Gryder og pander

Mad over bål er ikke kun et hit blandt spejdere. Både voksne, og i særdeleshed børn, elsker at lave mad over bål, og der er da også noget helt særligt og hyggeligt at kokkerere og spise under åben himmel.

På denne side finder du vores solide udvalg af gryder, pander, Dutch Ovens, 3-ben og meget mere.  Så mangler du næsten ikke mere end en pose brænde, og så er du i gang.

Lette gryder til den hurtige mad

Når turens gryder og pander skal bæres på ryggen, er det oplagt at vælge en let aluminiumsgryde fra Kit-Kat eller Trangia. Aluminiummet er let og varmes hurtigt op, så her kan du få kogt vand til både pastaen og aftenkaffen eller varme suppen på ingen tid. Du kan også bruge disse gryder til en hurtig gryderet, hvis bare du husker (rigeligt) med smør, så løg og kød ikke brænder på.


Store gryder til mange mennesker

Er I mange, der skal på tur, og vil i gerne kokkerere andet end at koge kartofler og opvarme kødsaucen hjemmefra, er de store emaljerede bålgryder fra Bonfire meget anvendelige – og nemme at rengøre. Kombineret med en trefod og en kæde, kan du hænge gryden op og lade middagsmaden simre løs, mens I slår lejr og får styr på teltet.
 

Støbejern til friluftsgourmeten

Hvis du virkelig elsker at lave (og spise) rigtig god mad, og vil du gerne imponerer dine turkammerater med alle dine fortræffeligheder som friluftskok, ja så er det en Dutch Oven fra Petromax, du skal have. Den lækre støbejernsgryde med låg kan nemlig også fungere som ovn, og der er stort set ikke det, en Dutch Oven ikke kan fremtrylle. Perfekt til shelterturen, eller hvis du vil lave mad over bål hjemme i haven.  


Pander til både salt og sødt

Med en god pande kan du både stege spejlæg og pandekager, når sulten melder sig ovenpå en god nats søvn, eller du kan omdanne panden til en popcornmaskine og servere lune snacks omkring aftenens lejrbål. Vi har alt lige fra de lette bålpaner til smede- og støbejernspander, så du kan finde lige præcis den pande, der passer til dine madlavningsplaner.    


Opvask med eller uden sæbe?

Sæbe og natur er to ting, der ikke lyder helt rigtigt sammen, og ofte kan du også nøjes med at vaske dine pander og gryder med kogende vand og en bob svamp. Bliver det alligevel nødvendigt med sæbe, så sørg for at vælge en nedbrydelig biosæbe, som du, udover opvasken, også kan bruge til at vaske hænder med. Støbejernsgryder og pander skal dog bare vaskes op i varmt vand, da de helst skal beholde lidt af fedtstoffet fra madlavningen. Er maden brændt på, kan du bruge lidt olie og en klump sølvpapir til at få resterne væk.  


Det hyggelige båltilbehør

Når der skal hygges omkring lejrbålet, er der noget båltilbehør, der bare aldrig går af møde. F.eks. en friskbrygget kande bålkaffe eller en kedelfuld te. I Spejder Sport har vi både kedler og kaffekander, der enten kan sættes direkte over ilden eller hænges op i en trefod og brygge løs, mens bålet brænder ned. Så er stemningen sat, og hyggen vil lynhurtigt sprede sig i lejren.

Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder