Guides & viden om produkter og færdigheder

Velkommen til Spejder Sports side med guider og viden om produkter, materialer, vedligeholdelse og færdigheder. Her har vi skrevet en række artikler, der er til hjælp og interesse for alle vores kunder.

Her på siden finder du informationer, viden og guider om, hvorledes du vælger et produkt, der møder dine behov, hvordan man vedligeholder sit udstyr, hvilke egenskaber og fordele et bestemt materiale besidder, samt hvorledes det kommer dig til gode.

Tricks og turfif

Spejder Sport er tosset med sjove finurligheder og gode råd, som løser små irritationsmomenter, eller bare strømligner dit næste eventyr. Her finder du sjove tricks og gode fifs, der er prøvet og anbefalet af Spejder Sports ansatte.


Pakkeliste til fjeldtur om sommeren

Står du og skal ud i og vandre til sommer? Her er et forslag til påklædning og udstyr du bør have med dig når du skal gå fra hytte til hytte i sommerfjeldet.

Hvad er merinould?

Merinould er mange friluftsmenneskers ynglingsmateriale, men hvad kan denne form for uld som akryl og bomuld ikke kan? Udover uldens varmende egenskaber, har merinoulden nogle evner, der kommer både dig selv og dine rejsekammerater til gode. Læs her, hvad merinoulden kan, hvordan det kommer dig til gode og hvordan du vedligeholder det.

Bål og ild

Her finder du en artikel der dykker ned i detaljerne omkring en af de mest essentielle udelivsfærdigheder, at lave et bål, f.eks. træsorters egenskaber som brænde, båltyper og forskellige fifs til optænding.

Hold varmen når kulden bider

Vi har fundet nogle gode råd til, hvordan du holder varmen, når du er aktiv i vinterkulden, uanset om du går, løber, er på langrend eller kælker med ungerne på skovens bedste bakke.

Er du klædt på efter 3-lags princippet?

Men du kan minimere risikoen for at blive våd og kold ved at sørge for at ventilere eller isolere kroppen. Det kræver blot, at du er påklædt efter tre-lagsprincippet. Læs her hvordan.

10 gode råd til langrendsferie med børn

Børn tager ikke på skiferie for at få motion. De tager af sted for at lege i sneen, og de elsker at lege i det. Vi giver dig her ti gode råd til hvordan din næste langrendferie kan blive en succes.

Valg af langrendsski

Inden du køber langgrendsski, er det vigtigt, at du gør dig dit behov klart: Hvad skal skien bruges til, hvordan er din løbestil, og på hvilket niveau ligger din fysik og dine ambitioner? Læs vores guide her, så du får den helt rigtige ski.

Vedligeholdelse og opbevaring af dunsoveposer

Vidste du, at med den rigtige behandling af din dunpose, kan forvente at du har glæde af den i op til 5 gange længere tid end en kunst-fiberpose? Læs her hvordan du vedligeholder og opbevarer din dunsovepose.

Birkebeinerrennet

Læs om det klassiske Birkebeinerrennet. 54 km i kuperet fjeldterræn fra Rena til Lillehammer.

Rejsetjekliste

Når rejsen nærmer sig, begynder bunkerne som regel at hobe sig op på spisebordet. Er du ved at være i tvivl om det hele er med? Så kan du tjekke med denne liste at du har fået det hele med.

Du kan nemt blive friluftsgourmetkok

Med det rette grej og ingredienser kan gourmetoplevelsen lige så vel ligge i den frie luft. Få ideer til hvordan god mad skal laves på bål eller Trangia.

Udstyr til den nystartede spejder

Vi guider dig igennem hvilket udstyr en nystartet spejder typisk har brug for på sin første lejr.   Med udstyret i orden kan du som forældre ånde lettet op, og være helt sikre på at det bliver en fantastisk oplevelse for den lille spejder.

Valg af camping- og familietelt

Udvalget af telte er stort og det er nemt at blive forvirret og i tvivl om du har valgt den rette model, der passer til netop dig og dit brug, når du bliver præsenteret for de mange modeller, som findes i vores sortiment.

Specialistens råd til valg af lette tur- og fjeldtelte

Udvalget af lette tur- og fjeldtelte er stort og det er nemt at blive forvirret. I denne artikel kan du læse om hvilke typer telte vi vil anbefale, alt efter hvilken slags eventyr du skal ud på.

Turbeskrivelse - Under broen til Farø

Vi er fire vandglade kolleger, der har talt om den forestående kajaktur i en måned, og nu står vi her: En råkold, let diset morgen i Vordingborg på vej ud og klappe Farøbroen.

Turbeskrivelse - Fem måneder uden stressede morgener og daglige gøremål

Læs om vores kollega, som tog sine børn med Jorden rundt i fem måneder.

Turbeskrivelse - På Caminovandring med en pilgrim

Overvejer du selv at gå Caminoen? Læs denne artikel og bliv meget klogere om den sagnomspundne vandrerute, og hvilket udstyr du skal have med.

Turbeskrivelse - I havkajak ved Bornholm

En af de mest særegne danske øer er Bornholm - for ikke at tale om Christiansø. Øen er noget ganske særligt og meget smukt sted - også set fra søsiden i en kajak.

PFC-frie produkter i Spejder Sport

I mange år har stoffet fluorcarbon været brugt som det foretrukne middel til imprægnering af regntøj, rygsække og fodtøj og andet grej. Desværre har PFC-stoffer, som fluorcarbon også kaldes, en skadelig effekt på natur og mennesker og derfor bliver der nu flere alternativer til dig, der vil dyrke dit friluftsliv PFC-frit. Bliv klogere på hvad flourcarbon er og hvad Spejder Sport gør på området.
Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse