Førstehjælp

Når du er på eventyr i vildmarken, er læresætningen "safety first" altid super vigtig. Skulle uheldet alligevel være ude, så har vi i Spejder Sport masser af førstehjælpsgrej, der kan rette op på mange skader.

Førstehjælp til vabler

Vabler er en kedelig følgesvend på enhver tur, men der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at forebygge, inden du tager afsted. Hård og fugtig hud kan blandt andet øge risikoen for vabler. Derfor kan det være en god idé at fjerne hård hud, inden du tager på tur eller blødgøre huden på dine fødder med kamfer spray.

Har du tendens til at svede meget om fødderne, når du vandrer, kan fodpudder være en god ting at have med i rygsækken. Skulle det alligevel ende med en vabel, så sørg for altid at have vabelplaster og sterile engangskanyler med i rygsækken, så du hurtigt kan behandle vablen og kommer videre på ruten.

Førstehjælp til stik og bid

Insekt, myg, brandmænd og andet godt kan efterlade nogle triste minder i form at kløe og ubehag. Det kan hurtigt lægge en dæmper på det ellers gode turhumør. Overvej derfor om dit førstehjælpskit ikke skal opgraderes med en form for lindring til insektstik, bid eller anden kløe.

Førstehjælp mod kulde

Et redningstæppe er en lille ting at tage med på tur, men en afgørende ting, hvis en af jer bliver kraftigt nedkølet eller ramt af hypotermi og dermed har brug for at blive skærmet for vind og holdt så varm, som muligt.

Bliver en af jer såret og mister blod undervejs, er der ligeledes nødvendigt at have et redningstæppe klar til at beskytte mod kulde og varmetab, indtil hjælpen er fremme.

Førstehjælp i de fjerneste egne

Når du skal på tur ud i de afkroge af verdenen, hvor hospitalsstandarden er temmelig lav, er det ekstra vigtigt at medbring et lidt mere udvidet førstehjælpskit.

Så er du rustet til både at kunne behandle dig selv eller en turmakker, men fordi du kan give kittet til hospitalspersonalet, så de kan bruge det til at behandle dig med.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder