Inspiration

 1. Danmarks smukkest beliggende shelters

  Danmarks smukkest beliggende shelters

  Kom afsted på mikro eventyr og sov i shelter i Danmark. Overnatning i shelter er populært som aldrig før, og nettet bugner med mulige destinationer til dit næste eventyr. Men hvad skal du vælge, og hvilke shelters er de gode? Det fandt vi 11 bud på, da vi tog på jagt efter landets smukkeste og absolut bedst placerede shelters.

  Sådan valgte vi de smukkeste shelters i Danmark

  Da vi startede bilen og begav os ud på tur, havde vi én ting for øje, nemlig at finde de smukkest beliggende shelters. Det behøvede ikke at være de pæneste eller nyeste shelter med suveræne parkering- og toiletforhold. Nej, vi gik efter de vildeste placeringer med den flotteste natur. Shelter i Danmark med ægte wauw-faktor og med hver sit særpræg.

  Læs mere »
 2. Vi samler på mikroeventyr

  Vi samler på mikroeventyr

  Læs mere »
 3. Glamping i kano

  Glamping i kano

  Glamping i Sverige

  En kanoferie behøver ikke at være hverken hårdt eller primitivt. Gør som Natalina og giv turen en overhaling med både dyne, skaldyr og nyd godt af en overdådig og luksuriøs oplevelse med udsigt ad libitum.

   

  Hvem: Nataline Henriete Knudsen (tekst & foto)

  Hvad: Kano-Glamping

  Hvor: Immeln søen i Sydsverige

  Hvornår: En uge i maj

   

  Findes der nogen større luksus end at vågne på en lille klippeø, trække dynen til side og kravle ud af teltet? Ingen huse i sigte, ingen lyde fra biler, bare jer! Stilhed, plads til at være sig selv, natur og frisk luft, det er luksus og kanoferie i en nøddeskal.

  Kanoferie kan endda også rime på komfort, for den tid hvor det at leve i naturen skulle være hårdt og primitivt, er forbi.

  Læs mere »
 4. Rundt om Mont Blanc

  Rundt om Mont Blanc

  Tour du Mont Blanc er en alpeidyllisk rute, der udfordrer fysikken, men hverken kræver guide, avanceret udstyr eller den helt store erfaring. Læs med her og vær forberedt på, at du nok får lyst til at gå turen...snart!
  Mont Blanc

  Tekst: Mette König / Foto: Martin Reinhard

  Hvem: Mette König og Martin Reinhard
  Hvad: Hytte-til-hytte vandring rundt om vesteuropas højeste bjerg
  Hvor: Mont Blanc i Alperne
  Hvornår: En uge i sommerferien

  En uge i sommerferien vandrede ægteparret Mette og Martin rundt om Vesteuropas højeste bjerg. Fra hytte til hytte, gennem tre lande og op-og-ned over flere tusinde højdemeter. Få deres fortælling her og bliv inspireret til at gøre det samme:

  Læs mere »
 5. Vintervandring i Danmark

  Vintervandring i Danmark

  Danmark har meget at byde på, når det gælder vandring. Særligt om vinteren er der fede udfordringer at hente. Også for nybegyndere. Hanne Jensen, 37 år, teknisk designer og vandreblogger var helt ny inden for vandring, da hun tilbagelagde hele den jyske vestkyst over fire stræk, hvoraf tre lå om efteråret og vinteren.

   

  Tekst: Christine Thorsen. Foto: Hanne Nörskau Jensen

   

  Hvem: Hanne Nörskau Jensen, 37 år, teknisk designer og vandreblogger

  Hvad: 700 km vandring i Danmark

  Hvor: Langs den jyske vestkyst

  Hvornår: Fire ture i henholdsvis juni, oktober, december og februar Hanne foretrækker at gå i den kolde tid, hvor den både smukke og barske natur udfolder sig i særlig grad. Den jyske vestkyst strækker sig fra Skagen i nord til

  Læs mere »
 6. Kebnekaise på en weekend i oktober

  Kebnekaise på en weekend i oktober

   

  Kebnekaise er for mange forbundet med det ultimative inden for friluftsliv i Norden. Giebmegaisi, som fjeldet hedder på samisk, er smukt, nemt og utrolig imødekommende med lette tilgåede stier, og uanset årstid er her uanede mængder friluftsliv til gemmebogen. Min gamle ven og klatremakker, Jacob, og jeg var også hurtige til at beslutte, at vores planlagte weekendtur i det kommende efterår skulle gå til magiske Keb.

