Dolke og økser

Vi forhandler massevis af dolke til spejderbrug og har nogle af markedets bedste mærker. Du kan blandt andet få en børnevenlig spejderdolk med sikring og slibesten eller den klassiske spejderdolk med skede - lige til at sætte i spejderbæltet.

Dolke og økser til store og små

I vores sortiment af dolke og økser finder du nogle af de bedste mærker på markedet. Lette og solide økser fra Fiskars, børnevenlige knive fra Mora og knivslibere fra Lansky. Med en dolk fra vores sortiment, er du eller dit barn sikret en god og sikker dolk.

Apropos sikkerhed og dolke, så husk altid at holde din dolk skarp - En sløv dolk kan være til fare til både dig selv og dem i nærheden af dig, da du risikerer, at den "smutter", når du skærer i træ. For at sikre sikkerheden og for at sørge for, at du får mest muligt glæde ud af din nye dolk eller økse, fører vi selvfølgelig også et udvalg af slibesten.

Knive fra Vangedal - Den klassiske spejderdolk

De fleste spejdere kender Vangedals dolke. Det er den originale slirekniv, der siden den første udgave så dagens lys i 1944, været den rigtige spejderkniv.

Kniven er produceret i kraftigt rustfrit stål, der holder skæret godt og er nem at slibe op, når det bliver nødvendigt. Håndtaget er lavet i palisander, der en af verdens hårdeste træsorter, og er forsynet med ”stopper”, der sikrer, at hånden ikke glider udover bladet når du arbejder med kniven.

Skeden er fremstillet i kraftigt kernelæder. Øverst i skeden er sat en lille pal, der går ind i skaftet når kniven sidder i skeden og sikrer dermed, at den ikke hopper ud, når der er gang i den på natløb eller på andre aktiviteter. I skeden er der præget et fint DDS-logo.

Hultafors-økser - Svensk stål af høj kvalitet

Vi fører et stort udvalg af økser fra hultafors; jagtøkse, håndøkse, flækøkse, kløveøkse, snedkerøkse og, selvfølgelig, spejderøkse. Med dette udvalg, bør du være garanteret at kunne det stykke værktøj, der passer til netop dit behov.

Ønskerne er lavet af svensk stål af høj kvalitet. Øksehovedet håndsmedes gennem en langvarig proces, der sikrer en tæt struktur i stålet, hvilket øger holdbarheden betydeligt.

Opbevaring af økser

Opbevar aldrig økser i for tørre rum eller i nærheden af varmekilder. Skaftet risikerer at krympe, så øksehovedet falder af ved anvendelse.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder