du nyde den varme kaffe, mens maden trækker og bliver tilberedt.

Med en teflon-belagt pande kan du nemt rengøre panden efter stegning uden at skulle slæbe diverse former for grydesvampe, ståluld og opvaskemiddel med. Brug blot vand og en lille, blød børste eller svamp og panden er så god som ny.

Trangia mad behøver ikke kun at bestå af frysetørret mad. Du kan sagtens kaste dig ud i større kulinariske oplevelser og der er ingen tvivl om, at naturelementet tager madlavningen til næste niveau - Uanset om du blot koger pasta eller tilbereder en lækker bøf bearnaise.

Gas, sprit eller multifuel

Den originale Trangia blev lavet med en spritbrænder, men i dag fås også en Trangia gasbrænder, der kan indsættes i stedet for spritbeholderen.

Med gasbrænderen fungerer Trangiaen som et lille gaskomfur med mulighed for at regulere temperaturen. Med denne bliver mad på Trangia så let som en leg.

Du kan købe gasflasker i forskellige størrelser, så du ikke behøver at slæbe mere med, end der er behov for.

Multifuel er den dyreste brænder, der fås til Trangia. Med denne kan du anvende en række forskellige typer af brændstof (rensebenzin, diesel, petroleum, rapsolie mv.), og du kan derfor altid købe brændstof, uanset hvor du befinder dig. Vi anbefaler dog, at du bruger fyringspetroleum eller renset benzin/miljø benzin, da det giver den reneste og sundeste forbrænding.

Derfor skal du vælge Trangia med sprit

 • Sprit brænder lydløst
 • Brændstoffer er billigt og kan købes i de fleste supermarkeder
Ulemper:
 • Svært at regulere temperatur
 • Gryderne soder til
 • Vand og mad er længere tid om at blive varmt end det er med gas

Derfor skal du vælge Trangia med gas

 • Det er nemt at regulere varmen med gas
 • Gryderne soder ikke til
 • Hurtig opvarmning
Ulemper:
 • Dyrere løsning end sprit
 • Det kan være svært at finde gasflasker alle steder i udlandet

Materialer i topkvalitet

Aluminium er et letvægtsmateriale med gode varmeledningsegenskaber. Aluminiumsgryder spreder varmen jævnt og varmt, hvilket betyder at maden ikke brænder fast i midten af stege panden. En hård overflade gør desuden at køkkenet modstår slid på udmærket vis.

Ultralight aluminium er 50 % end det normale aluminium, hvilket indebærer at tyndere materiale kan anvendes, hvilket giver et lettere køkken.

Hardanodizid er en overfladebehandling, der gør stormkøkkenet modstandsdygtigt mod ridser og slid. Behandlingen gør ligeledes køkkenet lettere, at rengøre sammenlignet med et normalt Trangia. Disse gode egenskaber gør, at Trangia har valgt at erstatte deres tidligere modeller i titanium og Duossal med Ultra Light Hardanodizid.

Hvad betyder navnet?

Navnet Trangia kommer af bynavnet Trång, hvor bollen over å'et er fjernet og "ia" er tilføjet i slutningen. "ia" står for "in aluminium", som Trangias produkter hovedsageligt består af.

Alle Trangiasættene har fået tildelt et nummer. Den store Trangia hedder serie 25 og har en pande med en diameter på 22 cm og to gryder på henholdvis 1,5 og 1,75 liter. Denne størrelse passer til 3-4 personer og er derfor den, de fleste vælger. Udover serie 25 findes en mindre serie, der hedder serie 27. Denne er egnet til 1-2 personer. Trangia fås også som en Mini-Trangia, der kun er egnet til én person.

Udover serienummeret, har Trangia-sættene også et andet nummer og i enkelte tilfælde nogle bogstaver.

UL står for ultralet aluminium. Dette er den klassiske Trangia med den velkendte sølvfarve.

HA står for hårdanodiseret aluminium, som er et endnu stærkere materiale end ultralet aluminium. Disse kendes på deres mørkegrå farve.

Non-stick (teflon): Både UL og HA modellerne findes med non-stik-belægning, som du kender det fra dine telfonpander derhjemme. Non-stick modeller har”efternavnet” 3, 4, 5 eller 6:
 • Trangia 25-3 og Trangia 25-4  – Kun panden har teflonbelægning
 • Trangia 25-5 og Trangia 25-6  – Både gryderne og pande er belagt med teflon
Modellerne med nummer 1 eller 2 har ikke non-stick.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder