Tilbehør

I Sejder Sport har vi et udvalg af tilbehør til soveposer, der dækker alle dine behov. Køb eksempelvis varmende lagenposer og komfortable hovedpuder.

22 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Warmpeace Down Pillow Zippered, hovedpude
  Warmpeace Down Pillow Zippered, hovedpude
  329,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Asivik Silk Liner
  Asivik Silk Liner
  569,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Asivik Hiker Pillow
  Asivik Hiker Pillow
  99,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Asivik Trekking Bivy, overtræk til sovepose
  Asivik Trekking Bivy, overtræk til sovepose
  499,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Asivik Comfort Liner 195, lagenpose
  Asivik Comfort Liner 195, lagenpose
  229,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Asivik Camp Pillow
  Asivik Camp Pillow
  149,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Asivik Wool Liner 195, lagenpose
  Asivik Wool Liner 195, lagenpose
  799,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Lejrbålstæppe Stor 1½*2m
  Lejrbålstæppe Stor 1½*2m
  49,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Warmpeace Down Pillow
  Warmpeace Down Pillow
  279,00 kr
  Indlæser lager...
 10. Warmpeace Solitaire Opbevaringspose
  Warmpeace Solitaire Opbevaringspose
  99,00 kr
  Indlæser lager...
 11. Asivik Comfort Liner 175, lagenpose
  Asivik Comfort Liner 175, lagenpose
  219,00 kr
  Indlæser lager...
 12. Asivik Nanok 2 Fleece Liner 195 cm
  Asivik Nanok 2 Fleece Liner 195 cm
  499,00 kr
  Indlæser lager...
 13. Warmpeace Viking Extender 195
  Warmpeace Viking Extender 195
  699,00 kr
  Indlæser lager...
 14. Asivik Compression M
  Asivik Compression M
  99,00 kr
  Indlæser lager...
 15. Asivik Wool Liner 175, lagenpose
  Asivik Wool Liner 175, lagenpose
  799,00 kr
  Indlæser lager...
 16. Warmpeace Viking Extender 180
  Warmpeace Viking Extender 180
  679,00 kr
  Indlæser lager...
 17. Asivik Compression XL
  Asivik Compression XL
  129,00 kr
  Indlæser lager...
 18. Asivik Basic Liner, lagenpose
  Asivik Basic Liner, lagenpose
  149,00 kr
  Indlæser lager...
 19. Asivik Compression L
  Asivik Compression L
  119,00 kr
  Indlæser lager...
 20. Asivik Travel Liner, lagenpose
  Asivik Travel Liner, lagenpose
  179,00 kr
  Indlæser lager...
 21. Asivik Travel Pillow
  Asivik Travel Pillow
  169,00 kr
  Indlæser lager...
 22. Asivik Nanok II Fleece Liner 165 cm
  Asivik Nanok II Fleece Liner 165 cm
  349,00 kr
  Indlæser lager...

22 varer

pr. side
Stigende orden

Sov sødt om natten

Turen i soveposen kan hurtigt blive en hård fornøjelse, hvis ikke man har en pude til at holde hovedet oppe fra den stenhårde jord. Dog kan det virke til ekstremt at slæbe sin hovedpude med, når man på alle andre fronter kæmper med at holde både vægt og fylde nede på vandreturen. Men frygt ej!

Der er masser af lækre hovedpude-alternativer på markedet, og i vores sortiment finder du selvfølgelig en del af dem. Et godt alternativ til hovedpude er en fiberfyldt pude i rejse-størrelse. Disse er lavet, så de kan foldes sammen og dermed ikke fylder meget i rygsækken. Har ikke meget plads i rygsækken, kan du vælge en selvoppustelig hovedpude, der er fyldt med komprimerbar skum, der selv trækker luft ind, når ventilen åbnes. Denne pude både fylder og vejer mindre end den fiberfyldte model. Lever hverken den fiberfyldte eller den selvoppustelige pude op til dine letvægts-krav, kan du i stedet investere i en dunfyldt pude.

Denne har samme størrelse som den fiberfyldte pude, når den er foldet ud, men kan komprimeres mere, når den pakkes sammen, og så vejer den kun 160 gram. Vil du have den helt lette model, og er komfort ikke helt så vigtigt for dig, kan du nøjes med en oppustelig nakkepude. Denne vejer kun 70 gram og kan derfor tages med overalt. Alle puder fungerer selvfølgelig lige så godt på telt- og shelterture som på lange flyrejser, busture, togture og bilferier.


Pak rygsækken nemmere

Medmindre du overnatter i et telt i haven eller i stuen derhjemme, skal du have transporteret soveposen, inden du kan tage den i brug. Skal du på vandretur, indebærer dette ofte begrænset plads og maksimalt behov for optimering af pladsen. For at pakke rygsækken nemmest muligt, er det en god idé at pakke soveposen i en kompressionspose med kompressionsremme, der hjælper til at få soveposen til at fylde så lidt som muligt.

Kompressionsposerne kan fås i forskellige størrelser, så du kan finde en, der passer til lige præcis det, du vil komprimere - Kompressionsposerne kan nemlig også bruges til andre ting, du gerne vil have til at fylde mindre i rygsækken.

Tip! Når du når frem til lejren og tager soveposen ud af kompressionsposen, kan du fylde den med tøj og bruge den som hovedpude. Et andet godt redskab til at få soveposen og andet til at fylde mindre i rygsækken er elastikker. Vil du undgå vægten fra en kompressionspose, kan du vælge at rulle soveposen stramt og sætte elastikker rundt om i stedet.

Husk dog, at særligt dun er modtagelig over for fugt, og derfor bør holdes så tørt som muligt. Er du bange for at dunsoveposen bliver våd, kan du sikre dig selv ved at pakke den i en drybag i stedet.


Pas godt på posen

Har du investeret i en ny og lækker sovepose, er det en god idé at passe godt på den, så den holder i mange år. Særligt dunsoveposer kræver, at man tænker lidt over opbevaringen, da man ellers kan risikere at skade dunene.

Vi anbefaler, at du opbevarer din dunsovepose i en opbevaringspose, når ikke den er i brug. Dette er for at undgå en permanent komprimering af dunene og dermed nedsætte deres isolationsevne. Samtidig bør du opbevare din sovepose et tørt sted for at undgå fugt i soveposen.


Øg størrelsen på din sovepose

Mens mange soveposer fås i forskellige længder, er det ikke alle, der fås til forskellige kropsstørrelser. Har man lidt ekstra på sidebenene, kan dette være en problem.

Derfor kan du tilkøbe en kile til soveposen, der giver 10 cm ekstra skulderbredde. Kilen lynes nemt ind i soveposens lynlås og du opnår dermed ekstra bredde fra top til bund.

Bemærk, at vores Viking Extender kile også kan bruges til de Warmpeace Viking soveposer, der er i modellen Wide. Disse Wide-modeller er i forvejen ekstra brede med 20 cm mere i omkreds end standard-modellerne.


Forlæng sæsonen på din sovepose

Komforttemperaturer er noget, der skal respekteres. Kommer man afsted med en for kold sovepose, kan det hurtigt blive en kold fornøjelse og potentielt farligt under ekstreme forhold. Heldigvis findes der et par måder, hvorpå du kan forlænge sæsonen på din sovepose.

1: Varmende tæppe
Den mest simple måde at øge temperaturen i soveposen på er ved at medbringe et tæppe, der kan vikles rundt om soveposen.

Har du et tæppe med, kan det desuden bruges til at holde dig varm, når du sidder ved lejrbålet om aftenen, og bruges til at slikke sol på, når den står på strandtur om eftermiddagen. Sover du i hængekøje, kan tæppet også fungere som et let alternativ til liggeunderlaget.

2: Praktisk lagenpose
Vil du være lidt smartere, kan du investere i en lagenpose. Her kan du vælge mellem en polyester-lagenpose, en fleece-lagenpose, en silkelagenpose og en uldlagenpose. Hver især har de forskellige kvaliteter i forhold til vægt og funktion.

Medbringer du eksempelvis en fleecepose får du en dejligt blød lagenpose, der kan øge komforttemperaturen i din sovepose med ca. 6 grader. Merinould-lagenposen derimod har den fordel, at den fungerer temperaturregulende og derfor kan bruges både sommer of vinter. Samtidig varmer ulden selv i våd tilstand og lugter ikke af sved.

Dette er praktisk, hvis den medbringes på sommervandringen, hvor den på de varme dage kan bruges separat og fungere som et fint alternativ til soveposen. Silkelagenposen er smart, da den fylder så lidt som ingenting, når den er pakket sammen, men føles skønt, når du putter dig i den. En fordel ved alle lagenposerne er, at de gør det nemmere for dig at holde soveposen ren. Det er nemlig betydeligt nemmere at tage lagenposen ud og vaske den, end det er at vaske hele soveposen. Samtidig er lagenpose perfekt til de lange flyrejser, hvor kulde ofte kan være et problem, når man skal sove.

3: Vandtæt soveposeovertræk
Et vandtæt og åndbart soveposeovertræk er til dig der sover under åben himmel, i sne eller i en våd skovbund. Et bivuakovertræk kan forlænge sæsonen på din sovepose, da den stillestående luft mellem soveposen og overtrækket, giver ekstra isolation og tager af for vinden. Det er vigtigt, at soveposeovertrækket er åndbart, så soveposen ikke bliver våd indefra. Derfor bruger vi på vores Asivik Storm Bivy Bag den samme åndbare eVent-metervare som på vores populære Storm-jakker. Af samme grund er underdelen lavet af PU-coatet polyester


Sæt prop i hullet

En luftmadras er ikke meget værd, hvis ikke man kan holde luften inde. Derfor kan du tilkøbe ekstra propper til madrassen, hvis du skulle være uheldig at smide den medfølgende prop væk. Der er et lille hul i propperne, så de kan bindes fast til luftmadrassen og forhåbentligvis ikke bliver væk.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker