Luftmadrasser og hængekøjer

Der findes få ting, der er bedre end at vågne op i sin varme sovepose, gyngende i sin hængekøje med udsigt over havet og blå himmel over sig. Det skulle da lige være at kunne lægge sig ind i et telt med en stor luftmadras, træt og tilfreds efter en lang dag med musik og fest på årets store festivaler. Derfor har vi sørget for, at du kan finde hængekøjen til din næste letvægtsvandring, myggenettet til kanoturen og luftmadrassen til festivalen eller de overnattende gæster her på siden.

6 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Amazonas Moskito Hængekøje
  Amazonas Moskito Hængekøje
  349,00 DKK
  Indlæser lager...
 2. Asivik Myggenet til hængekøje
  Asivik Myggenet til hængekøje
  349,00 DKK
  Indlæser lager...
 3. Asivik Travel Hammock King Size, hængekøje
  Asivik Travel Hammock King Size, hængekøje
  499,00 DKK
  Indlæser lager...
 4. Luftmadras Double 191x137 cm
  Luftmadras Double 191x137 cm
  249,00 DKK
  Indlæser lager...
 5. Luftmadras Single 185x76 cm
  Luftmadras Single 185x76 cm
  149,00 DKK
  Indlæser lager...
 6. Mini Hængekøje
  Mini Hængekøje
  89,00 DKK
  Indlæser lager...

6 varer

pr. side
Faldende orden

Alternativer til liggeunderlaget

En luftmadras eller hængekøje er et godt og komfortabelt alternativ til liggeunderlaget. Skal du på bilferie med telt ned igennem Europa, kan en luftmadras give ekstra komfort på turen, mens hængekøjen hjælper til med at holde oppakningen let, hvis du skal bære alt dit grej igennem de svenske skove næste sommer.


Hængekøjen – Det 5-stjernede hotel under nattehimlen

I Spejder Sport er vi store tilhængere af at sove i hængekøje – Den er nem at sætte op, vejer minimalt i rygsækken og så sover man formidabelt i den!

En hængekøje er nem at have med, da man kan sætte den op, hvor man vil (givet at der er træer, selvfølgelig). Har man hængekøjestropper med, er hængekøjen hurtigt sat op på kun få minutter. Derfor kan du på ingen tid slå lejr for natten eller tage en middagslur på vandreturen. Med sine få hundrede gram er hængekøjen et godt alternativ til teltet, og kombinerer du hængekøjen med en letvægtstarp, er du beskyttet mod regn og blæst, som du ville være i et telt, samtidig med, at du kan nyde den skønne, vuggende fornemmelse fra hængekøjen.

En fordel ved at have hængekøjen med på tur er, at du nemt kan tilpasse din soveplads til vind og vejr. Overnatter du på en varm sommernat uden risiko for nedbør, kan du lade hængekøjen hænge frit og nyde den smukke stjernehimmel i de få timer, solen er bag horisonten.

Trækker det en smule op, kan du hænge din tarp som læskærm på den side, vinden kommer fra, og er der risiko for regn, hænger du blot tarpen over hængekøjen, så du kan ligge i læ, men samtidig kan nyde at kigge ud på regnen, der falder.

Det er altid en god idé at have et myggenet med til sin hængekøje, hvis man vil være sikker på, man er den eneste i køjen hele natten igennem. Nogle hængekøjer kommer med fastsyet myggenet, mens det til andre skal tilkøbes separat.

Selvom de fleste myggenet er hvide, kan du også vælge at tilkøbe et grønt myggenet. Den grønne farve giver et meget bedre udsyn inde fra hængekøjen i forhold til de klassiske hvide myggenet.


Gode tips til hængekøjen:

 1. Find træer med ca. 3 meters afstand, når du vil sætte din hængekøje op
 2. Brug hængekøjestropper til nemmere at hænge hængekøjen op og beskytte træerne
 3. Lad ophængs-linerne hænge i en 30 graders vinkel
 4. Har du myggenet over dig, så lav drip lines, så regnen ikke vandrer langs myggenettet og drypper dig ned i hovedet om natten
 5. Læg et liggeunderlag i bunden af din hængekøje – Luften under hængekøjen køler dig nemlig ned nedefra, ligesom når du sover på jorden

Læs mere om brug af hængekøje i vores lynguide til overnatning i hængekøje.


Billig luftmadras til en god nats søvn

At investere i en luftmadras er en billig måde at sikre en god liggekomfort på, når du er på festival, bilferie eller har overnattende gæster. Luftmadrassen fås både som single eller dobbelt luftmadras, så du kan slippe for at slæbe mere med en højest nødvendigt, hvis du er alene på tur, eller hvis du vil sørge for, at der er rigeligt plads at putte på, når du er afsted med kæresten.

Trods den relativt høje vægt, kan selv den store luftmadras foldes så tæt sammen, at den ikke fylde mere end 30 x 30 x 11 cm. Luftmadrassen fylder altså minimalt i skabet eller på loftet og er altid klar til at blive fundet frem, hvis en af dine gæster beslutter sig for at blive natten over. Da en luftmadras, som navnet antyder, udelukkende er fyldt med luft, kommer du ikke langt uden en pumpe.

Vælg en luftpumpe med håndtag og stor pumpekapacitet, da det med en almindelig luftpumpe vil tage laaaang tid at få pumpet en stor luftmadras op. I Spejder Sport fører vi miljøvenlige luftmadrasser, hvor 75% af materialet er genanvendte fibre, og der er tænkt på miljøet i alle aspekter af produktfremstilling.

Dette gør, at du kan købe en billig luftmadras med god samvittighed.