Lavineudstyr

Sikkerhedsudstyr er den del af oppakningen, vi håber, vi ikke får brug for, men som vi samtidig ikke kan undvære, hvis uheldet er ude. Heldigvis er det meste sikkerhedsudstyr så let og lækkert, at du ikke behøver gå på kompromis med komfort og funktionalitet for at føle dig sikker, når du er på farten. Find her på siden alt, hvad du behøver til beskyttelse mod laviner, kulde og styrt.

Udstyr til off-piste

At gå off-piste er sjovt, men er også forbundet med en risiko for sneskred og laviner. Det er derfor vigtigt, at man kender terrænet og har udstyret i orden. En lavinesøger, skovl og sonde er fast inventar i rygsækken, når du skal off-piste. Skovlen og sondestangen bruges til at finde kammerater, der er begravet i sneen og grave dem ud igen. Lavinesøgeren udsender et signal, hvis du er fanget under sneen, så redningsholdet eller dine kammerater kan finde dig.

Du kan også vælge en rygsæk med airbag for at være endnu mere sikker, når du bevæger dig væk fra pisten. Med denne vil du kunne holde det værste sne væk, hvis du skulle blive begravet af en lavine.

Husk! For alt sikkerhedsudstyr gælder det, at det ikke er nok at én i gruppen har det med – Det er personligt udstyr, som alle skal have på sig i tilfælde af, I bliver væk fra hinanden eller en eller flere af jer bliver begravet under sneen.

Test dit udstyr

Da sikkerhedsudstyr i værste tilfælde kan betyde forskellen mellem liv og død, er det vigtigt, at du ved, hvordan dit udstyr virker. Vi anbefaler derfor, at du tester udstyret hjemmefra, så du ved præcis hvordan, du aktiverer det, hvis uheldet er ude.

Husk ikke at blive overmodig, selvom du har udstyret i orden. Udstyret er kun et hjælpemiddel og erstatter ikke den sunde fornuft eller vigtigheden af at kende risiciene og faresignalerne på forhånd.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder