Vintersoveposer

Er der noget bedre end at kravle i soveposen efter en lang dag med gode oplevelser? I Spejder Sport har vi et stort udvalg af vintersoveposer hvor du hurtigt får varmen og som dækker alle dine behov ift. at sove udendørs om vinteren. Vi har vintersoveposer til dig hvad enten du prioriterer komfort eller lav vægt.

Vintersoveposer

En varm vintersovepose med dun er det bedste valg, hvis du sover ude om vinteren - enten i Danmark eller i norden.

Vintersoveposer er ikke de billigste soveposer på markedet. Det skyldes bl.a. at der skal meget fyld i for at gøre det muligt at overnatte i temperaturer langt under frysepunktet. I Spejder Sport har vi masser af vintersoveposer til salg fra førende producenter. Hos os finder du de bedste tilbud på varme og holdbare soveposer til vinteren.

Vintersoveposer bedst i test

Hvilke vintersovepose er de bedste og hvilken sovepose vil vi anbefale? I forhold til vintersoveposer opererer man med en vejledende komforttemperatur, som angiver den nedre temperaturgrænse for hvad der er behageligt.

Enkelte soveposer angiver også en ekstremtemperatur, men her er der tale om nødstilfælde, som du i udgangspunktet bør undgå.

Hver sovepose har angivet seperate komforttemperatur for henholsdvis kvinder og mænd. Grunden til dette er, at mænd som hovedregel kan klare lavere temperaturer end kvinder.

Hvis du ofte fryser eller er kuldskær, kan du overveje at bruge en liner - dvs en tynd stofpose i fx uld, som ligger inde i selve soveposen. Alternativt kan du sove i uldundertøj.

Kom ned i butikkerne og få en snak med personalet. Vi er nemlig ivrige friluftsmennesker og derfor har vi temmeligt sikkert testet netop den sovepose, du overvejer at købe.

Vintersoveposer med dun

Langt de fleste vintersoveposer har dun som fyldmateriale. Grunden til dette er, at dun er det naturmateriale, der varmer og isolerer mest i forhold til, hvor lidt det faktisk vejer.

Du kan derfor sagtens få en meget varm vintersovepose uden at den vejer særligt meget. hvis du går efter en letvægts vintersovepose, kan du overveje en sovepose med en højere komforttemperatur men hvor du sover i fx uldundertøj eller opgradere med en lagenpose.

Forklaringen på, at dun varmer og isolerer så godt, ligger i materialets struktur og de tusindvis af små luftlommer, der helt naturligt er til stede i dun. Det betyder, at dun også har en fantastisk åndbarhed, der effektivt lader fugt og overskydende varme forsvinde fra kroppen.

Mange soveposer til vinteren har en dunfyldt isoleringsflap over lynlås, der forhindrer træk og dermed mindsker varmetabet. Z-kammer-konstruktionen er en særlig feature i vintersoveposerne, hvor dunkamrene er forskudt i forhold til hinanden, så områder uden isolation undgås og varmetab minimeres.

Vintersoveposer er også kendetegnet ved at have en stor dunfyldt hætte, der kan trækkes sammen med elastisk snøre.

Kompakt vintersovepose

En sovepose til vinterbrug vil oftest være en stor sovepose pga. den megen dun, som bruger som isolering.

Men din sovepose til overnatning om vinteren kan sagtens fylde mindst muligt og samtidigt være varm. Ikke nok med at dun er ultralet at have med på tur - det også nemt at komprimere.

Du vil derfor opleve, at dunprodukter generelt har en imponerende lav pakvolumen. Det gør det nemt for dig at medbringe en vintersovepose, uden at det fylder særlig meget.

Vintersovepose til kvinder

Alle soveposer kan både benyttes af kvinder og mænd. Der findes ikke modeller, der specifikt retter sig mod kvinder eller mænd.

Vores soveposer findes i forskellige længder og med angivelse af vejledende komforttemperatur specifikt for kvinder.