Bælter og seler

Hold bukserne på plads med et par klassiske seler, et kraftigt læderbælte eller et fleksibelt webbingbælte.

Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Livrem og seler - Så sidder bukserne, hvor de skal

Der er ikke noget værre end et par bukser, der konstant ryger ned og skal trækkes op! Dette gælder både i vildmarken og på kontoret. Derfor har vi sørget for et godt udvalg af seler og bælter, så du altid kan have bukserne siddende, hvor de skal - Og få dem til at blive siddende der hele dagen. Tager du afsted på længere rejser eller fysisk hårde ture, er der en chance for, at du taber et kilo eller to undervejs. Her er det rart at have et par seler eller et bælte i baghånden, så du ikke taber bukserne undervejs.

Canvasbælter - Alsidighed og let tilpasning

Leder du efter et bælte til vandring eller friluftsliv, er der flere ting, du bør overveje. Slidstyrke og funktionalitet må være nogle af de vigtigste ting, du bør undersøge, når du leder efter sådan en type bælte. Nogle foretrækker et elastisk bælte, da det vil give sig lidt, når de sætter sig på hug for at læse kort, samle noget op eller tænde bål. Et webbingbælte er særligt populært til friluftsliv. Ikke nok med at de er kraftige og slidstærke, de tørrer også hurtigt, hvis de bliver våde, og så kan de nemt justeres i længden. Fjällräven har lavet en lang række lækre webbingbælter, der går lige så godt til et par cowboybukser som til Fjällrävens lækre vandrebukser. Fjällrävens kraftige, hurtigttørrende canvasbælter er dejligt fleksible og kan spændes helt ind, hvis du har tabt dig - Og så fungerer de samtidig som en god pakrem, hvis bukserne bare sidder perfekt. Bælterne findes i et utal af farver, så du kan vælge den, der står bedst til dine mudrede vandrestøvler eller dine hvide kondisko. Hvis du gerne vil have et stofbælte, men vil undgå det store bæltespænde, der er på Fjällrävens webbingbælter, kan du prøve at tage et gik på Asivik Speed bælte. Speed Belt lavet i ultra-tynd og bomstærk nylon-webbing, der er hurtigtørrende og ikke mærkes, når rygsækkens hoftebælte arbejder. Derudover har Asivik Speed bæltet en flad profil hele vejen rundt, også på spændet, så det ikke gnaver og generer under den tunge rygsæk. Da spænder under ingen omstændigheder må gå i stykker, er spændet på Speed bæltet formgivet, så det ikke er afhængigt af bevægelige dele. Derfor kan din klodsede turmakker sagtens jokke på det i teltet, uden at det går i stykker. Når du vælger bælte, kan du overveje, hvor bredt et bælte, du ønsker. Brede bælter støtter godt, men det skal selvfølgelig også passe til dine bukser. Der er ikke stor forskel på bælter til damer og herrer, da bæltestørrelse ikke er aktuelle at snakke om, hvis man køber et webbingbælte. De kan nemlig nemt justeres i længden, så de passer til hvem som helst.

Læderbælter – Kvalitet der holder

Skal du bruge bæltet til hverdag eller kører du en mere klassisk stil i dit outdoor-outfit, kan du roligt investere i et læderbælte. Læder er et naturligt materiale, der er er yderst holdbart, og som kun bliver flottere med tiden, efterhånden som det opbygger patina. Leder du efter et læderbælte, kan du eksempelvis vælge Fjällrävens Singi bælte. Bæltet er lavet i kvalitetslæder, der med tiden vil ældes smukt. Prikken over i'et på det rustikke bælte er det klassiske Fjällräven-logo, der er præget ind i læderet, og det sølvfarvede bæltespænde. Fjällrävens Singi-serie bygger på Fjällrävens lange tradition for at udvikle slidstærkt og funktionelt udstyr til vandreture i Skandinavien. Produkterne består af robuste og veldokumenterede løsninger, der er blevet godt gennemtestet gennem tiden. Her er holdbarhed og funktionalitet i højsædet. Læderbæltet fås i forskellige længder og justeres ikke lige så nemt i størrelsen som webbingbæltet. Her er det i stedet nødvendigt at lave et nyt hul, når bæltet skal justeres ind. Det gør til gengæld, at du nemt kan følge med i, hvor meget du taber dig eller tager på.

Seler – Funktionalitet og stil

Selvom seler måske bedst associeres med bedstefædre og langskæggede skovhuggere i de svenske skove, så skal man altså ikke undervurdere funktionaliteten af det ofte oversete stykke tilbehør. Seler er formidable til at holde bukserne oppe. Mens ikke-elastiske bælter ofte kan virke generende, når du skal bukke dig ned for at sætte teltpløkker i jorden, samle brænde op eller tænde bål, strammer seler ikke på samme måde rundt om livet. Derfor finder du hos Spejder Sport både seler til kvinder og seler til mænd. Seler blev først brugt i det 18. århundrede som en slags undertøj og har siden 1960'erne været en del af den moderigtige beklædning. I dag har selerne har gjort et comeback og kan matches med både en hvid skjorte til festlige lejligheder og med en løstsiddende t-shirt til et mere afslappet hverdagslook. Vil du bruge dine seler til friluftsliv, skal du tænke over, hvor god støtte der er i dem. Der er forskel på, om der er X-, Y- eller H-mønster på ryggen. Seler med H-mønster er nemme at tage af og på, mens seler med X- eller Y-mønster ikke vil falde lige så nemt af skuldrene. Derudover kan du overveje, hvor bredt du ønsker, at stoffet på selerne skal være. Det er meget en smagssag, men som udgangspunkt giver et bredere stykke stof en bedre støtte og dermed en mere praktisk sele. Udover til hverdagsbrug og friluftsliv, kan du også bruge seler til skibukser, hvis de ikke kommer med seler fra start af. Her er et par seler en god måde at undgå, at der ryger sne ind i til de lange underbukser, hvis man skulle være så uheldig at styrte på vej ned ad pisten.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker