Vandrestøvler

Ordentligt fodtøj til vandreturen er enormt vigtigt. Find komfort, støtte og god pasform i vores store udvalg af vandrestøvler til dame. Uanset om du mangler en støvle til weekendens ture i skoven eller til toppen af Galdhøpiggen, så kan vi finde et par, der matcher dine behov.

Er du i tvivl, om du skal købe vandresko eller vandrestøvler til damer?

 

1 vare

pr. side
Stigende orden
 1. Hanwag Grünten vandrestøvler, dame
  Hanwag Grünten vandrestøvler, dame
  2.499,00 kr
  • 36
  • 37
  • 37,5
  • 39
  • 39,5
  • 40
  • 41,5
  • 42
  • 42,5
  Indlæser lager...

1 vare

pr. side
Stigende orden

Vandresko eller støvle til damer?

Det er spørgsmålet til millionen. Men først til spørgsmålet, om der er forskel på vandresko til kvinder og mænd. Der er som sådan ikke forskel på herre- og damestøvler. Nogle mærker laver deres støvler lidt smallere – men det er det.

Og så til det store dilemma: Skal jeg købe en vandresko eller en vandrestøvle? Svaret er lidt kedeligt, men ikke desto mindre korrekt - Det kommer an på dine ben, behov og din tur. For der er bare ikke to sæt fødder og ben, der er ens. Der er dog nogle helt basale spørgsmål, du selv kan svare på, der kan hjælpe dig på vej til det helt rigtige køb:

Du kan med fordel vælge en vandrestøvle hvis:

   1. Du har ikke trænede ben, dine ankler vrikker let om og/eller du skal gå langt.

    Det giver sig selv, at anklen ikke vrikker let om, hvis den er i spænd og holdt strakt - men den ankelstøtte, som et snøret støvleskaft leverer, aflaster ben og ankler langt mere, end de fleste tror. Du kan med fordel vælge et par vandrestøvler med hægter hele vejen, hvis du vil have maksimalt med støtte.

   2. Du skal vandre på et hårdt og ujævnt underlag

    Der er støvler igen en fordel på grund af ankelstøtten. Ben og ankler kommer ikke på overarbejde og behøver ikke at spænde og overkompensere på det ujævne underlag, når de er snøret fast. Derudover er mange vandrestøvler (ikke alle vel at mærke) mere solide både i sål og materiale. Du kan kigge efter en hård og tyk mellemsål, for at få bedre stødabsorbering. Nogle vandrestøvler har også en afstiver af plastik lagt ind mellem sålerne, der gør, at foden kan slappe af inde i støvlen, når du går på fjeldet. I et par bløde støvler eller sko vil foden spænde og modarbejde de bevægelser og folder, som sålen laver i et stenet terræn for, at du nogenlunde kan holde balancen.

   3. Du skal vandre med tung oppakning (over 15 kg)

    Belastningen på ben og ankler er væsentlig større, når du har en tung rygsæk på. Derfor er det rart med den ekstra støtte og aflastning. Eventuelle skader med tung oppakning er også noget, vi helst vil være foruden!

   4. Du har tendens til kolde fødder eller skal gå i koldt og vådt vejr

    Støvler har bare mere materiale, der dækker og lukker om foden, og derfor i højere grad holder på varmen end en sko. Regner det, dækker vandrestøvlen jo også langt mere end vandreskoen, og skaftet er snøret til, så frit faldende dråber ikke havner nede ved fødderne. Har du virkelig kolde fødder eller skal du vandre i det skotske vådland, kan du overveje en vandrestøvle med en vandtæt membran.

    Det er en meget individuel sag, om man vælger en vandtæt membran til – det kan du selvfølgelig læse mere om længere nede.

 

Vandtæt vandrestøvle eller ej?

Vandtætte vandrestøvler og -sko er virkelig noget, der deler vandene. Mange køber fodtøj med en vandtæt membran, fordi hvorfor ikke? Hvem vil ikke gerne være garanteret tørre fødder? Det er de færreste der er helt klar over, at man mister en del åndbarhed – selv i vandresko – når man gør sig det valg.

Så gør dig helt klart, hvor stor risikoen reelt er for, at du får våde fødder. Hvis det kun regner en dag eller to, er det måske federe at have en støvle, der tørrer lynhurtigt og kan levere lidt luft til de varme tæer - end en læderstøvle med vandtæt membran, hvor læderet til gengæld kan suge 1 liter vand, være fugtig og veje et ton resten af turen.

Hvis mangler mere viden kan læse vores Guide: Vælg det rigtige fodtøj

 

Prøv damestøvlerne på og spørg nørderne i Spejder Sport

Selvfølgelig er det ikke altid så sort og hvidt som overstående. Du kan helt sikkert finde en kort støvle til dame, en støvle i åndbart tekstil eller en let trekkingstøvle, der er perfekte til dine behov. Vi har også mange eksemplarer, der fungerer som gode allround vandrestøvler og -sko.

Det absolut bedste råd, du kan få, er at afsætte noget tid til at finde de helt rigtige damestøvler til vandreturen. Du får klart den bedste støvle og oplevelse ved at besøge din lokale Spejder Sport Butik og få noget vejledning. Det gør bare en kæmpe forskel at kunne prøve lidt forskellige støvler på med en, der kender skoene og friluftsliv ud og ind.

 

Bliv bedre rustet til at finde gode vandrestøvler på tilbud

Hvert brand har deres helt egen læst, som de bruger igen og igen. Nogle er smalle, nogle er brede. En god metode for fodtøj er derfor at prøve et udvalg af sko eller støvler til damer fra lidt forskellige brands, som så kan vejlede dine onlinekøb fremover. Erfarede præferencer gør det også langt nemmere at undgå fejlkøb og finde gode vandrestøvler på tilbud.

Det skal være sådan, når du prøver fodtøj og alt er snøret, så skal alt bare føles godt rent instinktivt – ellers sidder du med et par uduelige støvler, der har en pløs eller hælstøtte, som ikke passer din fod. Test de forskellige brands, så du finder den læst, der passer dig bedst.

I butikkerne kan du endda booke en personlig udstyrsguide – hvor du kan få op til en times individuel sparring med den bedst kvalificerede medarbejder.

 

Indlægssåler: En billig men uvurderlig opgradering til dit fodtøj

Tro det eller ej – det her er ikke bare en mersalgs-smøre. Indlægssåler er en af de bedst velbevarede hemmeligheder i friluftsverdenen – og det er så dumt. Selv de dyreste vandrestøvler bliver solgt med en sål, der mest af alt minder om et stykke pap uden facon. Det gør man både for at holde prisen nede, og fordi man ikke kan forudse, hvilken type svang hver kunde har.

Uden en indlægssål svarer det til, at du har punget stort ud til den lækre Mercedes, men ikke gider bruge penge på vinterdæk.

Hos Spejder Sport kan du få en gratis svangtest. En maskine laver vakuum om din fod, og så kan du blive vejledt i den rette indlægssål alt efter, om den er lav, mellem eller høj. Når du først har vænnet dig til at gå med dem, vender du aldrig tilbage. Og du kan snildt bruge dem i alle dine sko.

Pas godt på dine damestøvler

Se, hvordan du imprægnerer dine støvler, her:

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker