Opskrift: Pizza på Trangia

fjeldpizza

Der er få ting, der er nemmere end at ringe til det lokale pizzeria og få leveret en nummer 10 med det hele, men er man på tur, eller er der bare ikke lige et pizzeria i nærheden, er det stort set lige så nemt (og betydeligt hyggeligere) at bage sin egen pizza. Du får her opskriften på en nem pizzadej og et lækkert fyld, der kan varieres alt efter, hvad du er til eller lige har ved hånden.

 

Ingredienser

Dej

  • Vand
  • Et drys salt
  • 5 gram tørgær
  • Ca. 400 gram mel

Tomatsovs

  • Tomatpuré
  • Oregano
  • Timian

Fyld

  • Mozzarella
  • Chorizopølse
  • Oliven
  • Tomater

Redskaber

  • Trangia med 2 pander eller 1 gryde og 1 pande
  • Bagepapir

 

Sådan gør du

Bland melt, tørgær og salt (gem en halv håndfuld mel til, når bunden skal formes). Tilsæt vand og ælt dejen indtil den har den rette konsistens. Lad gerne dejen hæve i en plastikpose, så du sparer opvask.

Steg skiver af chorizopølse til de er sprøde. Skær mozzarella, oliven og tomater i skiver. Bland tomatpuré med krydderier, hvidløg og en deciliter vand og tilsæt eventuelt det overskydende fedt af stegningen af chorizopølserne.

 

Tip: Bland eventuelt de tørre ingredienser til dejen sammen hjemmefra – Så skal du blot tilføje vand, når du skal i gang med at lave maden.

 

Rul dejen ud på et stykke bagepapir, der passer til din pande. Brug f.eks. en flaske som kagerulle. Det er vigtigt, at du ruller dejen så tyndt ud som muligt. Trangian bliver nemlig ikke så varm som en almindelig ovn, så hvis bunden er for tyk, bliver det en meget langsommelig proces.

Put godt med mel på begge sider af din (tynde) pizzabund og steg den UDEN fyld på bagepapiret eller i olie ved lavt blus under låg. Låget kan være en pande eller en større gryde. Når bunden er gylden, vendes den og fyldet fordeles ud over dejen. Steg pizzaen færdig under låg ved svag varme.

Som med enhver anden pizza kan du selvfølgelig ændre fyldet, som du vil. Du kan også prøve at eksperimentere med at lave pizzaen som en calzone, hvor du lægger to pizzadeje sammen med fyld i midten. Husk dog igen at rulle pizzadejen tyndt ud.

Velbekomme!