Hængekøjer

Kom helt tæt på naturen og nyd den frihed, som en hængekøje til outdoor giver dig. Den vejer og fylder minimalt i rygsækken. En hængekøje er nem at hænge op, og du kan (næsten) sætte den op, hvor du lyster. Her finder du hængekøjer i forskellige størrelser - vælg selv om du skal have en med myggenet.

Se, hvor nemt det er i vores lynguide til nem opsætning af hængekøje.

11 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Asivik Ophængstropper til hængekøje
  Asivik Ophængstropper til hængekøje
  119,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Hængekøje-pakke
  Hængekøje-pakke
  599,00 kr Før 748,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Asivik Trekking Tarp 3x4 m.
  Asivik Trekking Tarp 3x4 m.
  699,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Asivik Travel Hængekøje, single
  Asivik Travel Hængekøje, single
  399,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Asivik Ultralight Tarp 3x2,9 m
  Asivik Ultralight Tarp 3x2,9 m
  849,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Asivik Myggenet til hængekøje
  Asivik Myggenet til hængekøje
  349,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Amazonas Moskito Hængekøje
  Amazonas Moskito Hængekøje
  349,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Asivik Travel Hængekøje King Size
  Asivik Travel Hængekøje King Size
  499,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Mini Hængekøje
  Mini Hængekøje
  99,00 kr
  Indlæser lager...

11 varer

pr. side
Stigende orden

Hængekøje: 5-stjernet hotel under nattehimlen

I Spejder Sport er vi STORE tilhængere af at sove i hængekøje udendørs i det fri. Den er nem at sætte op, vejer minimalt i rygsækken, og så sover man formidabelt i den! Hvis du hverken frygter regn eller morgendug, så kan du faktisk hænge den op i alle danske statsskove. Vælger du at sætte din tarp eller en anden form for overdækning, så gælder samme regler som ved teltning.

Hos Spejder Sport finder du nøje udvalgte hængekøjer til outdoor brug:

Alle vores Asivik hængekøjer kommer ophængs stropper, der ikke skærer i træernes bark. Skaderne sårbart overfor sygdomme. Vi har valgt at give disse ’tree-friendly ropes’ med gratis for at passe godt på naturen.

 

Vælg en hængekøje frem for telt

En hængekøje er nem, da man kan sætte den op, hvor man vil (givet at der er træer, selvfølgelig). Har man hængekøjestropper med, er den hængekøje hurtigt sat op på kun få minutter. Derfor kan du på ingen tid slå lejr for natten eller tage en middagslur på vandreturen. Med sine få hundrede gram er hængekøjen et godt alternativ til teltet, og kombinerer du din hængekøje med en letvægtstarp (Asivik Ultralight Tarp), er du beskyttet mod regn og blæst,.

En fordel ved at have en hængekøje frem for telt med på tur er, at du nemt kan tilpasse din soveplads til vind og vejr. Overnatter du på en varm sommernat uden risiko for nedbør, kan du lade hængekøjen hænge frit og nyde den smukke stjernehimmel i de få timer, solen er bag horisonten. Trækker det en smule op, kan du hænge din tarp som læskærm på den side, vinden kommer fra. Er der risiko for regn, hænger du blot tarpen over hængekøjen, så ligger du i læ med udsyn til regnen.

 

Gode tips til din outdoor hængekøje

 1. Find træer med ca. 3 meters afstand, når du vil sætte din hængekøje op
 2. Brug hængekøjestropper til nemmere at hænge hængekøjen op og beskytte træerne
 3. Lad ophængs-linerne hænge i en 30 graders vinkel
 4. Har du myggenet over dig, så lav drip lines, så regnen ikke vandrer langs myggenettet og drypper dig ned i hovedet om natten
 5. Læg et liggeunderlag i bunden af din hængekøje – Luften under hængekøjen køler dig nemlig ned nedefra, ligesom når du sover på jorden

 

Sådan sætter du din hængekøje op udendørs

Læs mere om brug af hængekøje i vores lynguide til overnatning i hængekøje.

 

Skal du have en hængekøje med myggenet?

Det er altid en god idé at have et myggenet med til sin hængekøje. Hvert fald hvis man vil være sikker på, man er den eneste i køjen. Du kan vælge en hængekøje med myggenet, eller tilkøbe det separat. De fleste myggenet er hvide, men her kan du også vælge at tilkøbe et grønt myggenet. Den grønne farve giver et meget bedre udsyn inde fra hængekøjen i forhold til de klassiske hvide myggenet.

 

Hold varmen og sov godt

En klassisk begynderfejl er, at stramme sin hængekøje alt for meget. Det minimerer din bevægelighed, og du er faktisk tvunget til at ligge på ryggen hele natten – som en larve i en meget stram puppe. Sørg for at hængekøjen hænger med en god kurve. Den kan godt føles for kort, men det er fordi, du skal lægge dig skråt. På den måde får du den bedste komfort, og du kan tilmed holde ud at ligge på siden og sove.

Mange undervurderer også, hvor koldt det kan blive at over i en hængekøje. Du skal have noget isolation i bunden enten i form af et liggeunderlag i skum eller et oppusteligt liggeunderlag. Kig efter en høj R-værdi. Ellers mister du varmen til den kolde luft under dig. Sørg også for, at du har en god varm sovepose. En hiker quilt er også en rigtig god turmakker, som du lige kan hive over dig, hvis kulden bider.

TIP! Lad være med at puste dit liggeunderlag helt op. Så kan den bedre forme sig efter hængekøjens bøj.


Find billige hængekøjer hos Spejder Sport

Vi har jævnligt gode hængekøjer på tilbud hos Spejder Sport. Vil du øge dine chancer for at få fingrene i en god billig hængekøje, kan du melde dig ind i Kundeklubben. Medlemmerne af Kundeklubben får besked som de første samt tidlig adgang, når vi holder udsalg både i butikkerne og på hjemmesiden. Derudover er mange af vores bedste hængekøje tilbud øremærket til Kundeklubben. Det vil sige, at de har ene adgang til disse tilbud.

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål eller kommer i tvivl om, hvilken hængekøje du skal købe. Vi er altid klar til at besvare og rådgive dig, så du kan få størst glæde af dit køb. Hos os får du gratis fragt ved køb over 298,-. Har du valgt en forkert termoflaske eller ønsker du at returnere, har du hele 30 dages retur. Du er også mere end velkommen ned i vores mange Spejder Sport butikker, hvor vores ansatte med glæde vil hjælpe dig, så du får det rigtige grej med hjem.


Se også vores:

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker