spejder-category-banner

Soveposer til enhver sæson

Det er en kunst at vælge sovepose. Du skal tage stilling til brug, temperatur, fyld, vægt, form og længde - og så kan den opgraderes med et væld af udstyr. Find de bedste soveposer og tilbehør her.

Læs mere

Filter

ASIVIK

399,00 kr. 
ASIVIK

199,00 kr. 
ASIVIK

249,00 kr. 
ASIVIK

249,00 kr. 
ASIVIK

1.099,00 kr. 
ASIVIK

1.099,00 kr. 
ASIVIK

1.199,00 kr. 
ASIVIK

1.199,00 kr. 
ASIVIK

1.199,00 kr. 
ASIVIK

599,00 kr. 
ASIVIK

599,00 kr. 
ASIVIK

699,00 kr. 
ASIVIK

699,00 kr. 
ASIVIK

699,00 kr. 
ASIVIK

599,00 kr. 
ASIVIK

229,00 kr. 
ASIVIK

899,00 kr. 
ASIVIK

899,00 kr. 
MAMMUT

2.499,00 kr. 
MAMMUT

1.899,00 kr. 
MAMMUT

1.899,00 kr. 
MAMMUT

1.949,00 kr. 
MAMMUT

2.599,00 kr. 
MAMMUT

1.899,00 kr. 
MAMMUT

1.749,00 kr. 
WARMPEACE

4.799,00 kr. 
WARMPEACE

5.299,00 kr. 
WARMPEACE

2.299,00 kr. 
WARMPEACE

2.399,00 kr. 
WARMPEACE

3.399,00 kr. 
WARMPEACE

3.599,00 kr. 
WARMPEACE

3.899,00 kr. 
WARMPEACE

4.099,00 kr. 
WARMPEACE

1.899,00 kr. 
WARMPEACE

1.999,00 kr. 
WARMPEACE

1.999,00 kr. 
WARMPEACE

2.099,00 kr. 
WARMPEACE

2.099,00 kr. 
WARMPEACE

2.199,00 kr. 
WARMPEACE

2.299,00 kr. 
WARMPEACE

2.399,00 kr. 
WARMPEACE

2.599,00 kr. 
WARMPEACE

2.599,00 kr. 
WARMPEACE

2.699,00 kr. 
WARMPEACE

2.699,00 kr. 
WARMPEACE

2.899,00 kr. 
WARMPEACE

2.999,00 kr. 
WARMPEACE

2.999,00 kr. 

Få kvalitet med den rigtige sovepose

Din søvn er vigtig – især når du er på tur. Det nytter ikke noget, at du vågner klokken tre om natten og er iskold. Du kan prøve at tage alt dit tøj på, og ligge mens du vender og drejer dig – men chancen for, at du får varmen igen, er meget lille. Alt for mange ture er afsluttet tidligt på grund af alt for billige soveposer i ringe kvalitet. Derfor er det enormt vigtigt, at du får fingrene i en sovepose i god kvalitet, der passer til det, du skal bruge den til. Ellers risikerer du pludselig at stå med en alt for varm, tung, kort eller for lang sovepose. Komfort er nøgleordet og din pose skal varme uden at varme for meget, så du kan sove godt og trygt ude i naturen.

Hos Spejder Sport finder du et bredt udvalg af soveposer til ethvert behov. Vi kvalitetssikrer alle soveposer på flere måder, og vi har høje krav til tests, materialer, produktion, design og meget mere. Du er altså sikret imod dårlig kvalitet, når du leder efter din nye sovepose hos os.

Vi vælger kun de bedste soveposer til vores sortiment. Der ser ingen grund til at belaste både kunder eller miljø med varer der ikke lever op til behovet eller går i stykker alt for hurtigt. De mest populære soveposer i vores udvalg er fra mærker som Warmpeace, Asivik og Mammut, der netop er anerkendt for deres ekspertise og høje kvalitet. Disse populære mærker er også blandt vores ansattes favoritter, og det siger ikke så lidt. Vi er svære at tilfredstille, når vi overnatter i udendørs.

Sidst men absolut ikke mindst udvælger vi kun soveposer, der har undergået og bestået en test i forhold til temperaturer efter europæisk standard. Standarden hedder EN13537, og er din eneste garanti at sammenligninger i forhold til temperaturer på tværs af mærker er retvisende. Det tilføjer en del gennemsigtighed for dig som forbruger. Hvis ikke der er foretaget en test i overensstemmelse med den europæiske standard, så kan du meget let komme til at købe katten i sækken.

Hos Spejder Sport finder du:

  • Varme og isolerende soveposer til vinter
  • Gode allround 3 sæsons soveposer
  • ”Kølige” sommersoveposer
  • Letvægts soveposer til de lange vandreture
  • Gode varme soveposer til børn

Vi fører både soveposer i dun og fiberfyld, til voksne og børn, i herre og dame modeller i forskellige længer og pasforme. Der er altså både et perfekt match uanset om du er bred, tynd, kvinde, mand, varmblodet eller en frossenpind. Du kan nemt finde én der passer til din ønskede brug, når du skal vælge en sovepose.

Hvilken sovepose skal jeg vælge?

Du skal vælge den bedste sovepose i forhold til dine behov. Basér derfor dit valg af sovepose på brug og komfort. Årstid og temperatur har indflydelse på dit valg af sovepose og hvilken komforttemperatur din nye sovepose bør have. Overvej om det skal være en fiber eller dun sovepose. En dunsovepose vejer mindre og isolerer bedre, men er fugtfølsom og dyrere. Tænk over konstruktion og længde, så du får den bedste liggekomfort i din sovepose. Læs mere om de 3 vigtigste overvejelser, når du skal vælge dig en ny sovepose.

1. Hvilken årstid og temperatur skal den anvendes i?

Først skal du gøre op med dig selv, hvor og hvornår du skal bruge din sovepose. Sovepose type i forhold til årstid er en god rettesnor for dit valg.

  • Vælg en god varm sovepose til vinter, hvis du er kuldskær eller skal afsted i vinterhalvåret. En vintersovepose kan typisk bruges i temperaturer fra -5 til -10 grader.

  • Skal du med sikkerhed ikke ud i nattefrost, så kan du vælge en 3 sæson sovepose. De kan som regel bruges ned omkring frysepunktet. Suppler den eventuelt med en lagenpose, hvis du er nervøs for kolde nætter.

  • Til festival og sommercamping anbefaler vi en let sommersovepose - især hvis den skal bruges indendørs eller du skal vandre. Brug dem ned til 5-10 grader og undgå at svede i de lune sommernætter. En sovepose til sommer vejer markant mindre, hvis du er gramjæger.


Når du har indgrænset valgmulighederne af soveposer, skal du sikre dig, at vælge en varm sovepose, der er helt rigtig for dig temperatur-mæssigt. Det kan du let gøre via følgende tre trin:

 

  1. Sørg for, at temperatur er målt efter den europæiske standard
    Soveposens temperaturangivelser skal være målt efter den europæiske standard EN13537. Hvis den ikke er det, så led videre. Målemetoderne varierer så meget fra mærke til mærke, at det er umuligt at sammenligne eller stole på temperaturer uden EU-mærkningen.

  2. Vælg en passende komforttemperatur
    Når du ved, hvilken temperatur du skal sove ude i, kan du vælge en sovepose med den rette komforttemperatur. Komforttemperaturen betegner den nedre grænse for, hvilke temperaturer soveposen kan bruges i med hensyn til komfort. Det vil sige den laveste temperatur i luften, når du sover ude. Bruger du soveposen i lavere temperaturer, vil du opleve en klar forværring af komfort og nattesøvn. Læs mere om komforttemperatur og komfort limit længere nede.

  3. Se bort fra ekstremtemperatur
    Ekstremtemperaturen angiver den nedre temperaturgrænse for, hvad du kan overleve seks timer i. Ekstremtemperaturen er derfor noget, du skal respekteres, og det frarådes, at du vælger sovepose ud fra ekstremtemperaturen, da grænsen for soveposens ydeevne gerne kun skal afprøves i yderste nødstilfælde.


2. Hvilke materialer er bedst –dun eller fiberfyld?

Der er ikke et rigtigt eller forkert valg, når det kommer til soveposens fyld. Fiber og dunsoveposer har hver især fordele og ulemper i forhold til vægt, pris, isolationsevne og vedligeholdelse.

Fiberfyld

Fibersoveposer er gode til vand og fugt. De tørrer hurtigt og nemt igen. Sover du under tarp eller et sted hvor luftfugtigheden er høj, anbefaler vi en fibersovepose. Skal du på letvægtstur, skal du holde øje med soveposens fylde og vægt. Fibersoveposer har det med at veje og fylde mere for at opnå den samme isoleringsevne. Har pris en betydning for dig, så får du meget for pengene med en sovepose med fiberfyld. De er blandt de billigste soveposer på markedet. Til gengæld har den en kortere levetid end dunsoveposen. Fiberfyldet løsner sig og falder nemlig sammen.

Dunfyld

Omvendt isolerer dun i soveposen virkelig godt i forhold til, hvad den fylder og vejer. Et rigtigt godt valg til letvægtsturen. Dunsoveposen er dog følsom overfor vand og fugt. Er den først våd, skal den have mulighed for at tørre ordentligt - ellers klasker dunene sammen, og isoleringsevnen tager et ordentligt dyk. En dunsovepose er også typisk dyrere og kræver mere vedligeholdelse. De skal vaskes korrekt, gerne opbevares delvist "udfoldet" i hjemmet eller en vandtæt pose på tur. Gør du det ordentligt, får du til gengæld en sovepose, der kommer til give dig høj komfort i rigtig mange år. Læs mere om dun, her

3. Hvilken konstruktion og pasform skal den have?

Du skal selvfølgelig have en god sovepose, der passer til dig. Pasform og længde kan være afgørende for, om du føler dig godt tilpas og kommer til at sove komfortabelt, så brug også lidt krudt på at tænke pasform og længdel. Alle soveposer har som regel en unik form, men overordnet set er der tre pasforme at vælge imellem:

Mumie-facon: Ideel dig, der vil have mindst mulig vægt med på turen eller vil have maks med varme. Et godt eksempel på sådan en kunne være vores Mammut fibersovepose, der er meget faconskåret og en lynlås, der ikke går helt ned til fødderne.

Wide-facon: Perfekt til dig, der sover bedst på siden. Har du prøvet at sove på siden i en tæt sovepose, så ved du, at det kan blive klaustrofobisk. Derudover kan du komme til at fryse på ryggen og numsen. Wide modellerne fra Warmpeace har også en genial pasform til store mennesker.

Dame-facon: Soveposer tilpasset til kvinder er ofte smallere over skuldrene og bredere over hofterne end herre og unisex modeller. Det giver lidt bedre bevægelighed, komfort og forhindrer varmen at slippe ud ved overkroppen.

 

Er du i tvivl om du skal have en lang eller kort sovepose? Læs også vores svar på Hvor lang skal min sovepose være? længere nede

 

Hvorfor rejse med en letvægts sovepose?

En letvægts sovepose er en let og kompakt sovepose. Genial og nem at have med på ture, hvor du skal bære rundt på alt og har minimalt med plads i rygsækken. Der kan selv 200 gram færre betyde at du sparer din ryg og ben for den vægt eller at du kan pakke noget andet. Generelt er en let pose et oplagt valg for dig, der bare hader overflødige kilo.

Man kan ikke rigtig sætte en officiel grænse for, hvor lidt den må veje for at tilhøre letvægt kategorien, da det afhænger af dine behov. Det siger sig selv, at en sovepose til voksne næsten altid vejer mere end en børnesovepose. Og at en vintersovepose med meget fyld vejer mere end en sommersovepose. Vejer den mellem 300-700 gram, ville vi i de fleste tilfælde betegne det som en letvægts sovepose. Find din nye letvægts sovepose her.

Du kan bruge en let sovepose til:

  • Den lange vandretur, hvor alle fornødenheder skal kunne være i rygsækken.
  • Backpackerferien, så kan du tilføje andet til pakkelisten uden at skulle betale for ekstra kilo i lufthavnen.
  • Motorcykelturen, hvor der er minimalt med opbevaringsplads.
  • Ekstremsport som ultraløb, hvor du løber i flere dage med sovegrejet på ryggen.

sovepose

Skru op for varmen - Køb en dobbelt sovepose

Du kan nemt få en dobbelt sovepose med på tur. Mange soveposer kan nemlig lynes sammen. I skal bare sørge for at have to poser med lynlås i hver sin side. Du har måske lagt mærke til at alle soveposer i vores sortiment har et H eller et V efter længde angivelserne. Det hinter til hvilken side lynlåsen sidder i, højre eller venstre.

Udover, at det er rart, at lynlåsen sidder i den side, som også er ens dominerende hånd, så er det en mulighed for at lyne jeres soveposer sammen og få en dobeltsovepose. Indfør lynlåsens tænder fra den ene over i skyderen på den anden og lyn op. Nu står jeres dobbelt sovepose åben og klar til at i kan kravle ned i den. To kroppe i en stor god sovepose er dejlig varmt på kolde nætter.

Bemærk: Selvom det på papiret lyder hyggeligt, så dropper mange at lyne deres soveposer sammen, når det er sovetid, på grund af komfort. Det kan nemt blive for varmt. Det er heller ikke sikkert, at I er vilde med at ligge så tæt, at begge parter som regel vågner, hvis én af jer vender jer. Dermed sagt er det en rar mulighed, når der ikke skal soves. Det er en rigtig god måde at få varmen på og hyggeligt, hvis det regner hele dagen.

Find en billig sovepose på tilbud

Gode soveposer til fair priser er en af vores spidskompetencer. Og du kan nemt finde billige soveposer på tilbud eller udsalg – hvis du holder godt øje. Medlemmerne af Spejder Sports Kundeklub er de første, der får lyd om vores gode sovepose tilbud og udsalg. Mange af vores sovepose tilbud tilbydes kun Kundeklubbens medlemmer, og de får altid adgang til tyvstart på vores udsalg – før alle andre. Leder du efter en billig sovepose i høj kvalitet – måske en letvægtssovepose på tilbud – så kan du øge dine chancer for at finde skøn ny sovepose og melde dig ind i Kundeklubben.

Derfor skal du melde dig ind i Kundeklubben

  • Tyvstart på alle udsalg, black friday og gode tilbud
  • Ekstra gode tilbud
  • 365 dages returret

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til vores udvalg af soveposer. Vi sidder klar til at rådgive dig på temperaturer, pasforme og meget mere. Du kan ringe til os alle hverdage på 43 55 35 00 - kl 10-15 eller skrive til os på sociale medier. Hos os får du gratis fragt ved køb over 499,- online. Har du valgt en forkert model, eller ønsker du at returnere, så har du hele 30 dages retur. Du er selvfølgelig også mere end velkommen til at besøge en af vores 23 butikker, hvor vores ansatte med glæde vil hjælpe dig, så du får den helt rigtige sovepose til dit behov med hjem. Så kan du også mærke og føle selve soveposen.

Hold varmen og sov godt

Er du bange for, at du ikke kan holde varmen i din sovepose? Prøv at få gang i blodomløbet inden i smutter til køjs. hvis kroppen allerede er kold, så er der ikke meget varme, som soveposen kan holde på. Løb eller hop et par runder i lejren og skynd jer ind i soveposen.

Du kan også bruge langt uldundertøj som ekstra isolation. Uld er både blødt og varmer afsindigt godt. Du kan finde en masse gode at vælge mellem fra Devold. Suppler med en lækker halsedisse i uld, som du let kan trække op om ørerne, hvis du vågner midt om natten og fryser ører, kinder eller sågar næse.

Køb en god lagenpose. Det kan øge isoleringen, så du bedre kan holde varmen i posen. Alternativt eller som supplement kan du fylde din drikkedunk med kogende vand og ligge den ned i fodenden. Det giver en god kernevarme og sørger for en god nattesøvn.

En god quilt eller uldplaid kan også være en god redning, når 3 sæsonssoveposen kommer til kort, når der er frost. Den kan man både ligge over eller under selve soveposen alt efter, hvor kulden kommer fra. Alternativt kan et sovepose betræk bruges på samme måde - også hvis du skal overnatte ude på strand eller skovbund. Det er vandtæt og holder den helt tør.

Bliver du ved med at fryse i din sovepose, så er det tid til at spendere på et godt liggeunderlag. Et oppusteligt liggeunderlag med thermarest isolering samt et godt æggebakke liggeunderlag i skum er en god start. Går det helt galt kan du se alle vores soveposer ovenover og få valgt en bedre en af slagsen til dine behov.

Få dine spørgsmål til soveposer besvaret

FAQ - Få dine spørgsmål til soveposer besvaret

Hvilken sovepose er bedst?

Den bedste sovepose opfylder alle dine behov. Overvej, hvad du har brug for i forhold til sæson, komforttemperatur, dun eller fiberfyld, vægt, form og pris. Bliv klogere her og vælg den rigtige sovepose første gang. Find soveposer af høj kvalitet fra Warmpeace, Mammut og Asivik.

Hvad betyder komforttemperatur i en sovepose?

Komforttemperaturen er en vejledende temperaturangivelse for, hvilke temperaturer din sovepose kan bruges ned til - så det stadig er behageligt at sove i den. Bruger du soveposen i lavere temperaturer end komforttemperaturen, vil du opleve en klar forværring af komfort og nattesøvn. Der findes to typer komforttemperatur: komfort (damer) & komfort limit / comfort limit (herrer). Årsagen til dette er, at mange kvinder fryser mere end mange mænd. Læs mere her.

Komforttemperatur er den laveste temperatur du bør bruge soveposen i. Det er nemlig en indikator for at du kan holde varmen i omgivelserne og stadig få en god nats søvn.

Hvilken sovepose til vinter?

Mange gange kan du slippe afsted med en god 3-sæson sovepose i vejr ned til cirka -5 grader. Suppler den eventuelt med en varm lagenpose i. Er du en frossenpind, eller vil du sove ude i endnu koldere vejr, så skal du have en god sovepose til vinter. De fleste vintersoveposer er i dun, fordi det er let og isolerer bedst.

Hvordan vasker man en sovepose?

En sovepose med fiberfyld kan typisk vaskes på 30 grader med et skånsomt vaskemiddel og lav centrifugering i selskab af et par tennisbolde. Den kan tørres enten ved lufttørring eller i en tørretumbler med selskab af et par tennisbolde. Vask af dunsovepose er straks lidt mere kompliceret. Den skal vaskes med et skåneprogram med høj vandstand, på cirka 20-30 grader og lav centrifugering. Læs mere om vask af sovepose her.

Hvor lang skal min sovepose være?

I princippet skal din sovepose bare være længere end dig. Bliver det koldt eller fryser du hurtigt, så skal din sovepose kun være mellem 10-30 centimeter længere end din højde. Jo længere soveposen er, jo mere kropsvarme går der tabt på at varme sovepose og meget luft op. Find gode soveposer i forskellig længde her.

Tip:_Køb en letvægts drybag med kompression, så din sovepose kommer til at fylde så lidt som muligt (og forbliver tør). Jo mere luft du kan presse ud, jo mindre fylder den. Læg den nederst i din store vandrerygsæk eller sæt den fast udenpå med canvas remme. Pak din sovepose ud så snart, at I når frem, så den kan folde sig ordentlig ud og isolere mest mulig.