Rygsække - store

Gennem årene har ægtefæller og kærester til Spejder Sports ansatte flyttet grænsen for, hvor mange rygsække, man kan tillade sig at eje. Vi kan nemlig ikke selv styre det, for man kan jo altid bruge en rygsæk til? Vores hjerter banker nemlig for lækre rygsække, og vi vil gerne hjælpe dig med at finde den rygsæk, som passer dine behov.

Med bagage til hele turen lastet op på ryggen, er det ikke kun vigtigt at rygsækken er god. Det er mindst lige så vigtigt at den passer til din ryglængde, størrelse og muskelmasse.

Se vores store udvalg af backpacker rygsække, vandrerygsække og rejsetasker her fra mærker som Bergans, Asivik og Osprey.

Vælg rygsæk ud fra dit behov

Når du skal vælge din næste vandrerygsæk, bør du overveje følgende; hvor stor skal den være for at den kan rumme alt det grej du skal have med på tur - og omvendt; hvor lille kan den være, så du ikke skal slæbe på mere end højst nødvendigt? Skal den mest bruges til krævende vandreture i de norske fjelde, til off-piste og back-country eventyr i det canadiske pudder, eller skal den mest af alt være bundsolid så den kan tåle at komme med en tur jorden rundt, uden at svigte dig?

Find en rygsæk, der sidder godt på dig

Mange rygsække har i dag avancerede bæresystemer, hvor du kan justere afstanden mellem skulderstropper og hoftebælte og en masse andre småting hist og pist, som gør at rygsækken kan komme til at sidde perfekt på dig.

Når du skal teste, om en vandrerygsæk sidder ordentligt på din ryg, er det altid vigtigt at du prøver den med vægt i. En tom rygsæk, eller en rygsæk der blot er fyldt ud med en dyne eller avispapir, giver dig ikke nogen idé om hvordan den vil sidde når den bliver fyldt med telt, kogegrej, liggeunderlag, proviant, tørt tøj og meget andet.

Men frygt ej - når du køber en vandrerygsæk i vores webshop, er der 14 dages fuld returret fra den dag du modtager den, og du har derfor rigtig god mulighed for at få den prøvet grundigt af derhjemme, og evt. prøvepakke den med det grej du forventer at skulle putte i den.

Så længe rygsækken ikke har været udenfor eller fyldt med beskidte ting, kan du sagtens returnere den. Har du brug for hjælp eller gode råd til tilpasning og pakning af din vanrerygsæk, kan du også komme forbi en af vores mange butikker og få snak med vores ekspedienter.

Få rygsækken til at føles let ved at pakke den korrekt

Men det er ikke kun vandrerygsækkens udforming der er vigtig for at den sidder rigtigt på ryggen af dig - det er også vigtigt at du pakker den rigtigt. Alt-i-alt går det ud på at få de tunge elementer i rygsækken til at ligge tæt ind til ryggen og ikke for højt. Dermed skaber du det bedste tyngdepunkt når du vandrer med rygsækken på.

Når du pakker rygsækken om morgenen på turen, er det også værd at overveje, hvile dele du vil få brug for i løbet af dagen. Pak f.eks. frokosten og 1.hjælpssættet så det er nemt at komme til, og du ikke skal bruge tid og energi på at pakke hele rygsækken ved frokostpausen, eller let kan komme til forbindingerne i en nødsituation.

Generelt anbefaler vi, at du ikke spænder alt for meget uden på din rygsæk. Det kan ødelægge balancen, og være irriterende at have fornemmelsen af noget der "dingler" bag på rygsækken. Mange rygsække har dog en lomme til en drikkedunk nederst på siden, som nemt kan nås uden at rygsækken skal tages af. Dette er rigtig smart, hvis du ikke har et decideret drikkesystem monteret i rygsækken.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du vælger og indstiller din rygsæk, kan du læse vores guide til valg af rygsæk her.

Du kan også se vores video om pakning af rygsæk her: