Personlig beskyttelse

I Spejder Sport har vi alt i solcreme, stifter og kølende aftersun til dig, der stadig gerne vil være aktiv, selvom temperaturen og UV-indekset stiger. Vi har også flere effektive myggemidler og myggenet, så du kan tage afsted og minimere mængden af insekt-, mygge- og flåtbid.

Beskyt dig mod solen

Uanset om du vandrer afsted i bagende sommersol eller suser ned af pisten med vintersolen i nakken, er det vigtigt, at du beskytter dig mod solens ultraviolette stråler.

De ultra violette stråler fra solen kaldes hhv. UVA og UVB. UVA-strålerne er dem, der ælder din hud, mens UVB strålerne er dem, der gør, at du bliver solskoldet. Både UVA- og UVB-stråler øger risikoen for at udvikle hudkræft.

Ved at bruge solcreme (hele året!), lægger du et filter på din krop, der trænger igennem det yderste hudlag og på den måde forhindrer en del af solens stråler i at komme igennem. Her beskytter du dig ikke kun mod at udvikle hudkræft og få flere rynker – du beskytter dig også mod karsprængninger i ansigtet, der typisk opstår som små røde forgreninger på udsatte steder som kinder, næse og kindben.

Husk også at beskytte dine løber med en læbepomade med solbeskyttelse - det er så irriterende med forkølelsessår. Afslut dagen i solen med en kølende og regenererende aftersun lotion.  

Det er solcremens SPF der viser, hvor effektivt solcremen beskytter dig, så prøv dig frem og se, hvad der virker for dig i forhold til, hvor du er og hvilket tidsrum, du er ude i.

Undgå at kulden skader din hud

Ligesom solen kan tage hårdt på din hud, så kan kulde også komme med ret uheldige følgevirkninger.

Rigtig mange oplever at få tør og skadet hud om vinteren, hvilket skyldes kombinationen af kulde uden for og tør radiatorvarme inden for. Det forstyrrer simpelthen hudens balance af fedtmolekyler.

Her er det en rigtig god idé at smøre din tørre vinterhud ind i en fed creme, eller såkaldt cold cream, der beskytter, plejer og genopbygger huden.  

På den måde nedsætter du også risikoen for at udvikle karsprængninger og rødmen i ansigtet, der ikke går væk, medmindre du får lavet laserbehandling.
 

Bliv fri for myg, flåter og insekter

Stikkende, bidende og summende små bæster kan hurtigt ødelægge fornøjelsen ved at være ud i naturen, og det er der ingen grund til at udsætte sig selv for, når nu man kan være fri.

Med en god myggebalsam eller myggespray kan du gøre dit til, at myg, flåter og insekter flyver udenom dig og videre til din makker. Rejser du steder, hvor insekterne er bakterie- og virusbærende, er insektspray indeholdende DEET et oplagt valg.

Ønsker du at helgardere dig helt om natten eller skærme ansigtet, når du er udendørs, findes der både myggenet til ansigtet og myggenet til sovepladsen, som du kan beskytte dig med.

Læs også artiklen: Vores bedste myggetips - slip for de flyvende bæster
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder