Skumunderlag

Det sammenrullede, lette skumunderlag, der hænger spændt fast uden på rygsækken, er et af de første billeder, der popper op hos os, når vi tænker på at tage på tur. Selvom der i dag findes mange alternativer til det klassiske skumunderlag, så gør den lave vægt, konstante isolering og høje slidstyrke, at vi alligevel ofte tager skumunderlaget under armen, når vi begiver os afsted mod nye eventyr. Inden du køber dit nye liggeunderlag, kan du lære alt, du behøver at vide om underlag, i vores ultimative guide til liggeunderlag.

4 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Asivik LiteMat 15, foldbart liggeunderlag
  Asivik LiteMat 15, foldbart liggeunderlag
  269,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Asivik ScrapMat Reg. liggeunderlag i skum
  Asivik ScrapMat Reg. liggeunderlag i skum
  59,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Asivik UrbanMat 9.0 Reg. liggeunderlag
  Asivik UrbanMat 9.0 Reg. liggeunderlag
  119,00 kr
  Indlæser lager...

4 varer

pr. side
Stigende orden

Åbne vs. lukkede celler

Skumunderlagene fås enten med åbne eller lukkede celler. De åbne celler findes typisk på de billigere modeller og gør, at underlaget kan suge vand og miste formen over tid. De lukkede celler derimod holder vandet ude og holder på underlagets form. EVA-underlag og liggeunderlag i IXPE-skum har lukkede celler.

Skumunderlag til letvægtsture og rollespilsvåben

En af de helt store fordele ved skumunderlagene er deres lave vægt. Underlagene fås nemlig med en vægt helt ned til 284 gram og vejer derfor minimalt i rygsækken, hvilket er rart, hvis du skal bære rygsækken langt. Til gengæld fylder de en del, og man ligger ikke ligefrem behageligt på dem. Udover at kunne bruges som siddepude eller som underlag til en overnatning eller to, hvor komforten ikke er i højsædet, kan skumunderlagene nemt omdannes til de perfekte rollespilsvåben. Find saks eller hobbykniv og masser af gaffatape frem, og så er det ellers bare fantasien, der sætter grænserne.

Skumunderlag til turen på vinterfjeldet

En fordel ved skumunderlagene er, at de giver en konstant isolering og ikke kan punktere, som de luftfyldte liggeunderlag kan. Dette er en fordel, når man er ude og overnatte i ekstrem kulde, hvor underlagets isoleringsevne er en afgørende faktor. Til turen på vinterfjeldet har vi lavet Asivik ArcticMat, der med sine 14 mm er et af de varmeste på markedet og giver tilstrækkelig isolation til brug på sne. Man ligger en del mere behageligt på det tykke ArcticMat-underlag end på de tyndere skumunderlag, men det kan alligevel være en fordel at medbringe et oppusteligt underlag til at lægge oven på skumunderlaget, hvis du ønsker både god isolering og komfort.

LiteMat – Underlaget til letvægtsturen

Asivik LiteMat er et foldbart skumunderlag med æggebakke-facon, der giver ekstra lommer med stillestående luft, som er det, der isolerer i et underlag. Underlaget har en relativt god komfort og fungerer perfekt som siddepude. Samtidig kan underlaget nemt klippes til i længden, så du ikke skal slæbe mere underlag med end højest nødvendigt.

Scrapmat – Miljøvenligt liggeunderlag

ScrapMat-underlaget er det nye, miljøvenlige alternativ til det billige EcoMat-underlag, vi har haft førhen. Underlaget isolerer som minimum lige så godt som det 8 mm tykke EcoMat-underlag med åbne celler gjorde, men er sammensat af rester fra vores øvrige underlagsproduktion. Det betyder, at hvert underlag er unikt, og du kan være heldig at få et underlag med en værdi og isoleringsevne, der er meget højere end den, du betaler for. Det er både godt for dig og for miljøet.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker