Det er oplagt at tilberede en god okse- eller lammesteg i saltdej, når sulten melder sig på turen, og der måske er masser af andre ting, der kræver din opmærksomhed.
Sådan en indbagt steg passer nemlig sig selv, og du skal kun tænke på at vende den halvvejs igennem stegetiden og ellers holde øje med kernetemperaturen, så du er sikker på, at dit kød er tilberedt korrekt, f.eks.:
- Kylling: 65 grader (gennemstegt)
- Øvrigt fjerkræ: 62 grader (medium)
- Oksekød: 55-60 grader (rosa)
- Svinekød: 65-70 grader (rosa)
- Lam: 58-60 grader (rosa)
- Vildtkød: 60-62% (rosa)
Her er det en fordel at have et stegetermometer med på tur, for selvom der måske står en vejledende stegetid på pakken med kødet, så kan det variere alt efter glødernes kraft og temperatur.
TIP! Inden du pakker dit kød eller din fisk ind i saltdejen, kan du med fordel lægge friske krydderurter ved.