Cykelhjelme

Sikkerheden skal jo være i top, når du er på tur på den tohjulede.
Alle vores hjelme har en god pasform, der sikrer dig, uanset om du skal cykle til og fra arbejde, eller om du skal ud på de snoede skovstier på din mountainbike.

Sikkerhed frem for alt

Sikkerheden er vigtig, når det går stærkt på den tohjulede, og heldigvis er det mere reglen end undtagelsen, at de fleste af os spænder hjelmen, inden turen går afsted mod MBT sporet i skoven, landevejen eller jobbet.

En god cykelhjelm skal sidde ordentligt for at beskytte dig. Det giver næsten sig selv, men her får du alligevel en hurtig gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter ny cykelhjelm.

Prøv forskellige cykelhjelme

Medmindre du allerede ved, præcis hvilken slags hjelm, der sidder godt på dig, så prøv gerne lidt forskellige modeller. Måske er den smarte, du har set dig lun på, ikke så behagelig igen på lige netop dit hoved, og så er det bare med at prøve videre. Måske ville det være klogt med en hjelm med ekstra reflekser til de mørke vinterdage på pendlerturen, eller måske er det letvægtsmodellen, der tiltaler dig.

Uanset hvad, så prøv dig frem og husk at tjekke, at hjelmen lever op til de europæiske sikkerhedsstandarder og har godkendelsesmærkatet EN 1078. Det har alle vores cykelhjelme (og skihjelme) i Spejder Sport selvfølgelig.

Vælg den cykelhjelm, du synes om

Pointen med din cykelhjelm er, at du skal bruge den – hele tiden. Derfor er det vigtigt, at du både finder en, du synes er pæn plus, at du mærker efter og kan lide måden, den sidder på.

Klemmer eller strammer den om hovedet, eller synes du, at du ser fjollet ud, så kommer den nok ikke så ofte på hovedet, som du havde tænkt dig, desværre. Find den hjelm, du kan lide, og som passer til dig.

Sørg for, at cykelhjelmen sidder rigtigt


Din cykelhjelm sidder rigtigt, når den ligger næsten vandret på dit hoved og dækker din pande indtil cirka to centimeter over dit øjenbryn. Og så skal remmene være stramme nok, så cykelhjelmen sidder god fast.

Under hageremmen skal du have plads til cirka to fingre, og spænderne på siden skal sidde lige under øret, og så kan du med fordel justere hjelmen yderligere ved at skrue den ud eller ind i nakken, indtil den sidder, som den skal.
 
På den måde sikrer du, at din cykelhjelm både beskytter din pande, dit baghoved og dine tindinger, når du sidder på cyklen.Tjek hjelmen løbende

Når du bruger din cykelhjelm meget, er det også vigtigt, at du også løbende ser den efter, f.eks. ved at tjekke remmene og sørge for, at de stadig er stramme nok, så hjelmen sidder ordentligt og er behagelig at have på.

Du har sikkert også hørt før, at du skal skifte din cykelhjelm, hvis den har fået et kraftigt slag. Det skyldes, at den faktisk godt kan være flækket, uden at du kan se det med det blotte øje, og så er den altså ikke længere sikkert at køre med.  
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder