NIKWAX

Giv nyt liv til dine gamle klude med Nikwax. Få lugten ud af dit svedtransportende tøj eller gør din skaljakke åndbar og vandtæt igen med Nikwax vask og imprægnering.

Læs nederst på siden, hvordan du imprægnerer dit outdoor-tøj med Nikwax.

5 varer

pr. side
Faldende orden
 1. NIKWAX Sandal Wash
  NIKWAX Sandal Wash
  69,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Nikwax Basewash
  Nikwax Basewash
  79,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Nikwax Downproof
  Nikwax Downproof
  109,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Nikwax Cotton Proof imprægnering
  Nikwax Cotton Proof imprægnering
  109,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Nikwax TX Direct imprægnering
  Nikwax TX Direct imprægnering
  109,00 kr
  Indlæser lager...

5 varer

pr. side
Faldende orden

Giv dit tøj nyt liv med Nikwax

Har du en regnjakke, hvor vandet ikke perler af som det plejede? Måske har du en bomuldsjakke eller en dunsovepose, der trænger til at blive smuds- og vandafvisende igen? Det er der heldigvis råd for med Nikwax produkter til vask og imprægnering. Jo bedre du beskytter dit tøj og dets funktioner, jo længere får du glæde af det.

Har du en dunjakke, en skaljakke eller regnjakke med membran, skal den vedligeholdes regelmæssigt. Kun sådan får du maksimalt glæde af jakkens funktioner. I alle tre tilfælde er det alfa og omega at opretholde den vandafvisende overflade med imprægnering fra Nikwax til dun eller membran beklædning. Dunjakken mister isoleringsevne, når dunene bliver fugtige, så der en god omgang Nikwax Down Proof imprægnering guld værd.

Derfor skal du vælge Nikwax:

 • PFC-frie produkter. Dit valg mindsker din krops og miljøets eksponering for PFC
 • Nem påføring med wash-in imprægnering. Det har aldrig været lettere at imprægnere
 • Ændrer ikke tøjets kosmetiske udtryk
 • Lang levetid i skabet. Nikwax garanterer 4 års holdbarhed fra produktionsdato.

Sådan bruger du Nikwax til imprægnering

Pas på med at bruge det vaskemiddel, du bruger til hverdag. Det kan nemlig være for skrapt til outdoor tøj og gear. Det kan nedbryde de dejlige egenskaber som uld, dun, membran tekstiler og vandafvisende overflader har. Du kan eksempelvis bruge Nikwax Base Wash til alt svedtransporterende tøj i syntetiske materialer. Toko har også skånsomt vaskemiddel til henholdsvis dun, uld og tekstiler med membran.

 • Vask først dit tøj, så alt overfladesnavs og fedt er væk. Brug et skånsomt vaskemiddel, der passer til materialet. 
 • Tøjet behøver ikke at tørre inden du begynder at imprægnere. Al Nikwax imprægnering er wash-in og skal bruges i vaskemaskinen eller ved håndvask.
 • Nu kan du imprægnere. Kontroller og benyt den anbefalede mængde Nikwax og vaskeprogram på produktet. Hæld imprægneringsvæsken i sæbeskuffen og tryk på knappen.
 • Lad dit tøj tørre alt efter, hvad der er bedst for materialet. Tøj og udstyr med membran og vandafvisende overflader skal hænge og tørre. Dun må ofte gerne centrifugeres et par gange med tennisbolde og så tørre i tørretumbler ved lav varme - igen i selskab af tennisboldene.

Hvor tit skal jeg vaske og imprægnere mit outdoor tøj?
Du skal selvfølgelig vaske, når det er beskidt. Du skal imprægnere oftere, end du tror, for at være fuldt dækket ind. Men det afhænger meget af, hvor ofte du bruger tøjet. Hvis du lægger mærke til at din jakke ikke er vandafvisende længere, så er det tid. Og så er det meget vigtigt, du ikke skipper punkt nummer et. Det usynlige skidt som sved og røgpartikler skal fjernes inden, så du er sikret, at imprægneringen har de bedste forudsætninger for at sætte sig ordentligt.

Lad din membranjakke få en tur

Det er de færreste, der er klar over det – men alt tøj med vandtæt membran forbliver kun rart og åndbart, så længe ydermaterialet er vandafvisende. Når ydermaterialet så begynder at suge vand, så kan fugten inde i jakken ikke trænge ud, og åndbarheden forringes med op til 70%. Og så bliver du også våd – blot af sved i stedet for regnvand. Der er ikke nogen vej udenom. Den vandafvisende overflade bliver desværre bare slidt med tiden – uanset hvad du imprægnerer med.

Så når vandet ikke længere perler af tøjet som før, så er det tid til at imprægnere. Du kan bruge Nikwax TX Direct i vaskemaskinen. Det er nemt og kommer ind i alle kroge, men imprægnerer også tøjet på indersiden, hvilket er unødvendigt og kan nedsætte åndbarheden. Så har du brug for al den åndbarhed, tøjet kan levere, så skal du imprægnere udvendigt med spray. Brug enten Nikwax TX Direct Spray On eller Toko Eco Textile Proof. Det kræver lidt mere end blot at vente på, at vaskemaskinen bliver færdig. Til gengæld kan du selv vil styre imprægneringen og give et ekstra tykt lag på skuldrene.

Sådan spray imprægnerer du dit tøj med membran:


Find Nikwax til vandtæt tøj og sko

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til Nikwax produkter, eller hvordan du bedst vedligeholder dit vandtætte tøj og udstyr. Du kan få fat i os på telefonen 43 55 35 00 i alle hverdage mellem kl 10-15. Du får <b>gratis fragt</b> ved køb over 298 kroner. Fortryder du dit køb, så har du hele 30 dage til at returnere varen. Du er også altid velkommen til at komme ned i en af vores butikker nær dig. Vores ansatte vil med glæde rådgive og hjælpe dig, så du får det helt rigtige vask eller imprægnering med hjem.

Se alt også vores:

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker