Knive

I Spejder Sport har vi alt, hvad et ægte friluftshjerte kan begære af knive, dolke og multitools – alt sammen af høj kvalitet fra anerkendte mærker, som vi selv har med på tur og tester året rundt. Det er grej, der dur og grej, der holder, så du kan snitte, hakke, kløve og reparere løs på både små og store eventyr.

Vil du opdateres på knivloven, så læs vores artikel Alt du skal vide om knivloven. Du kan også få tips til vedligeholdelse i artiklen Forlæng levetiden på dit værktøj .

Hold kniven skarp

Man siger, at det rigtige værktøj er det halve arbejde, men ligeledes gælder det, at det ikke-vedligeholdte værktøj hurtigt kan gå hen og medføre dobbelt op på arbejde. Er kniven sløv, dur den nemlig ikke til meget.

Samtidig kan det være farligt at give sig i kast med at bruge en sløv kniv. Den kan nemlig hurtigt smutte fra dig og i værste fald ende det forkerte sted.

Heldigvis er det både nemt og hurtigt at slibe sin kniv - Især hvis man har det rigtige værktøj, for så er det halve arbejde med at holde kniven i den rigtige vinkel allerede gjort for dig. Se, hvordan du du bruger Lansky slibesættet, her:Knive og dolke til et aktivt udeliv

Uanset om du er i skoven, vandrer i ødemarken eller er hjemme i haven, så er det vigtigt at have den rette kniv ved hånden – eller i lommen. Så er du klar til at snitte i træ, skære kødet til aftenens simreret eller klare nogle småreparationer.    

Nogle af de bedste knive og dolke, vi har i Spejder Sport, kommer fra spanske Nieto. Siden 1980 har de skabt stilfulde knive i absolut topkvalitet på baggrund af håndværksmæssige traditioner, der strækker sig helt tilbage til det 16. århundrede.

Vi sælger også rigtig mange dolke fra svenske Mora, der er et sandt value-for-money-hit hos både børn og voksne. De fås i et væld af friske farver, der gør dolken nem at lokalisere, når den er endt på græsset eller i skovbunden.

Fiks det hele med et multitool

Med det rette multitool ved hånden kan udfordringerne bare komme an, når du er på tur.

Vi er selv ret begejstrede for de fede multitools fra Leatherman, der har så mange funktioner, at din værktøjskasse hjemme i skabet begynder at samle støv. Det er der måske heller ikke noget at sige til, når dit multitool både indeholder kniv, spidstang, wireklippere, stjerneskruetrækker, fil, oplukker, sav og dåseåbner…bare for at nævne et par eksempler.

Multikniven fra schweiziske Victorinox er også et fantastisk lille stykke grej at have lige ved hånden, hvad enten du skal bruge en dolk, saks, neglefil, dåseåbner eller noget helt andet.

Vælg den rigtige kniv

En kniv er ikke bare en kniv, og den kniv, du skal bruge som spejder er ikke den samme, som du skal bruge til jagt, fiskeri eller bushcraft.

Kom ind og få en snak med os i din lokale butik. Vi kan hurtigt give dig et overblik over de forskellige muligheder og hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige model for dig.

Læs også vores artikler: Alt du skal vide om knivloven samt Forlæng levetiden på dit værktøj.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder