Backpackeren

Har man aldrig backpacket før, kan det virke dyrt og uoverskueligt at skulle anskaffe sig alt det nye grej, backpacking kræver. Ofte kan man dog komme langt, hvis blot man har basisudstyret i orden. Er man til gengæld en garvet ræv inden for backpacking, ved man, der altid er plads til forbedring og opgradering af gearet. Derfor har vi samlet et udvalg af backpacking-udstyr til både nybegynderen og globetrotteren.

Udstyr til backpacker-eventyret

Backpacker-rejser har igennem de seneste år oplevet stigende popularitet. Særligt unge med sabbatår er vilde med backpacking i Asien og andre eksotiske egne af verden. Der findes uendeligt meget backpacker-udstyr, heriblandt praktiske rejseting som sysæt og førstehjælpsgrej, men også sjovere udstyr som LifeStraws og Schweizerknive.

Inden du tager afsted, er det en god idé at finde en god backpacker pakkeliste, så du er sikker på at få det hele med, når du rejser. Når du har fundet din pakkeliste til backpacking, kan du finde det meste af udstyret hos Spejder Sport. Udover de udvalgte produkter her på siden har vi nemlig et stort udvalg af både rygsække og beklædning, der er passende til alle former for klima i selv jordens fjerneste egne.

Hvor stor skal en backpacker-rygsæk være?

Som backpacker bliver ens rygsæk hurtigt ens bedste ven. Den følger en overalt, og når man ikke har noget fast sted at bo, bliver den det tætteste, man kommer på en fast base. Men når ens rygsæk skal være ens hjem i flere måneder, hvor mange liter skal en backpacker rygsæk så være?

Først og fremmest kommer det selvfølgelig helt an på, hvor meget du vil slæbe på, og hvor lidt du kan nøjes med at have med. Er du et luksusdyr, der ikke kan leve uden glattejernet og morgenkåben, kan du få svær ved at nøjes med en lille rygsæk, men vil du ”back to basics” og leve med så få ting som muligt, kan du måske nøjes med en taske på 30-50 liter.

Vi vil anbefale, at du går efter en rygsæk på 60 til 65 liter. Her får du en god størrelse rygsæk med plads til både sovepose, tøj og toiletsager, samtidig med at rygsækken er lille nok til, at den stadig er nem at have med rundt og smide op på taget af diverse lokale busser i Asien.

Nogle vælger at medbringe en backpacking-rygsæk på 60-65 liter til deres bagage og en mindre rygsæk på 20-35 liter, som de kan bruge på dagsture og til altid at holde pas, penge og andre værdier tæt ind til kroppen.

Tip! Når du flyver ud, kan du vælge at have den lille rygsæk nede i den store og så først tage den frem, når du når din destination. Derved er du sikker på at have lidt ekstra plads til souvenirer og alle de t-shirts, du får købt på diverse markeder, når du skal hjem igen.

Du kan også vælge at rejse med en duffelbag, som er en fusion mellem en sportstaske og en rygsæk. De er nemme at pakke i og godt slidstærke – Og så kan du til hver en tid vælge, om du vil bære den som en sportstaske eller om du vil have skulderremme på, så du kan bære den på ryggen.

Valget mellem en duffel og en rygsæk afhænger af, hvor meget du skal vandre rundt med din rygsæk på ryggen. Selvom en duffeltaske også er lavet til at blive smidt på ryggen, så kan bæresystemet altså bare ikke det samme som det kan på en rygsæk, der er lavet til formålet.

Hvad skal man have med som backpacker?

Hvad der skal pakkes i rygsækken, kommer selvfølgelig helt an på, hvor turen går hen. Skal du til den sydlige del af Asien, kan du måske nøjes med en solcreme, bikini og en hængekøje – T-shirts og håndklæder kan købes billigt på markederne derovre.

Skal du derimod tværs igennem USA, kan du komme ud for mere varierende klima, og det sætter nogle større krav til oppakningen.

Samtidig har aktivitetsniveauet noget at sige. Skal du ligge på en strand og dase størstedelen af tiden, kan du godt tillade dig at proppe rygsækken med en bog eller to, men skal du ud på en længere vandretur, bør du tænke mere over vægten.


Du bør også tænke over, om vandet kan drikkes der, hvor du skal hen, eller om du skal medbringe et LifeStraw eller vandrensende tabletter, og om myggespray og myggenet eventuelt er et must-have.

Det kan derfor være en god idé at finde en pakkeliste, der passer til det sted, du skal hen.

Uanset hvor du rejser hen, er der dog nogle basisting, der altid er gode at have med. Et førstehjælpssæt, til hvis du kommer til skade, og et lille sysæt til det ødelagte tøj, udstyr eller til punktering af vabler er altid godt at have med. Samtidig er en hængelås til din rygsæk eller eventuelle skabe god at have, når du skal overnatte på store sovesale på alverdens hostels.

Hvordan pakker man en backpacker rygsæk?

En backpacker rygsæk skal pakkes ligesom alle andre vandrerygsække. Læg gerne soveposen i bunden af rygsækken og de mellemtunge ting ovenpå. Derefter gælder det om at lægge de tunge ting så tæt op ad ryggen som muligt og de helt lette tung væk fra kroppen og øverst i rygsækken. Derved sikrer du den bedst mulige vægtfordeling.

Udover vægtfordelingen er organiseringen i rygsækken også en god ting at have i baghovedet, når du pakker. Sørg for, at de ting, du skal bruge meget og ofte ligger let tilgængeligt. Hvis ikke du medbringer en lille ekstra rygsæk, som de mest brugte ting kan ligge i, kan du med fordel lægge dem i rygsækken yderlommer eller i toppen af det store hovedrum.

Vil du have flere tips til pakningen, kan du læse vores artikel Sådan pakker du din rygsæk eller se mere i videoen her:Gør flyveturen til en del af den gode oplevelse

For de fleste backpackere starter eventyret med en lang flyvetur. Det kan være en hård omgang for både den rejsende og bagagen. Rygsækkens remme og stropper er nemlig ikke super gode venner med lufthavnenes bagagebånd. En gang imellem sker det derfor, at en rygsæk ikke overlever turen, og uden en velfungerende rygsæk, er der pludselig ikke meget backpacker over dig længere.

Derfor kan du få en cargobag til din rygsæk, som i al sin simpelhed er en pose, der beskytter din rygsæk under flytransporten. Så kan du checke din rygsæk ind med ro i maven og forhåbentligvis sove lidt bedre på flyet, så du kan vågne op og være frisk og klar til nye eventyr.

Udover bekymringer er komfort en afgørende faktor for, om flyveturen bliver en succes eller ej. Derfor kan du få både nakkestøtter, hovedpuder og lagenposer, der kan være med til at øge komforten på den ellers til tider hårde og kolde flyvetur - Og heldigvis fungerer både lagenpose og hovedpude lige så godt, når du når frem til dit hostel, som de gør på flyet.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder