Mærker
3 stk
20 stk
2 stk
2 stk
3 stk
Priser
8 stk
2 stk
6 stk
2 stk
4 stk
1 stk
4 stk
2 stk
4 stk

Økser

Er du kræsen, når det kommer til dit værktøj? Det er vi! Derfor har vi nøje udvalgt et sortiment af kvalitetsøkser, der ligger godt i hånden, er slidstærke, præcise og pålidelige.  Med den rette pleje kan du få din økse til at holde i rigtig mange år - læs bare vores artikel: "Få dit værktøj til at holde længere" lige her.

Læs mere om vores økser her

I Spejder Sport er vi kræsne med vores økser, og vi har derfor økser fra både Hultafors og Fiskars på hylderne.

En økse skal nemlig ligge godt i hånden og den skal være slidstærk, præcis og pålidelig. Og så skal den passe til det, du skal bruge den til.

Håndøkser

En god håndøkse er et must, når du skal på tur og bruge brænde, hugge dine egne pløkker eller lave et stegespyd til aftenens bålkylling. Håndøkser fås endda så små, at du altid kan have en med i rygsækken eller siddende i bæltet.

Kløveøkser

Kløveøksen er, ikke overraskende, beregnet til kløvning af brænde eller andet tungt træarbejde. Derfor har denne type økse et langt skaft, så du kan få fart på, når du svinger øksen - uden at miste kontrollen. Øksens hoved er ligeledes udformet og slebet med henblik på at kløve så præcist og effektivt, som muligt.

Flækøkser

Til de helt store kævler og andre virkelig tunge opgaver, er det en flækøkse, du skal have fat i. Her er skaftet langt, så du både har god kraft og kontrol med dit sving, ligesom øksens hoved er langt og smalt - som skabt til at æde sig ned igennem træet og flække det med præcision.  

Skovøkser

Ligesom kløveøsen har skovøksen også et langt, smalt skaft, der gør, at du får et godt sving på øksen og nemt kan klare alt lige fra lettere træfældning til bygning af shelter, brændehugning  samt forskelligt præcisionsarbejde. En god makker at tage med i skoven.

Snedkerøkser

Er du glad for at arbejde med træ, så ved du også, hvor stor præcision, det kræver. På en snedkerøkse er æggen lang, lige og tynd med et dybt indsnit, der gør, at du har et rigtig godt greb i øksen og, ikke mindst, god balance.

Jagtøkser

En klassisk jagtøkse har et afrundet baghoved, mellem vægt og en slibning, der gør den velegnet til både flåning af selve byttet, men også til det skovarbejde, der oftest følger med at være på jagt, herunder rydning af mindre stier samt lettere fældning.


Pleje og vedligeholdelse af din økse

For at du skal kunne beholde (og være glad) for din økse i mange år, er der nogle ting, du kan gøre for at forlænge levetiden betragteligt:  

  • Tør altid din økse af efter brug
  • Fjern eventuel harpiks med husholdningssprit
  • Giv din olie lidt linolie efter du har tørret den af
  • Hold din økse skarp ved hjælp af en slibesten
  • Suppler slibningen med rustopløsende olie, hvis der er tegn på rust
  • Brug en ægbeskytter til din økse, når den ikke er i brug
  • Smør jævnligt dit læderetui med lædervoks eller læderfedt
  • Lad ikke din økse med træhåndtag ligge for længe i solen eller tæt på bålet. Varmen udtørrer træet
  • Skift skaftet, hvis det begynder at splintre eller flække

Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse