Tips og tricks

Få turen til at glide lidt lettere eller få det bedste ud af dit grej Vi deler ud af vores bedste outdoor tricks - små som store.

 1. Pas godt på dine handsker

  Pas godt på dine handsker

  Handsker af god kvalitet er skabt til at kunne holde i mange år, og når du investerer i sådan et par, er det bare med at passe godt på dem.

  Det kræver ikke så meget, og det er virkelig godt at få gjort. Med lidt kærlig og jævnlig behandling, vil du have glæde af dine handsker i mange flere år. Det er godt både for dig og miljøet, og i vores optik bliver en handske kun bedre med tiden.

  Her får du en quick guide til, hvordan du passer bedst på dine.

   

  Giv handskerne læderbalsam regelmæssigt

  Handsker af gedeskind og okselæder kræver jævnlig pleje for at holde sig pæne, fleksible og funktionelle.

  Hvis du allerede fra start kan opbygge en god rutine, hvor du smører læderet på dine handsker regelmæssigt, kan de meget bedre modstå fugt og slitage.

  Sådan gør du:

  • Start med at smø
  Læs mere »
 2. Guide: Sådan indstiller du rygsækken korrekt

  Guide: Sådan indstiller du rygsækken korrekt

  indstil din rygsæk rigtigt, så du undgår gener og skader

  At indstille sin rygsæk korrekt er ikke kun et spørgsmål om komfort. Det er også et spørgsmål om at undgå rygskader, sure miner og en rygsæk, der føles unødvendigt tung. Sidder rygsækken korrekt vil den nemlig føles lettere, og du vil have overskud til at gå lige dén kilometer ekstra, når du er afsted. Heldigvis er det nemt, og vi guider dig her igennem, hvordan du gør.

   

  Inden du går igang

  Før du begynder på indstillingen af din rygsæk, skal du tage rygsækken af ryggen, løsne alle stropper og fylde den, så den har nogenlunde samme vægt, som den kommer til at have, når den skal med på tur.

  Dette giver dig det bedste udgangspunkt for at kunne indstille rygsækken, så den sidder, so

  Læs mere »
 3. Klædt på til lunefuldt forår

  Klædt på til lunefuldt forår

  klæd dig godt på til foråret

  Børn i alle aldre er lige nu mere udendørs i skolen og børnehaven, end de plejer, og rigtig mange er ude i lang tid af gangen. Det er ingen problem, når bare man er godt klædt på. Få vores bedste tips til nyde foråret uden at hverken fryse eller svede lige herunder.

  Det danske forår er lunefuldt og kan være en noget blandet fornøjelse. Det ene øjeblik varmer solens stråler, så vi smider jakken, og det næste øjeblik skal ekstratrøjen og vanterne frem igen, når et heftigt blæsevejr sender chill-faktoren langt under de 10 grader. Det er dog ikke noget, der skræmmer de fleste børn, og er de bare klædt godt på, kan de fint være ude rigtig længe (når de først er kommet afsted).

  Læs med her og få vores tips til påklædning af glade udebørn, der ikke skal blive hverken frosne eller overophedet:

  Læs mere »
 4. Pas på dit grej i støbejern

  Pas på dit grej i støbejern

  pas på dit støbejern

  Gryder og pander i støbejern er ideelle til madlavning ved havens bålsted, på shelterturen eller når kanoturen skal have et nyk opad på den kulinariske front. Det skyldes, at støbejern er både robust, kan klare høj varm, har god varmefordeling og holder godt på varmen, hvilket gør det nemt at tilberede simremad i det fri.

  Passer du godt på dit støbejern, er der nærmest ingen grænser for, hvor længe det kan holde. Derfor har vi sammensat en lille quick-guide til rengøring og vedligeholdelse af støbejernsgryder og pander.

   

  Din nye gryde og pande er klar til brug – du behøver ikke gøre noget

  Inden vi kommer til de konkrete vedligeholdelsesråd, er det vigtigt at nævne, at når du køber en støbejernsgryde eller pande i Spejder Sport, så der den ”brændt færdig” med olie og dermed helt klar til brug, når du modtager den

  Læs mere »
 5. Vintervandring i Danmark

  Vintervandring i Danmark

  Danmark har meget at byde på, når det gælder vandring. Særligt om vinteren er der fede udfordringer at hente. Også for nybegyndere. Hanne Jensen, 37 år, teknisk designer og vandreblogger var helt ny inden for vandring, da hun tilbagelagde hele den jyske vestkyst over fire stræk, hvoraf tre lå om efteråret og vinteren.

   

  Tekst: Christine Thorsen. Foto: Hanne Nörskau Jensen

   

  Hvem: Hanne Nörskau Jensen, 37 år, teknisk designer og vandreblogger

  Hvad: 700 km vandring i Danmark

  Hvor: Langs den jyske vestkyst

  Hvornår: Fire ture i henholdsvis juni, oktober, december og februar Hanne foretrækker at gå i den kolde tid, hvor den både smukke og barske natur udfolder sig i særlig grad. Den jyske vestkyst strækker sig fra Skagen i nord til

  Læs mere »
 6. Opgradér dit fodtøj med såler og strømper

  Opgradér dit fodtøj med såler og strømper

  opgrader dit vandrefodtøj med såler og strømper

   

  Når du endelig har fundet den helt rigtige vandrestøvle eller vandresko til dit næste eventyr, hvorfor er det så, at vi konsekvent forslår dig en indlægssål eller nye vandresokker? Jo, fordi det er den bedste og billigste grejinvestering, du kan foretage dig. Nedenfor forklarer vi dig hvorfor.

   

   

  Fordele ved indlægssåler

  Har du først én gang prøvet at gå med et par gode indlægssåler i dine vandrestøvler elle

  Læs mere »
 7. Skiferie: Hold varmen på pisten

  Skiferie: Hold varmen på pisten

  hold varmen på pisten i skiferien

  Brrr! Det kan være pivkoldt på pisten i begyndelsen af sæsonen, hvor solen endnu ikke har fået magten og vinden sender chillfaktoren på himmelflugt. Men hvad betyder det så for dit tøj til turen? Det får du svaret på lige her.

  I denne ski-guide får du vores bedste tips til, hvordan du klæder dig godt på til en kold dag på pisten. Alpint skiløb stiller store krav til dit udstyr, for selvom du sikkert får varmen på vej ned ad pisten, kan du også hurtigt komme til at fryse – og det skal vi undgå. Læs med her og bliv klogere på:

  Læs mere »
 8. Bestig Kilimajaro

  Bestig Kilimajaro

  Bjerget Kilimanjaro

  Står afrikanske Kilimanjaro også på din bucket-list, men synes du, der er mange ting at forholde sig til allerede i research-fasen? Så læs med her og kom tættere på at realisere drømmen om at nå toppen.

  I Tanzania, på grænsen til Kenya, troner Afrikas højeste bjerg og et af verdens Seven Summits, Kilimanjaro. 5895 meter over havets overflade og en populær destination for eventyrere verden over.

  En af dem, der har besteget Kilimanjaro flere gange, er bjergbestigeren Jacob Klaris-Jensen. Han turnerer jævnligt rundt i Spejder Sport med sit populære Kilimanjaro foredrag og har masser af erfaring med højder.

   

  Vi har derfor forsøgt at indkapsle al Jacobs Kili-viden, så du kan få al den viden, du behøver, for at forberede dig på at bestige Kilimanjaro:

  Læs mere »
 9. Gode tips og tricks til turen

  Gode tips og tricks til turen

  på tur i shelter med sovepose

  Vil du optimere din oppakning, så den fylder mindst muligt? Vil du have guldkorn om, hvilke snacks der er gode at have ved hånden på vandreturen? Eller vil du lære tricks til båloptændingen, du kan blære dig med over for vennerne?

  Så er du kommet til det rette sted. Vi har i bedste Bear Grylls stil samlet en række tips og tricks, der gør dit næste eventyr til en leg. Igennem årene har vores erfarne personale samlet en række tips og tricks omkring lidt af hvert. Vi har inddelt de bedste råd i 5 katogorier, så du nemt kan navigere rundt og samle inspiration.

  Læs mere »
 10. Alletiders svampejagt

  Alletiders svampejagt

  svampejagt

  At tage på svampejagt, og fylde kurven med masser af (gratis) lækkerier, er en herlig friluftsaktivitet. Både for dig, der vil alene ud skovens, dybe, stille ro og for dig, der gerne vil hive familien lidt væk fra skærmen.

  Læs med her og få vores bedste tips til en vellykket svampejagt. Hvornår skal man tage af sted, hvor tager man hen og hvilke svampe er sikrest at tage med hjem til aftensmaden? Det får du svarene på i denne korte guide til en alletiders svampetur.

  Læs mere »
Side