  Så er spørgsmålet bare, om man kan nå toppen af Kebnekaise på en enkelt weekend i oktober?

   

  Tekst: Casper Kjerumgaard.   Foto: Casper Kjerumgaard og Jacob Lund

   

  Hvem: Casper Kjerumgaard og Jacob Lund

  Hvad: Casper og Jacob prøvede kræfter med Sveriges højeste fjeld

  Hvor: Kebnekaise, Nordverige

  Hvornår: En weekend i oktober

   

  Med regelmæssige mellemrum genoptager Jacob og jeg vore

  Læs mere »
 7. Familien Hansens første tur i vildmarken

  Familien Hansens første tur i vildmarken

  Familietur i vildmarken

  Hvem: Henriette er 37 år, kontorelev hos Vagabond Tours, Brian er 38 år, arbejder som falckredder, Ronja er 6 år, går i 0. klasse

  Hvad: Familie på kanotur i vildmarken for første gang

  Hvor: Klarelven, Värmland, Sverige

  Hvor længe: 4 dage Hvad sker der, når en helt almindelig fynsk familie, uden nogen form for turerfaring, kaster sig ud i at padle 50 kilometer i kano på en elv i den midtsvenske vildmark?

   

  Da Henriette fik tilbuddet om at tage sin familie med på en anderledes ferieoplevelse, tøvede hun ikke med at sige ja.

  Læs her, hvor nemt det egentlig er at skifte den traditionelle ferie ud med lejrliv, bålhygge og en familie der kom tættere på hinanden.

   

  En enestående mulighed

  Pludsel

  Læs mere »
 8. Vandreture i Danmark (50-80 km)

  Vandreture i Danmark (50-80 km)
  de flotteste vandreruter i Danmark
  I Danmark er der masser af muligheder for at tage på vandretur, og uanset hvor i landet, du bor, venter oplevelserne på dig. Vi har samlet de 7 (i vores øjne) smukkeste vandreruter i Danmark. Du kan let begive dig afsted på disse ture, uanset om du har en uges ferie eller blot en forlænget weekend. Det er bare med at komme ud og lufte vandrestøvlerne.
   
  Angivelsen af ruternes varighed er baseret på, at nogle gerne går 20 kilometer på en dag, mens andre foretrækker at gå 12 kilometer, så der er bedre tid til seværdigheder, små omveje, længere pauser eller en hviledag undervejs. Måske kan du n
  Læs mere »
 9. 3-dages skitur til Vrådal

  3-dages skitur til Vrådal

  Elsker du også at stå på ski, og vil du gerne afsted lidt mere end en enkelt eller to gange om året? Så læs med her og få et super tip til en kortere tur, hvor du får sne under skiene og et velfortjent afbræk fra hverdagen, uden at det koster for mange penge eller ferietimer.

  udsigt over Vrådal

  Hvem: Emil Steffensen, Spejder Sport Horsens
  Hvad: Forlænget ski-weekend
  Hvor: Vrådal, Norge
  Hvornår: Januar, uge 3
  Hvor længe: Torsdag-Søndag

  Vrådal er en lille norsk landsby midt i Telemark med alt, hvad hjertet (og øjnene!) begærer af høje fjelde, smukke skove og dybe søer - perfekt destination for dig, der er på jagt efter en billig skiferie med mulighed for at bo tæt på pisterne eller langrendssporet.

  Her får du Emils fortælling om en vellykket tur til Vrådal i januar,

  Læs mere »
 10. Bestig Kilimajaro

  Bestig Kilimajaro

  Bjerget Kilimanjaro

  Står afrikanske Kilimanjaro også på din bucket-list, men synes du, der er mange ting at forholde sig til allerede i research-fasen? Så læs med her og kom tættere på at realisere drømmen om at nå toppen.

  I Tanzania, på grænsen til Kenya, troner Afrikas højeste bjerg og et af verdens Seven Summits, Kilimanjaro. 5895 meter over havets overflade og en populær destination for eventyrere verden over.

  En af dem, der har besteget Kilimanjaro flere gange, er bjergbestigeren Jacob Klaris-Jensen. Han turnerer jævnligt rundt i Spejder Sport med sit populære Kilimanjaro foredrag og har masser af erfaring med højder.

   

  Vi har derfor forsøgt at indkapsle al Jacobs Kili-viden, så du kan få al den viden, du behøver, for at forberede dig på at bestige Kilimanjaro:

  Læs mere »
Side