Letvægtstelte

Dit telt er ofte noget af det tungeste udstyr, du kan tage med dig på vandreturen. Derfor kan det betale sig med et letvægtstelt. Hvert telt er med fokus på gode materialer, gennemtænkt design og ubesværet opsætning. Se de lette telte herunder.

Læs mere

Filter

ASIVIK

1.799,00 kr. 
ASIVIK

2.999,00 kr. 
ASIVIK

3.999,00 kr. 
ASIVIK

2.999,00 kr. 
ASIVIK

849,00 kr. 
ASIVIK

1.099,00 kr. 
ASIVIK

2.999,00 kr. 
ASIVIK

2.499,00 kr. 
BERGANS

5.249,00 kr. 
BERGANS

3.749,00 kr. 
BERGANS

7.499,00 kr. 
BERGANS

7.499,00 kr. 
MSR

4.799,00 kr. 
MSR

4.749,00 kr. 
MSR

5.199,00 kr. 
MSR

3.999,00 kr. 
MSR

4.799,00 kr. 
NORDISK

1.899,00 kr. 
ROBENS

249,00 kr. 

Gør turen nemmere med et letvægtstelt

Når du vil overnatte i et telt i Danmark eller udlandet, så er det alfa og omega, at teltet både er kompakt og ikke er for tungt. For jo mindre du slæber rundt på ryggen, jo bedre kan du nyde omgivelserne og den skønne natur. Her er et letvægtstelt virkelig populært, fordi du kan få god plads og holde dig tør, uden at du skal slæbe på mange kilo.

Et letvægtstelt er - som navnet antyder - et telt, der er meget let. Du kan både få et letvægtstelt til 4 personer, 9 personer og bare til dig selv. Det er klart, at jo flere der skal være plads til, jo tungere bliver teltet også. Som udgangspunkt vil vægten være på max 2 kg for et 1-personers telt. Men du kan faktisk også finde et meget let telt med en vægt helt ned på 400-600 gram.

Vi har ridset de største fordele op ved vores letvægtstelte:

  • Mulighed for god rummelighed og lækkert design
  • Du kan nemt have teltet med på selv længere strækninger
  • Alt fra 1 personers telt og letvægtstelte til 2 personer, 3 personer samt 4 personer
  • Flere kan klare at stå i hårdt vejr og modstå ekstreme vandmængder

Vi anbefaler, at du altid vælger et letvægtstelt, hvis du skal bære det, når du bevæger dig fra plads til plads. For efterlader du bilen derhjemme, så kan teltet være mange ekstra kilo at slæbe på. Du vil selvfølgelig ikke få den luksuriøse mængde plads som i de store familietelte. Til gengæld bliver dine lår ikke udsat for nær så tung belastning i løbet af en lang vandretur i skovene.

Hos Spejder Sport finder du letvægtstelte i udgaverne: tunneltelt, kuppeltelt, lavvu og så videre. Med det brede udvalg kan du vælge lige den type, der passer dig bedst. Lyder et letvægtstelt slet ikke som dig? Så har vi naturligvis flere praktiske og holdbare telte til dine behov.

Hvilket letvægtstelt skal jeg vælge?

Som ved meget andet friluftsudstyr er der en lang række faktorer, der har betydning for, hvilket telt, der passer til din tur. Når det gælder letvægtstelte, bør du blandt andet tænke over, hvad du skal bruge teltet til, hvor mange personer skal der være plads til, hvordan er forholdene, og hvad siger din økonomi? Når du har dette på plads, så kan du kigge på de tre typer letvægtstelte inden for letvægt:

Tunneltelte: Lav vægt og nem at slå op

Med en tunnelkonstruktion får du ofte en lav vægt og god vindstabilitet sammenlignet med, hvor meget plads der er i teltet. Derudover er den normalt nem at slå op, og du får generelt en stor apsis til dit udstyr. Da der er tale om et tunneltelt, skal du dog sørge for at slå det op, så vinden rammer den lange side af teltet. Som regel skal du også have mange pløkke og barduner i teltet for at ride en storm af.

Kuppeltelte: Høj slidstyrke og få pløkker

Skal du overnatte på steder med lidt plads eller med hårdt underlag? Så kan et letvægtstelt som kuppeltelt være løsningen. I kuppelteltet er der 3 stænger, der krydser hinanden, hvilket gør den modstandsdygtig og velegnet til din tur på vinterfjeldet. Kuppelteltet vil ofte veje mere end tunnelteltet. Men du skal ikke bruge så mange pløkker, da dette letvægtstelt faktisk ikke behøver blive fæstnet fast med pløkker.

Lavvutelte/tipitelte: Masser af plads og hygge

Søger du et 3-personers letvægtstelt eller til hele familien, så kan vi varmt anbefale lavvutelte. De har nemlig god rummelighed, det er muligt at stå oprejst, og så kan du ofte have et ildsted i midten. Den ene midterstang er let at rejse, så du nemt og hurtigt kan få teltet op at stå. Skal du ligge i den hårde vind på fjeldet, er disse letvægtstelte knap så vindstabile.

Få flere gode råd og svar i vores guide om at vælge det rette telt. Se også vores video om de forskellige letvægtstelte.

 

 

Vælg letvægtstelte til 1-3 personer i gode materialer

Vil du gerne sikre dig en behagelig tør sovepose og tørt udstyr hele natten igennem? Så er det vigtigt, at du har tjek på vandsøjletryk, ventilation og holdbarhed.

Vandsøjletrykket siger noget om, hvor mange millimeter vand, der kan være oven på et materiale i et minut, før der kommer en dråbe vand igennem. Jo lavere vandsøjletryk, jo større risiko for, at dit tøj og udstyr bliver vådt. Et letvægtstelt med et højt vandsøjletryk på 1500 mm er nok til, at det kan holde dig tør i selv kraftig regn.

Billige telte tilbyder ofte en dårlig ventilation og åndbarhed. Det kan betyde, at du får fugt eller kondens på indersiden af teltet, så dit tøj og oppakning bliver fugtigt. Skal du sove i for eksempel et letvægtstelt til 3 personer om sommeren, så er god ventilation og åndbarhed yderst relevant. Kig også efter myggenet og gode åbninger.

Det afgørende for holdbarheden er teltets materiale og tykkelsen. Nylon er let og stærkt, og hvis det også har en høj rivstyrke, så er teltet næsten umuligt at rive i stykker. Polyester er forholdsvis billigt og har normalt en vandtæt PU-belægning. Begge materialer bliver nedbrudt af UV, men polyester er en anelse mere modstandsdygtig.

Gå på opdagelse i alle vores varer inden for godt sovegrej her.