Tovværk

Knob og besnøringer er gode at kunne, uanset om du er friluftsentusiast eller rendyrket spejder. Har du en god presenning og et godt stykke tov ved hånden, kommer du langt med hjælp fra naturens ressourcer, hvis du ønsker at bygge lejr på vandreturen - Bare du husker at passe på naturen og efterlader den, som du fandt den.

Uanset om du er på vej på lejr, om du vil øve dig derhjemme eller om du mangler reb til æresporten, finder du sisal, manillatov og andet tovværk til alle former for besnøringsarbejde og raftebyggeri her på siden. Så køb dit reb her og bliv klar til alverdens projekter.

17 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Sisal 0,5kg spole, 2-slået (ca. 220m)
  Sisal 0,5kg spole, 2-slået (ca. 220m)
  49,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Redningsreb
  Redningsreb
  9,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Insektglas med lup
  Insektglas med lup
  35,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Sisal 4kg spole 3-slået (ca. 400m)
  Sisal 4kg spole 3-slået (ca. 400m)
  249,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Manilla Tov 10 mm, 55m / kvart trosse
  Manilla Tov 10 mm, 55m / kvart trosse
  299,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Sisal 4kg spole 2-slået (ca. 1250m)
  Sisal 4kg spole 2-slået (ca. 1250m)
  249,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Manilla Tov 6 mm, 55m / kvart trosse
  Manilla Tov 6 mm, 55m / kvart trosse
  149,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Manilla Tov 16 mm, 55m / kvart trosse
  Manilla Tov 16 mm, 55m / kvart trosse
  699,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Manilla Tov 20 mm, 55m /kvart trosse
  Manilla Tov 20 mm, 55m /kvart trosse
  1.099,00 kr
  Indlæser lager...
 10. Manilla Tov 8 mm, 55m / kvart trosse
  Manilla Tov 8 mm, 55m / kvart trosse
  199,00 kr
  Indlæser lager...
 11. Manilla Tov 6 mm, 220m / hel trosse
  Manilla Tov 6 mm, 220m / hel trosse
  499,00 kr
  Indlæser lager...
 12. Sejlgarns nøgle
  Sejlgarns nøgle
  20,00 kr
  Indlæser lager...
 13. Manilla Tov 8 mm, 220m / hel trosse
  Manilla Tov 8 mm, 220m / hel trosse
  749,00 kr
  Indlæser lager...
 14. Manilla Tov 10 mm, 220m / hel trosse
  Manilla Tov 10 mm, 220m / hel trosse
  999,00 kr
  Indlæser lager...
 15. Flagline i 5 mm polyester
  Flagline i 5 mm polyester
  5,00 kr
  Indlæser lager...
 16. Sisal 2,5kg spole 3-slået (ca. 200m)
  Sisal 2,5kg spole 3-slået (ca. 200m)
  149,00 kr
  Indlæser lager...
 17. Sisal 2,5kg spole 2-slået (ca. 550m)
  Sisal 2,5kg spole 2-slået (ca. 550m)
  149,00 kr
  Indlæser lager...

17 varer

pr. side
Stigende orden

Tov og snor til store og små projekter

I Spejder Sport har vi tov og snor i flere længder og tykkelser til alle typer besnøringer, raftearbejde, forhindringsbaner, tovbroer og bushcraft-nørkleri. Derudover er det bare aldrig spild at have en rulle solidt tov, tykt reb, holdbar snor, tynd line eller billigt tovværk liggende fast hjemme i haveskuret, garagen, bagagerummet eller traileren. Det skal du nok få brug for.

Pionerarbejde – Spejderdisciplinen nummer 1

Pionerarbejde og raftebyggeri er en vigtig del af det at være spejder. Har man styr på, hvordan besnøringerne skal udføres, og hvordan knobene skal slås, er det intet problem at bygge et spisebord til 30 mennesker, en fleretagers labyrint, en biograf eller en karrusel - For bare at nævne nogle af de ting, vi er stødt på igennem tiden. I virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til raftebyggeri - og evnerne. Derfor er det en god idé at træne besnøringer og knob, så de sidder på rygraden, inden årets sommerlejr skydes i gang. Hos Spejder Sport finder du alt i tov og reb til alle behov; sisal til pionerarbejdet, flagline til flaghejsningen, sejlgarn til havearbejdet samt knyttegarn, redningsreb og manilla tov.

Valg af naturfibre

Når du vælger tovværk af naturfiber, som f.eks. sisal og manilla, skal du være opmærksom på, at det nedbrydes af vejret og suger væske. Sørg derfor for, at du får det tørret helt, inden du pakker det væk efter brug. Hvis du har mulighed for det, så hæng i gerne tovet kvejlet op indtil næste gang, du skal bruge det. Både Sisal og Manilla tov er smidigt med en høj slidstyrke- og brudstyrke. Begge typer naturfibre er derfor fantastisk gode til alt besnørings- og pionerarbejde. Grundet elasticiteten i materialet skal du dog være opmærksom på ikke at udsætte tovet for pludselige belastninger. Tip! Vil du have en mere vejrbestandig løsning, kan en flagline i god, kraftig polyester sagtens bruges til mange flere ting end bare som flagline.

Sisal - Den tro følgesvend

Sisal er en naturfiber, der udvindes af Agaveplanter. Agavefamilien stammer fra Mellemamerika. Sisal tovværk er smidigt og knudefast og egner sig fortrinligt til besnøringsreb og andet tovarbejde. Sisal fås både som 2-slået, 3-slået og sisaltov. 2-slået sisal har en brudstyrke på 70 kilo og er velegnet til mindre pionerarbejde, når minier og juniorer skal øve sig i lejrsport og lignende. Kraftigt 3-slået sisal har en brudstyrke på 210 kilo og er velegnet, når troppen og klanen er i gang med de store pionerarbejder. Sisaltov nedbrydes af vind og vejr og opsuger fugtighed. Derfor skal sisal, som alle andre naturfibre, ikke opbevares og pakkes væk vådt i poser og kasser. Har man mulighed for det, er det en god idé at give det en fast plads, hvor det kan lufttørre og hænges kvejlet op.

Manillatov - Et slidstærkt besnøringstov

Manillatov er et 3-slået tovværk lavet af naturfibre. Manilla tovværk har en høj slidstyrke- og brudstyrke, og er meget smidigt. Det har en lille elasticitet og bør derfor ikke udsættes for pludselige belastninger. Manilla er modstandsdygtigt over for saltvand. Manillatov i tykkelsen 8 mm anvendes især til besnøringer. NB! Vær opmærksom på, at slidstyrken forringes væsentligt af knuder, fugt og utilstrækkelig opbevaring.

Hold styr på enderne

Når du skal have dit lange tovværk frem til dagens opgaver, kan der hurtigt gå kludremor i den – Og flettet tovværk er altså ikke det sjoveste at bøvle med, hvis regnen begynder at sile, inden shelteret er hygget færdigt, skulle vi hilse og sige. Prøv at lægge dit tov ned i en gammel malerspand eller anden bøtte, hvor du har lavet et lille hul i låget. Her trækker du så enden af tovrullen op igennem, og så er det ellers bare derudaf. På den måde bliver rebet styret, så det ikke pludselig udvikler sig til en stor, tidskrævende knude.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker