Uniformer

At skulle have ny spejderuniform er aldrig sjovt... Udover at skulle bruge timevis på at pille alle mærkerne af den gamle uniform og sy dem over på den nye, mister man den smukke, slidte farve som en godt brugt uniform tilegner sig igennem årene.

Heldigvis er der en masse nye oplevelser og udfordringer i vente i den nye uniform, og hos Spejder Sport finder du den klassiske blå DDS-uniform i alle størrelser og modeller, så du kan finde en, du kan have glæde af de næste mange år.

Varer 49-49 af 49

Side
pr. side
Faldende orden
  1. Tørklædering
    Tørklædering
    20,00 DKK
    Indlæser lager...

Varer 49-49 af 49

Side
pr. side
Faldende orden

Hvad er en spejderuniform

En spejderuniform er en måde, hvorpå spejderne viser deres tilhørsforhold. Når spejderne holder deres ugentlige møder eller tilbringer weekender eller uger i det fri, samles de i fælles ånd om det fællesskab, uniformen symboliserer. Når spejderne er på tur, fungerer uniformen som et signalement over for andre.

Samtidig er det på uniformen, at spejderen kan vise alle deres duelighedstegn, færdighedsmærker, lejrmærker, mødeknapper og meget mere frem. Uniformen bliver derfor i løbet af årene en spejders kæreste eje, da den gemmer på gamle minder og gode oplevelser.

Spejderuniformen er lavet til at blive brugt i det fri og er derfor særdeles slidstærk, så den kan holde til både hundredevis af kilometer med rygsækken og timevis af raftearbejde.

Spejderuniformer hos Spejder Sport

Spejder Sport har siden 1945 ført den klassiske blå spejderuniform for Det Danske Spejderkorps. Selvom uniformen har fået en make-over siden da, signalerer den stadig spejdernes tilhørsforhold og fungerer som et praktisk stykke beklædning, der tåler at blive brugt til et aktivt friluftsliv.

I dag finder spejderuniformen både som traditionel uniformsskjorte og som anorak. Der findes desuden en DDS t-shirt, softshell og jakke, så du som spejder være godt klædt på hele året rundt. T-shirten er godkendt af korpset som reglementeret uniformsbeklædning og er derfor et godt supplemnt til den kraftige uniformsskjorte i de varme sommermåneder. Jakken kan bruges som supplement til uniformen i de koldere måneder - og så fungerer den lige så godt i hverdagen som på tur og møder med tørklæde.

Du finder selvfølgelig også en bamseuniform, så gruppens maskot eller din egen bamse, som skal med på sommerlejr, kan være godt klædt på og være beredt på nye udfordringer.

Hos Spejder Sport fører vi kun uniformer for Det Danske Spejderkorps.

Fuldend looket

Vil du fuldende spejder-looket, kan du med fordel vælge at supplere uniformen med en DDS-kasket, bøllehat eller en klassisk spejderhat. Du kan også vælge at anskaffe det klassiske spejderbælte, hvor der er plads til spejderpung, dolk og knobbånd.

Til tørklædet finder du en tørklædering, så du hurtigt kan få tørklædet til at stå knivskarpt, selv når du bliver vækket midt om natten for at tage på O-løb. Til de kolde måneder finder du et DDS-halsrør, der fungerer både som halstørklæde, hue, svedbånd, pandebånd og meget mere. Som prikken over i'et kan du style dine sko med blå DDS-snørrebånd.