Cykeltøj

Undgå at få ondt bag i med et par cykelbukser, der er særligt nænsomme mod dig under de mange timers cykling ud i det blå. Jakker med ekstra lang ryg er også en stor fordel på den tohjulede.

Er du cykelpendler, eller overvejer du at blive det? Så læs artiklen "Den nemme vej til cykelpendling" lige her.

Skræddersyet til cykling

Når du køber tøj, der er lavet specielt til cykelbrug, får du nogle specifikke fordele, som du hurtig vil sætte pris på. Der er tænkt over tingene, når det gælder cykeltøj, for her er funktionaliteten nummer ét. Her er tænkt over at f.eks. bruge mesh-stof under armene, eller lave ventilationsåbninger, så du bedre kan slippe af med varmen, efterhånden som kroppen bliver varm.

Ryggen på jakken er måske ekstra lang, så du ikke skiller på midten når du ræser foroverbøjet afsted, ligesom der fokuseret på slidstyrke omkring bagdel, lår og knæ.

Stoffet på cykeltøj er, ligesom på alt andet godt sportstøj, hurtigttørrende og elastisk, så det følger dine bevægelser, mens du er i gang. Derudover er langt det meste cykeltøj vindtæt og udstyret med masser af brugbare lommer og andre funktionelle finesser.

Tip! Hvis du nu ikke er så meget til stramme tights, og du gerne vil svinge forbi supermarkedet på vej hjem fra arbejde eller cykle direkte til fernisering i børnehaven, så tag et par MTB shorts udover dine tights. Så får du både bevægelsesfrihed, lidt ekstra vindbeskyttelse og knap så stramt et look.  

Våd på turen? Nej tak!

En ting er vind, hvilket for mange cyklister er irritationsmoment nummer ét, en anden ting er, når himlen åbner sig, og de våde dråber vælter ned over dig og din cykel.

I stedet for at trække i dit almindelige regntøj, anbefaler vi, at du vælger en åndbar, vandtæt jakke eller skaljakke. På den måde kan du stadig komme af med varmen, når du cykler, uden at du ender med at blive gennemblødt af sved i stedet for regn.

Du kan også få vandafvisende bukser eller endda særlige cykelregnbukser, der både er lettere og mere kompakte, så du nemt kan have dem i cykeltasken. Med et par gaiters eller gamacher kan du tilmed lade gummistøvlerne blive hjemme og i stedet nøjes med at trække de vandtætte gamacher udover dine almindelige sko.

Så bliver det ikke meget nemmere at være cyklist i dårligt vejr.

Hold varmen på cyklen

Når kulden rigtig bider, og du tramper afsted i strid modvind, er en varm Buff, f.eks. i blød merinoluld, virkelig en lifesaver. Ikke nok med at du kan holde varmen, så har merinoulden også den fordel, at den suger sveden fra hals og nakke og binder fugten, så du ikke bliver kold og klam, men kan føle dig tør og tilpas.
 
Merinould er desuden antibakterielt, og derfor kan det også være et rigtig godt valg i forhold til det tøj, du har inderst på kroppen. På den måde har du et inderlag, der både kan suge og binde en del fugt og samtidig gør, at du ikke lugter af sved efter bare én tur.

Læs meget mere om merinould i artiklen "Hvad er merinould?" lige her.

Undgå sure, fugtige tæer

Du kan nok allerede høre, at vi er ret begejstrede for merinould, og det er vi også.  

Derfor anbefaler vi naturligvis også sokker i merinould, til når du sidder i cykelsadlen. Er det rigtig koldt, kan du med fordel tage en linersok indenunder, og så er du godt garderet.

Hvis du ikke er til uld, hverken almindelig uld eller merionuld, så kan du stadig begrænse tendensen til sure tæer ved at vælge en blandingssok eller en strømpe i kunstmaterialer.

Bare du går langt udenom ren bomuld, er du allerede noget et godt stykke i kampen mod svedige og sure tæer – bomuld er nemlig slet ikke svedtransporterende på samme måde som de andre materialer.  

Sikkerhed i trafikken

Du har sikkert allerede lagt mærke til, at meget cykeltøj er udstyret med store reflekser, der har til formål at øge din sikkerhed i trafikken.

Både veste, jakker og handsker fås f.eks. i skrigende gul, så ingen er i tvivl om, hvor på cykelstien du befinder dig. Er du ikke helt til det gule tøj, eller vil du blot sikre, at du er ekstra synlig bagfra, så køb et par ekstra refleksbånd og lad dem hænge i stropperne bag på din pendlerrygsæk. Det er en god lille ekstra forsikring i det det mørke vinterhalvår.

Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder