Mærker
12 stk
3 stk
3 stk
8 stk
Priser.
1 stk
2 stk
2 stk
2 stk
2 stk
1 stk
1 stk
11 stk

Letvægtstelte

Her kan du finde vores udvalg af letvægtstelte. Når vi vælger et letvægtstelt til vores sortiment har vi tre basale krav det skal opfylde: gode materialer, gennemtænkt design og nem og ubesværet opsætning.

I bunden af siden kan du læse mere om letvægtstelte og brug af dette.

Varenummer: 506373
T.o.m. den 30-04-2018, eller så længe lager haves.
Før DKK 2.499,00
DKK 1.999,00
  

Spar DKK 500,00
Info / Køb

Læs mere om letvægtstelte her

Når du skal afsted med rygsæk og telt, er det alfa omega at dit udstyr vejer så lidt som muligt – for jo mindre du slæber rundt på ryggen, des nemmere kan du nyde omgivelserne og den skønne natur der omgiver dig.

Og et sted hvor man kan spare rigtig mange kilo er på teltet.

Når du skal på jagt efter et godt letvægtstelt er der flere ting du skal tage højde for, som alle sammen påvirker teltets endelige totalvægt; plads inde i teltet, materiale og antal af stænger, hvilket materiale oversejlet er lavet i og hvordan det er imprægneret.

Hvor meget plads der skal være i et letvægtstelt
Det kommer naturligvis helt an på hvor komfortabelt du/I vil have det, men hvis I kun er to på tur, vil det selvsagt give rigtig meget ekstra at slæbe på hvis I tager et 4-personers telt med. Men, men skal nu heller ikke undervurdere det at have lidt ekstra plads i sit letvægtstelt. Går turen fx mod regnfulde egne, kan det være rigtig rart at have et telt med forlænget apsis, hvor I kan lave mad, holde støvler og rygsække tørre og evt tage et spil kort hvis regnvejret trækker ud.
Men selvfølgelig, skal vægten helt i bund er der ikke nogen ved uden om et telt der passer til det antal personer i skal sove i det og spare det forlængede apsis.

Stænger
Til ordentlige letvægtstelte bør stængerne altid være fremstillet af aluminium, og ikke kulfiber, stål eller andre alt for bøjelige eller tunge materialer. Aluminimstænger har nemlig to åbentlyse fordele, der gør dem velegnede til det lette telt; for det første er det let! For det andet er det så tilpas bøjeligt, at det kan bruges til tunnel telte mv, men samtidig så robust og stift at det giver teltet en super god stabilitet. Og det er vigtigt at tage højde for, at teltet står stabilt, hvis I skulle løbe ind i uvejr.

Materiale og imprægnering af oversejlet
Til letvægtstelte anvendes der to typer af materiale til oversejlene: silikoniseret nylon eller PU belagt polyester. Og ved disse to er der både en pris-, vægt- og kvalitetsforskel.

Den PU belagte polyester er det billige valg – og der findes masser af rigtige gode letvægtstelte der benytter denne typer oversejl. Metoden går ud på at man via varmebehandlig ligger et PU lag på den ene side af metervaren. Processen er enkel, billig og helt vandtæt. Der er dog et par ulemper. For det første har metervaren som oversejlet er lavet af ikke godt af varmebehandlingen – hvorfor man er nødt til at bruge et lidt tykkere stykke stof = tungere oversejl. For det andet lægges PU behandlingen på indersiden af oversejlet,for at beskytte den mod mekanisk slid. Dette medvirker at oversejlet faktisk kan suge vand i regnvej, og kan dermed blive askillige kilo tungere hvis det pakkes sammen i våd tilstand.

Genrelt er silikoniseret nylon derfor det bedste valg. Her presses flere lag silikone fast på begge sider af en tynd nylondug, og giver en virkelig slidstærk og let imprægnering. Og ikke nok med at imprægneringen er let – man kan med denne metode også bruge tyndere metervare, da selve behandlingen ikke skader stoffet. Faktisk styrkes stoffet en smule af behandlingen. Og i kraft af at behandlingen lægges på begge sider, vil man heller ikke opleve at telte bliver tungere i regnvejr.

Om sommeren vil du også kunne finde teltudstillinger rundt omkring i landet, hvor du kan se nogle eller alle vores letvægtstelte opslået.

Læs evt. vores ekspertguide: Råd til valg af tur- og fjeldtelt
Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse