Fjällräven Kånken rygsæk

Fjällräven Kånken går i disse år endnu en gang sin sejrsgang over det meste af verden. Den velkendte rygsæk er, med det minimalistiske design kombineret med de mange flotte farver, blevet et stilikon både herhjemme og ude i den store verden.

Længere nede kan du læse om Kånkens historie, Dens mange modeller samt Hvordan du bedst vedligeholder din kånken.

6 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Fjällräven Kånken Laptop 15" Black
  Fjällräven Kånken Laptop 15" Black
  849,00 DKK
  Indlæser lager...
 2. Fjällräven Kånken brystrem
  Fjällräven Kånken brystrem
  99,00 DKK
  Indlæser lager...
 3. Fjällräven Kånken Laptop 13", rygsæk
  Fjällräven Kånken Laptop 13", rygsæk
  799,00 DKK
  Indlæser lager...
 4. Fjällräven Kånken
  Fjällräven Kånken
  699,00 DKK
  Indlæser lager...
 5. Fjällräven Kånken Mini, rygsæk
  Fjällräven Kånken Mini, rygsæk
  Special pris 299,50 DKK Før 599,00 DKK
  Indlæser lager...
 6. Fjällräven Kånken
  Fjällräven Kånken
  699,00 DKK
  Indlæser lager...

6 varer

pr. side
Stigende orden

Fjällraven Kånken – en trofast ven med over 30 år på ryggen

Gamle fjallraven kånken billeder

Vi mødtes første gang i midt firserne i folkeskolen. Derfra fulgtes vi ad gennem gymnasiet, og da vi flyttede hjemmefra, var du med og hjalp de første mange år til med både indkøb og vasketøj – og når vi gik til fester, kunne du bære og rumme UTROLIGT mange øl i forhold til din størrelse…

Du har altid været alsidig, god at have ved hånden og altid klar til at hjælpe når, der skulle bæres og slæbes.

Derfor et stort rungende tillykke med de over 30 år på ryggen til Fjällräven Kånken!Historien bag den ikoniske Fjallraven taske

Fjällrävens grundlægger Åke Nordin fik ideen til Kånken på baggrund af en række undersøgelser der i slutningen af 70’erne viste at over 805.000 af svenskerne have haft besvær med ryggen. Han skitserede en prisbillig og funktionel rygsæk tilpasset skoleelevernes behov, og i august 1978 blev Fjällräven Kånken lanceret som et alternativ til den traditionelle skoletaske, der skulle bæres i hånden.

Eksperterne var vilde med ideen. Når belastning fra skolebøgerne blev fordelt fra skulderne til begge sider af ryggen, blev ryg problemerne oplevet som mindre, og man mente også at rygsækken medførte en bedre og rankere kropsholdning.

gamle fjalraven kånken billeder

Kært barn...
Det nye produkt skulle dog også gennem uventede trængsler. Fjällräven Kånken blev af visse grupper stemplet som et venstreorienteret symbol og kaldes derfor bl.a. for kommunistpukkel.

Og ville de tiltænkte brugere – skoleeleverne – tage ideen om en rygsæk til sig?


Succesen

Åke tog det hele med ro. Han regnede med at sælge 200 Kånken det første år. Det blev til 400. Året efter var salget 30.000 – succesen var hjemme og en klassiker født.


30-års jubilæum
Tredive år er nu gået siden lanceringen. I dag sælges der årligt 200.000 eksemplarer af Fjällräven Kånken, og igennem tiden har 3 millioner haft glæde af ideen om en billig og funktionel rygsæk. Rygsækken er også populær blandt rejsende, da den er vandafvisende, har masser af funktioner og nemt kan passe under et flysæde eller på hattehylden selv når den er fyldt.

Gennem tiden er Kånken stort set uændret, men er dog blevet komplementeret med flere farver og et par model varianter bl.a. Fjällräven Kånken Big. Senest er serien udvidet med Mini kånken. Den er bare 29 cm høj, og tilpasset de mindste i familien. For en god ven kan man aldrig få for tidligt.

fjallraven nostalgi billeder

Og dermed er vi tilbage, hvor vi startede. og jeg vil derfor slutte, som jeg startede med et stort tillykke til min ven, og trofaste følgesvend; Fjällräven Kånken – TILLYKKE med dagen.

 

Kånken - slidstærke materialer og praktiske funktioner

Kånken rygsækken er fremstillet af det slidstærke og lette materiale Vinyl F. Stoffet holder dine ejendele sikkert og tørre. Rygsækken har et rummeligt hovedrum med en stor lynlås, der gør det let at få overblik og organisere indholdet, to sidelommer og en lomme på forsiden til yderligere opbevaring.

Fjallraven Kanken Classic har et bærehåndtag øverst og behagelige skulderremme. Rygsækken har en baglomme der indeholder en siddepude, som forhindrer, at dine ejendele skraber mod din ryg, når den er i brug. Puden kan fjernes og bruges som siddepude, når du tager en pause.

 • Stort hovedrum til at holde alle dine daglige ejendele.
 • Stor lomme med lynlås foran til ekstra opbevaring.
 • Lomme til vandflaske på siden af rygsækken.
 • Dobbelt håndtag med knaplukning.
 • Justerbare skulderstropper.
 • Fjällräven® logo patch på forsiden.
 • Materiale: Vinylon F.

 

Kånken modeller – én blev til flere

Nordin valgte i første omgang at basere størrelsen af taske på skoleelevernes behov – dvs. den skulle rumme en A4-blok og en masse skolebøger. Den tilgang har vist sig at bane vejen til den succes, som Kånken rygsækken nu oplever. Men Kånken rygsækken er meget mere end den klassiske skoletaske, som mange skolebørn har slæbt til og fra skole i årtier.

I årenes løb har Kånken fået både en storebror med Kånken Big og en lillebror med Kånken Mini og modellen Kånken Laptop er fulgt med tiden og har tilpasset sig til nye generations krav og forventninger.

Kånken-familien har også fået et bæredygtigt familiemedlem; Re-Kånken, der er lavet af 100 % genbrugspolyester og desuden er PFC-fri. Find alle modellerne i flotte farver her på siden.

Hele Fjällrävens Kånken sortiment består af:

 • Kånken Classic
 • Re-kånken
 • Kånken No. 2
 • Kånken Laptop 13”
 • Kånken Lap 15”
 • Kånken 17”
 • Kånken Big
 • Kånken Mini
 • Kånken Maxi
 • Kånken Kids


Køb Fjällräven Kånken i Spejder Sport

Naturligvis har vi også et udvalg af Fjällräven Kånken i Spejder Sport. Både mini'en til børn, den klassiske 16 liter udgave og så Kånken Laptop i flere størrelser til dig, der lige skal have computeren med.

Køb Fjällräven Kånken Mini her 

Køb Fjällräven Kånken Classic her

Køb Fjällräven Laptop 13” her

Eller Fjällräven Laptop 15” her 

 

Pimp my Kånken

Skoleelever har gennem tiderne udsmykket deres Fjällräven Kånken med alt fra kærlighedsærklæringer til drømmefyren fra parallelklassen, til kunstneriske stregtegninger med retteblæk eller kort og godt et anarkistisk symbol. For dig der ligger med en lille kunstner i maven en og Fjällräven Kånken i skabet, kan du jo søge lidt inspiration på pinterest via #PimpMyKånken hvor broderi er sidste nye mode.

Kånken på Facebook
Du kan lige så godt komme ud af skabet, og melde dig ind i Kånken fan-gruppen på Facebook.

 

Sådan vasker du en Fjallraven kånken rygsæk

En Kånken rygsæk er bygget til at holde. Men derfor kan den jo godt blive beskidt. Men hvordan er det nu lige, at du vasker den eller fjerner pletter?Smid ikke din Kånken rygsæk i vaskemaskinen!

 1. Vask i stedet de beskidte områder og mærker med varmt vand
 2. Tilføj lidt mildt rengøringsmiddel uden farve
 3. Brug en blød børste eller svamp
 4. Og hæng din Kånken til tørre på et godt ventileret sted, der ikke udsættes for direkte sollys.


Flere tips og tricks til din kånken rygsæk

 1. Læg din Kånken i blød
  Fjällräven bruger en særlig farveteknik for at få de helt rigtige og klassike Kånken farver. Det betyder dog, at der i lighed med fx tøj, kan være lidt overskudsfarve tilbage i stoffet. For at undgå, at det smitter af på dit tøj, anbefaler Fjallraven, at du lægger din rygsæk i blød i 30-60 minutter i lunkent vand, før du begynder at bruge det.

 2. Har du en bærbar computer?
  Hvis du har en bærbar computer, kan du med fordel købe Kånken Laptop, som er en rygsæk med indbygget polstret rum til din bærbare computer. Der er tre Kånken Laptop størrelser at vælge imellem, så du kan finde en der passer til dig.

 3. Kan jeg bruge grøndlandsvoks på min kånken rygsæk?
  Nej. Kånken rygsækkene er ikke lavet af G-1000 stoffet, som egner sig til voksning. Rygsækkene er lavet af Vinylon F, som ikke tåler voks. De er vandafvisende i sig selv.