Turforslag

 1. Glamping i kano

  Glamping i kano

  Glamping i Sverige

  En kanoferie behøver ikke at være hverken hårdt eller primitivt. Gør som Natalina og giv turen en overhaling med både dyne, skaldyr og nyd godt af en overdådig og luksuriøs oplevelse med udsigt ad libitum.

   

  Hvem: Nataline Henriete Knudsen (tekst & foto)

  Hvad: Kano-Glamping

  Hvor: Immeln søen i Sydsverige

  Hvornår: En uge i maj

   

  Findes der nogen større luksus end at vågne på en lille klippeø, trække dynen til side og kravle ud af teltet? Ingen huse i sigte, ingen lyde fra biler, bare jer! Stilhed, plads til at være sig selv, natur og frisk luft, det er luksus og kanoferie i en nøddeskal.

  Kanoferie kan endda også rime på komfort, for den tid hvor det at leve i naturen skulle være hårdt og primitivt, er forbi.

  Læs mere »
 2. Familien Hansens første tur i vildmarken

  Familien Hansens første tur i vildmarken

  Familietur i vildmarken

  Hvem: Henriette er 37 år, kontorelev hos Vagabond Tours, Brian er 38 år, arbejder som falckredder, Ronja er 6 år, går i 0. klasse

  Hvad: Familie på kanotur i vildmarken for første gang

  Hvor: Klarelven, Värmland, Sverige

  Hvor længe: 4 dage Hvad sker der, når en helt almindelig fynsk familie, uden nogen form for turerfaring, kaster sig ud i at padle 50 kilometer i kano på en elv i den midtsvenske vildmark?

   

  Da Henriette fik tilbuddet om at tage sin familie med på en anderledes ferieoplevelse, tøvede hun ikke med at sige ja.

  Læs her, hvor nemt det egentlig er at skifte den traditionelle ferie ud med lejrliv, bålhygge og en familie der kom tættere på hinanden.

   

  En enestående mulighed

  Pludsel

  Læs mere »
 3. Vandreture i Danmark (50-80 km)

  Vandreture i Danmark (50-80 km)
  de flotteste vandreruter i Danmark
  I Danmark er der masser af muligheder for at tage på vandretur, og uanset hvor i landet, du bor, venter oplevelserne på dig. Vi har samlet de 7 (i vores øjne) smukkeste vandreruter i Danmark. Du kan let begive dig afsted på disse ture, uanset om du har en uges ferie eller blot en forlænget weekend. Det er bare med at komme ud og lufte vandrestøvlerne.
   
  Angivelsen af ruternes varighed er baseret på, at nogle gerne går 20 kilometer på en dag, mens andre foretrækker at gå 12 kilometer, så der er bedre tid til seværdigheder, små omveje, længere pauser eller en hviledag undervejs. Måske kan du n
  Læs mere »
 4. På snesko i Østrig

  På snesko i Østrig

  Med snesko kan du vandre overalt i snedækkede landskaber, og teknikken tager kun få minutter at lære. Her fortæller ægteparret Mette og Martin om deres sneskovandring i de østrigske Alper, der bød på fredfyldte naturoplevelser, god motion og massevis af uberørt sne.

  Snesko i Østrig

  Hvem: Mette König og Martin Reinhard (tekst & foto)
  Hvad: Sneskovandring
  Hvor: Kitzbüheler Alpen i Tyrol
  Hvornår: Marts 2019

  Sneskovandring er blevet populært som et afbræk på skituren og en aktivitet, hvor hele familien kan være med. Det er nemt, billigt og byder på oplevelser, du ellers ikke ville få - langt væk fra pister og turister. Læs med her og bliv inspireret til selv at spænde sneskoene på næste gang, du er på ferie:

  Læs mere »
 5. Bestig Kilimajaro

  Bestig Kilimajaro

  Bjerget Kilimanjaro

  Står afrikanske Kilimanjaro også på din bucket-list, men synes du, der er mange ting at forholde sig til allerede i research-fasen? Så læs med her og kom tættere på at realisere drømmen om at nå toppen.

  I Tanzania, på grænsen til Kenya, troner Afrikas højeste bjerg og et af verdens Seven Summits, Kilimanjaro. 5895 meter over havets overflade og en populær destination for eventyrere verden over.

  En af dem, der har besteget Kilimanjaro flere gange, er bjergbestigeren Jacob Klaris-Jensen. Han turnerer jævnligt rundt i Spejder Sport med sit populære Kilimanjaro foredrag og har masser af erfaring med højder.

   

  Vi har derfor forsøgt at indkapsle al Jacobs Kili-viden, så du kan få al den viden, du behøver, for at forberede dig på at bestige Kilimanjaro:

  Læs mere »
 6. Alletiders svampejagt

  Alletiders svampejagt

  svampejagt

  At tage på svampejagt, og fylde kurven med masser af (gratis) lækkerier, er en herlig friluftsaktivitet. Både for dig, der vil alene ud skovens, dybe, stille ro og for dig, der gerne vil hive familien lidt væk fra skærmen.

  Læs med her og få vores bedste tips til en vellykket svampejagt. Hvornår skal man tage af sted, hvor tager man hen og hvilke svampe er sikrest at tage med hjem til aftensmaden? Det får du svarene på i denne korte guide til en alletiders svampetur.

  Læs mere »
 7. Pacific Crest Trail – Vandrernes Mount Everest

  Pacific Crest Trail – Vandrernes Mount Everest

  Pacific Crest Trail

  Hvem: Jeppe Kuld

  Hvad: 4.300 km vandring

  Hvor: Pacific Crest Trail, fra Mexico til Canada langs USA’s vestkyst

  Hvornår: April til september 2016 (139 dage)

   

  Den nu 32-årige reklamemand og naturfotograf Jeppe Kuld havde aldrig vandret før, da han i februar 2015 satte sig målet om at gå den 4.300 kilometer lange Pacific Crest Trail - en bjergrute langs USA’s vestkyst.

  Jeppe havde længe ønsket sig en pause fra hverdagen efter mange år med uddannelse og nogle år i reklamebranchen. Da han hørte et foredrag med to danskere, som havde gennemført turen, vidste han, at det var det han skulle.

   

  Vandrernes Mount Everest

  Pacific Crest Trail kaldes v

  Læs mere »
 8. Udforsk den danske pilgrimsrute

  Udforsk den danske pilgrimsrute

  vandretur på den danske pilgrimsrute

  Drømmer du om at prøve kræfter med en vaskeægte pilgrimsvandring, men synes du, at den knap 800 kilometer lange rute i Spanien er lige i overkanten?

  Så er ”Den danske Pilgrimsrute” måske noget for dig. Det er et forholdsvist nyt net af pilgrumsruter på kryds og tværs af Danmark, som gør det nemt for dig at opleve den helt særlige pilgrimsfølelse – også selvom det bare er en dagstur, du kaster dig ud i.

  Vi har talt med foreningen Danske Santiagopilgrimme, som står bag Den danske Pilgrimsrute, så læs med nedenfor og bliv klogere på pilgrimsvandring i Danmark.

   

  985 kilometer gennem hele landet

  En pilgrimsrute bliver ikke til fra den ene dag til den anden, selvom den måske har eksisteret længe før det danske jernbanenet. Alle de små ruter har nemlig ikke været nogen, man bare lige kunne

  Læs mere »
 9. Outdoor-forældrenes bedste tips til ture med børn

  Outdoor-forældrenes bedste tips til ture med børn

  bedste tips til ture med børn

   

  Hvem: Rikke Berg og Casper Kjerumgaard

  Hvad: Udflugt med børn

  Hvornår: Når som helst og hvor som helst

   

  Ud i naturen - Kuren mod surmuleri

  ”Jeg gider eddermaneme ikke på tur i dag!” Har du også hørt den sætning fra dine børn, lige når I stod pakket og klar, det hele var planlagt, og du bare virkelig gerne ville ud have en hyggelig tur? Fortvivl ikke, for i den fri natur, uden loft vægge og skærme, finder dine børn på de sjoveste, kreative projekter, du aldrig havde drømt om.

  Vi har tilsammen fire børn i helt forskellige aldre, og det er ikke sjældent, at i hvert fald én af dem synes, det ville være væsentligt sjovere at blive hjemme og spille på iPad’en, glo på tv’et eller hvad de nu ellers kan finde på. Og det er sket mere

  Læs mere »
 10. På vandretur i Femundsmarka

  På vandretur i Femundsmarka

  Hele familien på vandretur i Femundsmarka

  Hvem: Carsten Ellgaard Thomsen
  Hvad: Vandretur i vildmarken
  Hvor: Femundsmarka, Norge
  Hvornår: Sidst i august
  Hvor længe: 6 dage

  Femundsmarka er en smuk nationalpark beliggende ved den norsk-svenske grænse. Området byder på varieret terræn, smuk natur og gode muligheder for fiskeri og er oplagt for alle, der ønsker en god lille fem-seks dages smuttur til vildmarken.

  Ture til Femundsmarka kan dog være stærkt vanedannende og indkøbschef i Spejder Sport, Carsten Ellgaard Thomsen, er en af dem, der igennem tiden har skabt et langvarigt afhængighedsforhold til netop dette sted. Du får beretningen fra en af hans ture her.

   

  11 timer fra hjem til vildmark

  Bilen brummer, radioen støj

  Læs mere »
Side