Mærker
1 stk
5 stk
1 stk

Pandelamper

Når mørket sænker sig, er der næsten ikke den aktivitet der ikke kan have gavn af en pandelampe. Lige meget om du skal rejse telte, sanke brænde i skovbunden, studere kort eller rode med el-installationer er en pandelampe uundværlig.

Der findes masser af modeller med hver deres fordele, så kig på udvalget og se hvilken pandelampe der lever op til dine krav, ønsker og behov.

Pandelamper til alle outdoor aktiviteter

Uanset om du skal vandre op på toppen af et bjerg, navigere gennem en mørk skov eller rydde op i en mørk kælder, er pandelampen et fantastisk håndfrit udstyr.
I dag har kraftfulde LED'er lamper helt overtaget markedet, og der findes en pandelampe til alle formål og aktiviteter.

Lysfordelingen påvirker også lysstyrken.

Jo kraftigere en lygte er, jo mere batteri kræver den. Dvs. et højt lumental påvirker batterilevetiden. Jo længere tid du er på tur eller jo mere du bruger lampen, jo vigtigere bliver batteriets levetid. Mange vælger derfor at medbringe en powerbank, som hurtigt og effektivt kan oplade det elektroniske udstyr og batterier.

Et rødt lys er godt til camping om natten, fordi det ikke ødelægger dit nattesyn. Pandelamperne skal sidde komfortabelt og stabilt på hovedet. Remmen skal let justeres og sidde stabilt på en hue.

Lysstyrke

Den, der nogensinde har været på udkig efter en pære, har læst ordet lumen. Lumen er et mål for lysstrøm og beskriver den samlede lysstrøm, som en kilde udsender i alle retninger.

100 lumen giver nok lys til orientering i og omkring teltet og til at finde vej på kortere ture. 200 lumen giver nok lys til veje og kan lyse over længere afstande. 500 lumen giver så meget lys, at det kan oplyse store områder og tillader dig, at du kan bevæge dig hurtigt.

Det højeste lumental er ikke altid synonymt med det lyseste lys, men hvordan lampen fordeler lyset er også vigtigt. Juster lysstyrken på lampen alt efter om du fx er inde i teltet eller vandrer rundt i mørket.

På belyste veje kræves et lavere lumennummer, end hvis du løber uden for det belyste spor. Generelt vil en lyskilde med højere lumen tal forbruge energi hurtigere. Overvej derfor forholdet mellem lumen og hvor længe du vil være ude. Jo hurtigere du bevæger dig, jo tungere er lyset og den længere stråle af lys påkrævet - du kan let cykle rundt om lyset ellers.

Lysspredning

Lysspredning er mindst lige så vigtig som lysstyrken. En bred lysspredning passer godt til teltmontering eller navigation. Den fokuserede lysspredning passer godt, når du vil se langt ud og bestemme køreretningen eller se efter sikringerne langs klippen.

Batteri

Overvej også hvilken batteritype du vil bruge i pandelampen. AAA batterier kan købes stort set over alt og koster ikke meget. Andre batterityper kan være sværere at skaffe.

Batterier der oplades med USB kabel er fleksible og giver en hurtig, nem og billig opladning. Hvis du ikke vil medbringe ekstra løse batterier, kan du vælge en powerbank, som indeholder strøm til mange opladninger.

Batterilevetiden bliver vigtigere, jo længere du tror, den er ude, og faktorer som kulde reducerer batteriets levetid kraftigt. Derfor er det om vinteren en god ide at have et eksternt batteri i rygsæk eller jakke.

Hvorfor er det så vigtigt at kunne sætte styrke?

Den mængde lys, der er nødvendigt for at sætte et telt op i mørke eller løbe trailløb i en mørk skov er ikke den samme. Generelt kan man sige, at jo hurtigere du bevæger dig, jo kraftigere skal lygten være.

Da en almindelig vandretur med overnatning oftest byder på mange forskellige aktiviteter, skal lysstyrken på pandelampen kunne justeres. Justering af lyset efter behov kan også forlænge batterilevetiden.
Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse