Sovegrej

Leder du efter en sovepose eller liggeunderlag til dig selv eller dine børn? Spejder Sport har et bredt udvalg af bla.  fibersoveposer og dunsoveposer fra førende producenter og i alle prisklasser.

Er du på udkig efter et selv-oppusteligt liggeunderlag, kommer du ikke uden om vores serie fra Asivik. Asivik er top kvalitet til en pris, du ikke finder andre steder.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier

Læs mere om soveposer og liggeunderlag her

Stort set lige meget hvor turen går hen, kan du ikke undvære en sovepose eller et liggeunderlag. Og stort set lige meget hvor turen går hen, har vi en sovepose eller et liggeunderlag der passer til dine behov.

Soveposer – isolation og fyldmateriale

Soveposer kan traditionelt opdeles i tre grupper:

  • Sommersoveposer

  • 3-sæsoners soveposer

  • Vintersoveposer

Og det ligger jo temmelig meget i navnet, hvad der adskiller de tre typer af soveposer. Nemlig hvor varme de er.  Vil du gerne have en lidt mere præcis angivelse af hvor varm en sovepose er, kommer de som regel også med en kofortemperatur og en ektrem temperatur. Komfortemperaturen er angivet som et interval hvor soveposen er behagelig at bruge – fx 10 til 25 grader. Ekstremtemperaturen er en angivelse af hvor koldt det kan være før du begynder at få alvorlige forfrysninger. Der er dog rigtig mange ting at tage højde for ved disse temperaturen, bl.a. om du er mand/kvinde, voksen/barn, trænet alpinist/nybegunder osv. Så vil du blive klogere på disse temperaturagivelser kan du læse mere i vores artikel om soveposer.

Det er ikke kun mængden af isolerende materiale i sovepose der er afgørende for hvor varm den er, der er også forskel på om det er en sovepose med dun-fyld eller med fiber-fyld. Soveposer med fiber-fyld er klart de mest udbredte, og har også den egenskab, at selvom du ikke behandler den særlig pænt, vil den stadig holde dig varm om natten. Til gengæld vejer og fylder de noget mere en de lidt dyrere dun-soveposer. For soveposer med dun-fyld er noget dyrere end dem med fiberfyld, men behandler du den med omhu, kan du få glæde af din dunsovepose i meget længere tid en en fiber-sovepose. Og så er vægten og fylden væsentligt reduceret. Læs her mere om hvordan du opbevarer og vedligeholder din dunsovepose .

Liggeunderlag – dem med luft og dem af skum

Lige som med soveposer, kommer liggeunderlag også i flere forskellige tykkelser og med meget forskellig vægt og fylde. For det første kan liggeunderlag deles op i to hovedgrupper; nemlig selvoppustelige liggeunderlag og skum underlag.

De selvoppustelige er efterhånden ved at blive mere og mere populære, dels fordi vi efterhånden har fået prisen ned i et leje hvor alle kan være med, og også fordi de kommer i så mange afskygninger og priser at der næsten findes et til alle formål. Og generelt er de selvoppustelige også mere komfortable end liggeunderlag af skum. ”Faren” ved de selvoppustelige er naturligvis at de kan punktere – og dermed yder de overhoved ingen komfort eller isolation mod kulde fra undergrunden.

Med de klassiske liggeunderlag af skum, kan du derimod være sikker på altid at have et funktionelt underlag at ligge på, uanset om du har siddet på det på en gammel træstamme, foran et bål hvor gnisterne springer, der har sat sig en fiskekrog fast i det eller hvad det nu måtte blive udsat for. Med de fleste selvoppustelige liggeunderlag følger der dog også et sæt lappegrej, så du kan for det meste rede en uheldig situation.

Selvoppustelig?

Det er i øvrigt vigtigt at bemærke, at ordet selvoppusteligt er en smule misvisende. For i mange tilfælde er disse liggeunderlag faktisk slet ikke selvoppustelige når de kommer fra fabrikken. Derfor bør du, før du tager underlaget i brug første gang, lægge det i udrullet tilstand og lade det puste sig selv op, så meget det kan. Hjælp til med den sidste smule luft og læg underlaget til side i oppustet tilstand. Dette vil hjælpe på underlagets selvoppustelige evne.