Skitøj til hende

Handsker, hue, skiundertøj, skijakke og skibukser – Meget skal der til for at man kan holde varmen på skiferien. Uanset om du skal udfordre dig selv på stejle pister eller med lange ture i sporet, er den rigtige påklædning afgørende for evnen til at holde varmen og få en god oplevelse. Derfor har Spejder Sport samlet en masse dejligt varmt tøj til dig her på siden, så selv de lange pauser i bidende frost bliver en varm fornøjelse.

Få god temperaturregulering med 3-lags princippet

Det kan være svært at vurdere, hvor meget tøj man skal have på, når man er afsted på ski. Selvom det er koldt udenfor, får man hurtigt varmen, når man suser ned ad pisten. Dog vil man hurtigt fortryde det, hvis man ikke har taget nok tøj på, hvis man i frokostpausen sidder stille og nyder sin mad udenfor.

Af disse grunde kan du med fordel klæde dig efter 3-lags princippet. Dette er et princip, der er nyttigt, når du er aktiv – både på og uden for pisten – da du let vil kunne tage et lag tøj af og på alt efter, hvor varmt du har det.

Inderste lag: SkiundertøjInderst kan du med fordel have et sæt skiundertøj. Hvis du vil være ekstra god mod dig selv, kan du vælge et sæt i merinould, der ikke kun varmer og er svedtransporterende, det kan også bruges i flere dage uden at lugte grimt af sved. Dette er særligt nyttigt, når du er afsted en uge på ski og ikke lige har en vaskemaskine ved hånden.

Mellemste lag: Fleece eller uldtrøjeUden over dit skiundertøj kan du have en fleece trøje eller tynd uldtrøje. Igen kan merinould være at foretrække, da det vil holde dig varm og tør.

Skulle det ske, at ulden skulle blive våd af sne eller sved, kan merinould optage 35% af sin egen vægt uden at føles våd og selv i våd tilstand bevarer den sine varmende egenskaber.

Yderste lag: SkijakkeYderst kommer skijakken, der enten kan være en foret jakke eller en skaljakke. Valget af jakke afhænger af, hvor du skal stå på ski. Skal du op i den nordnorske kulde, vil det være en fordel med en foret jakke, mens dette hurtigt kan blive for varmt, hvis du står på ski i de sydlige alper.