Du kan nemt blive friluftsgourmetkok

Danmark ligger efterhånden helt i top på det gastronomiske verdenskort. Men der er ingen grund til at de store madoplevelser skal nydes indendørs på dyre restauranter. Gourmetoplevelsen kan lige så vel ligge i dine omgivelser, den fri luft, og i godt selskab (eller den stille ensomhed).


Der har aldrig manglet ideer til, hvordan god mad skal laves på bål eller på Trangiaen, og vi har også gennem tiden solgt en del litteratur om netop disse emner.

For mange fjeldvandrere er maden et af dagens vigtigste højdepunkter, hvor man, efter endt vandring, glæder sig til en god portion mad og en kop glohed kaffe. Blandt mange fjeldvandrere hersker der ofte en konkurrence om, hvor meget komfort man kan få for lavest mulig vægt. Det samme gælder for maden; hvor meget lækker mad kan jeg slæbe med for lavest mulig vægt?

Opfindsomheden har ofte været stor, så man har kunnet servere lagkage på sjette dagen i Rondane eller sildebord i Femundsmarken. Man har i hvert fald sjældent hørt friluftsentusiaster udtale, at de ønsker mindst mulig mad med til højest mulige vægt!

Stort udvalg af produkter

Med en tanke om mest mulig komfort og lavest mulig vægt har vi opfundet begrebet friluftsgourmet. Hvilke produkter dækker begrebet så over?

Vi startede faktisk allerede i 2009 med produkter fra BonFire. Ideen her var at få bål og udendørsliv hjem i haven, så flere kunne få fornøjelsen af god bålmad.

I 2011 startede vi så den danske import af GSI, som af mange entusiaster betegnes som high-end udstyr til madlavning. Med GSI har vi igen fået det delbare brudsikre vinglas, stempelkande, kaffekværn, peberkværn og en del andet tilbehør på lager.

Af spiselige elementer har vi Real Turmat, som er klar favorit blandt friluftsfolk, der gerne vil forkæle sig selv på turen, Trek’n Eat og, som det nyeste skud på stammen, vaskeægte gourmetkaffe fra Growers Cup.

Gourmetkaffe hvor som helst

Hvorfor drikke NesCafé eller kogekaffe på turen, når man kan drikke ”ægte” kaffe med bønner fra f.eks. Bolivia eller Ecuador?

Vi har startet et samarbejde med Growers Cup, der trods det engelskklingende navn er et 100 % dansk. Growers Cup har specialiseret sig i at lave små praktiske alt-i-en kaffebryggere med indbygget filter og kande. Man skal blot åbne posen og hælde en ½ liter kogende vand i, vente 10 minutter og wupti, så har man en kande nybrygget kaffe i allerbedste kvalitet.

Kaffens smag, nuancer og aromaer måles i et pointsystem ala Parkers pointsystem på vin. En normal formalet kaffe fra det lokale supermarked har en rating på 30 – 35 point. Vores kaffer fra Growers Cup har en rating på 80 point!

Rigtig fin kaffe af den allerbedste kvalitet, som f.eks. bruges af baristaer, ligger normalt mellem 85 og 95 point. Derfor kan vi med god samvittighed godt kalde vores kaffe for gourmetkaffe, og vi mener også, at vi nu har markedets bedste outdoorkaffe.

En gourmetfavorit

Forestil dig at vågne op om morgenen i din dejligt varme sovepose, åbne teltdøren til udsigten over det norske fjeld og nyde duften af friskbagte croissanter. Skønt, ikke? Og besværligt, tænker du nok. Men det er langt fra så svært, som man skulle tro. Det eneste du skal medbringe er din Trangia, et stykke bagepapir, lidt olie og den hemmelige ingrediens; croissanter på dåse.

Croissanter på dåse er på mange måder Guds gave til friluftsmennesket. Ikke blot er den ellers så besværlige croissantdej æltet og rullet for dig, den er også skåret sirligt ud i aflange trekanter, der blot skal ud af dåsen og rulles til croissanter.

Sådan gør du:
1.Læg sand i den store Trangia-gryde, så det dækker bunden i ca. 1 cm højde.

2.Læg den lille Trangia-gryde ovenpå med et rundt udklippet stykke bagepapir (dette kan med fordel klippes hjemmefra) og en smule olie.

3.Skil croissantdejens trekanter fra hinanden og rul croissanterne fra den korte side af trekanten mod spidsen og læg dem i den lille gryde med låg på.

4.Bag croissanterne ved svagt blus i 20 minutter til de er færdigbagte.

Protip: Har du en sød tand, kan du med fordel tage en lille krydderibeholder med og fyld den med sukker, vaniljesukker eller hvad du nu ellers er til. Du kan også drysse den med paprika, lægge et stykke pålæg i og gøre din croissant til en lækker frokost på turen.

Bon appetit!


Billeder: SXC og Rasmus Rahbek

Spejder Sport - udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Julegaver

Bestil julegaver senest d. 20. december kl. 12. Så leverer vi inden jul.

Vi bytter julegaver frem til og med d. 21. januar 2018.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

salg@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse