Skitøj til ham

Skal du afsted på ski for første gang eller skal du blot opgradere skigarderoben med noget endnu federe gear? Uanset hvad, kan du finde alt det, du har brug for på skituren her på siden. Vi har samlet et stærkt udvalg fra førende producenter med alt fra skiundertøj og handsker til skaljakker og overtræksbukser, så du bliver godt klædt på fra inderst til yderst.

Klæd dig efter 3-lags princippet

Som til de fleste andre aktiviteter i det fri, anbefaler vi, at man på skiferien klæder sig efter 3-lags princippet. Derved er du sikker på at kunne holde varmen, når det er koldt, samtidig med du nemt og hurtigt kan regulere temperaturen, når du får det varmt.

3-lags princippet er meget nemt – Du klæder dig blot på i tre lag som nævnt nedenfor, og så er du klar til at angribe pisten.

Inderste lag: SkiundertøjInderst skal du have et let, tætsiddende lag tøj, der kan transportere fugten væk fra kroppen. Du kan enten vælge merinould, der varmer godt både i tør og våd tilstand og som kan bruges i længere tid uden at lugte af sved.

Synes du, at ulden kradser, kan du vælge et syntetisk materiale. Selvom dette ikke isolerer optimalt, når det er vådt, er det syntetiske materiale hurtigtørrende og kradser ikke.
Vil du have det bedste fra begge verdener, kan du vælge et sæt skiundertøj fra Devold Aktiv, der består af to tynde lag; en syntetisk inderside og en ulden yderside – Så får du uldens gode egenskaber uden tøjet kradser.

Mellemste lag: Fleece eller uldtrøjeDet mellemste lag tøjs primære funktion er at isolere kroppen. Her kan du enten vælge en syntetisk fleece eller en uldtrøje. De to materialer har samme fordele og ulemper som ved det inderste lag, men uldens kradsen er i dette lag af mindre betydning, da du har et sæt skiundertøj indenunder.

Yderste lag: SkijakkeDet yderste lag tøj skal være vind- og vandtæt, så du kan holde varmen og ikke bliver våd. Her kan du enten vælge en foret jakke eller en skaljakke.
Før du vælger, hvilken jakke, du skal have, bør du overveje, hvorhenne du primært skal bruge den. Skal du op i den nordnorske kulde, kan det være en fordel at vælge en foret jakke, mens denne hurtigt kan blive for varm, hvis du er aktiv i de sydlige Alper.

Det kan være en god idé at vælge en jakke med lynlåse eller anden ventilation under armene, så du har mulighed for at ånde, selv hvis jakken er lukket. På denne måde slipper du for at blive klam og fugtig indefra, selv når aktivitetsniveauet er på sit højeste.

Sidst, men ikke mindst, er et godt sæt overtræksbukser eller skalbukser også gode at have på på pisten.

Buff: Udstyret med de 1001 anvendelsesmuligheder

Halsrør, pandebånd, hue, hat, halstørklæde og meget mere i ét stykke stof – What’s not to like? En buff bør være en del af alle friluftsmenneskers standardudstyr, og dette gælder også, når de skal på ski.

Hvis du fryser om halsen, når du åbner jakken op, kan du hurtigt smide din buff på og få varmen igen. Er den bidende frost derimod ved at fryse din næse af, kan du trække den op over munden og næsen og dermed beskytte dig selv mod frost og sne.

Vælger du en buff i merinould, er du endnu bedre sikret mod kulden. Ulden er med til at holde dig varm, selv hvis den skulle blive våd, og skulle du få det for varmt, kan du nemt smide buffen i lommen – Den fylder nemlig så lidt som ingenting.