10 gode råd til langrendsferie med børn

1. Hav god tid

Børn på ski tager tid. Giv dem al den tid, de har brug for. Vær indstillet på det fra starten af.

2.  Husk varmt tøj

Husk det - og husk rigtig meget af det. Børn elsker sne, og de elsker at lege i det. Så sørg for at have nok med til at de altid kan få godt med tørt og varmt tøj på. Flyverdragten er god, hvis den er vandtæt, to-delte sæt bør være med smækbukser, da børn tit får sne op på maven. Luffer er varmere end handsker. Børn er som batterierne til dit kamera, hvis de bliver kolde, kan de ikke ret meget.

3. Det skal være sjov

Børn tager ikke på skiferie for at få motion. De tager af sted for at lege i sneen. Husk at det hele tiden skal være sjovt. Lad være med at tvinge dem ud på de lange ture før de selv vil. Ellers bliver det rigtig svært at få dem med igen. Vær indstillet på, at I de første år måske ikke får løbet så meget på ski, som i gerne vil. Forbered dig i stedet på at bruge det meste af ferien på øvebakken.

4. Lokkemidlet eller lynopladeren

Chokolade i rigelige mængder! Intet kan inspirere et barn som tanken om det stykke chokolade, der vanker ved næste pause. Husk, at der ikke skal være langt imellem pauserne.

5. Ordentlige ski og støvler

Det er bare det fedeste at have sine egne ski og støvler. Til de helt små skal der ikke bruges stave - kun når I leger. Børn lærer meget hurtigere at gå på ski uden stave end med stave. Mærkeligt, men sandt.
Skiene skal være bløde og med indsving, så er de nemmere at træde ned, lettere at gå i sildeben med og bedre at dreje med.

Hvis du ikke vil bruge penge på nye ski, fordi de vokser fra dem for hurtigt, så køb dem brugte. Der er masser af gode brugte ski til salg på nettet. Husk, der skal være plads til de varme sokker i støvlerne.

6. Skiene skal passe

Skiene skal være lige så lange som barnet selv og ikke længere, ellers bliver de for svære at håndtere. Så det er ikke nogen god idé at købe dem for lange, så de kan vokse med dem. De bliver trætte af dem, inden de kan passe dem.

Derfor er det bedre at lade dem vokse ud af dem. Husk, det skal være sjovt! Først når barnet bliver større (7-8 år) og har lært at stå på ski, kan man begynde at købe ski, der er lidt længere end barnet selv.

7. Pulken er helt super til de rigtig små børn

Jeg har kørt med min datter og hun elskede det. Specielt når vi skulle ned af bakke. Så kunne jeg høre hende råbe: ”Jaahr, så det Djurs Sommerland”. Efter kort tid kan man høre en god og solid snorken. Her er det igen vigtigt at huske på kulden.  Liggeunderlag, lammeskind, soveposer og hvad der eller kan isoleres med. Pulken er for den mere erfarende langrendsløber, da den kan være lidt uforudsigelig, specielt ned ad bakke.

8. Solcreme og briller

Lyset reflekteres i sneen. Derfor er det vigtigt at huske både den høje solfaktor og brillerne. Brug gerne rigtige børneskibriller, de sidder bedre og beskytter bedre.

Varm Kakao og gode madpakker

Her er det igen hyggen der er i højsædet. Når børn er udenfor og det er koldt, bruger de ekstra meget energi. Derfor skal der ofte tankes op. Sørg for at menukortet er interessant, så er det lettere at fylde tanken op.

Glæd dig over store smil og røde kinder

Jeg har vist sagt det før, men succes handler om, at barnet har det sjovt. Alene det, at der er sne med, gør det allerede her meget lettere at få succes. Husk derfor, at I tager børnene med for at lære dem glæden ved at stå på ski. I kan ikke tvinge den i dem.

Lad være med at blive sur, hvis barnet ikke lige vil, som du vil, men glæd dig over de store smil og røde kinder, der kommer retur. En bonusoplysning til de voksne: Børn der har været ude i sneen hele dagen, sover som regel også hele natten…

Mangler du udstyr til turen? Hos Spejder Sport har vi et stort udvalg af udstyr til langrendsturen. Vi har f.eks. samlet skipakker til nybegynderen, entusiasten og top-motionisten. Find desuden skitøj til de mindste, så de kan holde varmen og nyde deres tid i sneen.

Rigtig god tur!

Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse