Strømper

Rigtigt fodtøj er vigtigt. Men vidste du, at gode sokker er lige så vigtigt som gode sko og støvler?

I Spejder Sport har vi et bredt udvalg af kvalitetsstrømper der kan dække alle dine behov - Både til skiferien, vandreferien og sommerferien.

Det betaler sig at gå op i sine strømper

En sten i skoen kan være enormt generende og ødelægge både humør og motivation på selv den fedeste vandretur - Det samme gælder, hvis du hopper i skoene i et forkert par sokker. For små, for store, for kolde eller for varme - Problemerne kan være mange! Men heldigvis kan du nemt løse problemet med strømperne fra vores sortiment, der byder på noget til enhver smag og enhver lejlighed.

Du finder sokker fra et udvalg af førende producenter, blandt andet merinould-eksperterne hos Devold, vandresokke-mestrene hos Thorlo og vores eget velkendte mærke Asivik, hvor du får kvalitet til budgetvenlige priser.

Vores sortiment byder på sokker til både mænd og kvinder, da der kan være forskel på modellen alt efter om det er sokker til herrer eller damer. Herresokker vil ofte være bredere og fås i større størrelser, mens damesokker ofte vil have et smallere snit. At vælge den rigtige sok kan være afgørende for, at sokkerne ikke krøller i skoene og giver vabler.

Vandresokker til højt humør

Vil du sikre dig, at humøret forbliver højt på vandreturen, er det en god idé at investere i et ordentligt par vandresokker. Dette kan være med til at forhindre vabler og generende folder på sokkerne.

I Spejder Sport har vi et stort udvalg af vandrestrømper, så du finder helt sikkert noget, der opfylder dit behov, uanset om du er til uldstrømper eller polyester. Vores sortiment byder blandt andet på vandresokker specielt designet til brug i militærstøvler eller andre højskaftede støvler, avancerede vandresokker strikket til smalle fødder, som er særligt velegnede til piger, og frottéstrikkede sokker, der minimerer fiktionsvarmen og forebygger vabler.

De fleste vandresokker er fremstillet i bløde materialer med flade syninger og med ekstra tykkelse de steder, hvor du typisk belaster fødderne mest. Det er vigtigt, at vandrestrømperne smyger sig tæt op ad foden, så der ikke opstår folder. Derfor kan du både finde strømper uden søm og strømper uden elastik i udvalget af vandresokker.

Det giver sig selv, at der er forskel på, hvilke vandresokker, man vil vælge, afhængigt af, om det er sommer eller vinter. Nedenfor kan du se, nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du skal købe vandresokker til vinter- og sommerbrug.

Vandresokker til vinterbrug

Vandring på vinterfjeldet er skønt! Med som med så meget andet, er det rigtige udstyr det halve arbejde. Bevæger du dig ud på vandring i årets koldeste måneder, er det godt at vælge en sok med god varme, men som stadig er svedtransporterende, da du selvfølgelig sveder, selvom det er koldt.

Til vintervandringen vil det være oplagt at vælge vandresokker i uld, for eksempel vandresokker i merinould. Merinoulden varmer selv når den er kold, hvilket betyder, at du ikke kommer til at fryse, selvom sokkerne skulle blive fugtige af sved eller sne.

Er du bange for at fryse, kan du tage en liner sok under vandresokken. Du kan ligeledes få en liner sok i uld, der også giver god varme.

Vandresokker til sommer

Skal du på Camino-vandring eller en tur ned ad Hærvejen, mens sommersolen bager, vil en kølende vandresok med god svedtransportering være at foretrække.

Her kan man vælge vandresokker med silke eller Coolmax polyester, der har en kølende effekt. Strømper i merinould kan rent faktisk også bruges om sommeren, da ulden er temperaturregulerende og derfor køler dig ned, hvis du bliver for varm.

Du kan med fordel supplere sokken med en vandresko uden membran, da den vandtætte membran ofte vil nedsætte åndbarheden til en vis grad.

Et eller to par sokker i vandrestøvlerne?

Mange sværger til at bruge to par sokker, når de er ude og vandre. Med vores moderne og gennemdesignede sokker er det ikke længere nødvendigt at bruge to par, som ellers var den typiske anbefaling tidligere.

Vil du alligevel gerne have et ekstra par sokker på til at tage den værste friktion, når du er ude og vandre, kan du supplere dine tykke vandresokker med en liner sok. En liner sok er en tyndere sok, der er lavet til at blive båret under en anden sok, og som derfor er lavet med så få generende sømme og folder som muligt.

Vil du gerne smide det ekstra par sokker og have andre gode metoder til at undgå vabler på, kan du læse være store vabelguide her.

Varme skisokker til den lange dag på pisten

Udstyret skal være i orden, når man rammer pisterne. Ellers kan det hurtigt blive en lang dag med kolde fødder og sure miner. Derfor har vi sørget for at have et godt udvalg af skistrømper, så du kan være godt klædt på, når du bevæger dig ud på dit sneklædte eventyr.

Når du vælger skistrømper, skal du overveje den afvejning der er mellem en tyk og komfortabel sok, der giver god varme, og en mere fast sok, der giver bedre støvlekontakt og kontrol over skiene. Valget af skisokker afhænger derfor af ambitionsniveau og temperaturerne der, hvor du skal hen.

Skisokker er ofte knæstrømper, så du undgår generende folder ved støvlekanten. Da skistøvlerne gerne skal sidde godt til, er det ekstra vigtigt, at du vælger en sok, der smyger sig omkring foden, så der ikke kommer generende folder, der giver gnavesår under støvlerne. Du kan også med fordel vælge en sok uden generende syninger omkring tæerne.

Tip! Skisokker er også oplagte, når man trækker i et par høje gummistøvler, der ellers ofte kan være kolde at have på på grund af den manglende foring.

Hverdagssokker behøver ikke være kedelige

Når du åbner sokkeskuffen derhjemme, finder du højest sandsynligt et stort udvalg af bomuldssokker, hvor den eneste variation er, om det er sorte sokker eller hvide sokker. Men hvorfor skal man nøjes med at gå i kedelige og stive bomuldssokker, når det er noget, vi tager på hver evigt eneste dag? Merinoulden har en masse egenskaber, der gør det særdeles velegnet til hverdagsokker og arbejdsstrømper:

  • Det er en enormt blød og kradsefri uld
  • Det er temperaturregulerende, så du hverken bliver for varm eller for kold
  • Det varmer selv i våd tilstand
  • Det kan bruges i længere tid uden at lugte af sved
Vil man have uld på fødderne, er man ofte nødsaget til at vælge lange strømper eller sokker, der går til midt på skinnebenet, men man kan rent faktisk også få ankelsokker og sokletter i det lækre materiale.

Ofte vil man til hverdag gerne nøjes med nogle billige sokker, men ofte går pris, kvalitet og holdbarhed hånd i hånd, og det kan derfor godt betale sig at købe en lidt bedre sok.

Dertil kommer, at den temperaturregulerende merinould kan bruges året rundt, og derfor er mere anvendelig end bomuldssokker, der godt kan være lige det koldeste at have på i vintermånederne.

Strømper til de kølige vinterdage

Når kalenderen nærmer sig december og temperaturen begynder at falde, findes der få ting, der er mere hyggeligt end at trække i de varme hyggesokker og putte sig under et uldent tæppe. Eller… Det skulle da lige være en tur på vinterfjeldet, men om ikke andet er afslapning derhjemme på en frostkold decemberdag også hyggelig.

Det oplagte strømpevalg på disse dage er et par strømper med god varme, som for eksempel ragsokker, der er et par tykke og varme uldsokker.

Løbestrømper til de hurtige

Er du til trailrunning eller korte søndagsløbeture rundt i kvarteret, er et par gode løbestrømper en god idé. Gode sokker er altså bare mindst lige så vigtige som godt fodtøj, og sammen danner de et vigtigt grundlag for næsten alle aktiviteter.

Løbesokkernes vigtigste funktioner er at modvirke friktion og være svedtransporterende, så du kan holde fødderne tørre og undgå vabler, når du er ude og løbe.

Vælg et par af løbesokkerne fra vores sortiment eller prøv dig frem med en af vores varme vandresokker i merinould, hvis du skal ud og løbe, når frostgraderne har ramt Danmark.

CoolMax er et yderst svedtransporterende materiale, der er oplagt til løbesokker. Samtidig kan du i dit valg af løbestrømper overveje at vælge et par med en overdel i et tyndt materiale, der giver god svedtransportering, og et tykkere materiale på hælen og forfoden, der modvirker friktion og forebygger vabler.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder