Udstyr til den nystartede spejder

Uniformen

I Spejder Sport sælger vi uniformer for Det Danske Spejderkorps (DDS), i folkemunde også kendt som De Blå Spejdere. Uniformen signalerer spejderens tilhørsforhold og fungerer samtidig som et praktisk stykke beklædning der kan holde til et aktivt friluftsliv.

Den nystartede spejder skal naturligvis have den klassiske blå uniform. Om vinteren er der mulighed for at supplerer med en softshell jakke.

Udover uniformen skal spejderen også bære et 3-delt spejderbælte og et tørklæde i gruppens farver.

Øvrig beklædning

Ud over uniform, bælte og tørklæde er det en rigtig god idé at finde noget godt friluftsbeklædning til spejderen. Er udstyret i orden, skoene robuste og evt. vandtætte og bukserne praktiske, vil tøjet i sig selv holde længe - og det samme vil spejderens lyst til at komme afsted, når han/hun ikke skal døje med våde tæer og hullede bukser. På de våde dage kan et letvægts-regnsæt redde dagen.

Til børn anbefaler vi et Asivik Spray EVAP regnsæt, der kommer med to fikse poser som hver del kan pakkes ned i og mange gode funktioner.

Rygsæk og sovepose til lejren

Det er selvfølgelig altid med en vis nervøsitet, man sender sine børn afsted på den første lejr. Men er udstyret i orden kan I ånde lettet op, og være helt sikre på at det bliver en fantastisk oplevelse for den lille spejder.

Det kan være overvældende at putte en stor rygsæk på et barn, men køb hellere en ordentlig rygsæk i stedet for at spænde sovepose og liggeunderlag uden på eks. skoletasken. dette giver blot en rygsæk ude af balance og med risiko for at hænge fast eller at noget falder af. Med de nystartede spejdere for øje, har vi specialfremstillet  Asivik hiker 50 rygsækken.

Det er vigtig med en god børnesovepose der passer til barnet. Er den alt for lang, vil der være unødigt meget luft der skal varmes op og unødigt meget at slæbe på. Er den omvendt for kort, vil tæerne presse mod bunden og den isolerende effekt vil forsvinde. Du kan få et overblik over vores udvalg af børnesoveposer her. Den længde,der er angivet, refererer til barnets max højde. Inden i beslutter jer for, hvilken sovepose jeres barn skal have, kan det også være en god idé at snakke med spejderlederen om, hvor varmt/kold de skal sove.

Der skal naturligvis også et liggeunderlag med på tur. Liggeunderlaget isolerer mod jordens kulde og afbløder underlaget. Liggeunderlag af skum er lette og uopslidelige men fylder en del i rygsækken. De selvoppustelige liggeunderlag er væsentligt mere komfortable at ligge på og fylder mindre i rygsækken.

Vær beredt

Husk, at man som spejder altid skal være beredt, og at det rigtige udstyr er en god hjælp til at opnå dette. Udover standardudstyret, der er nødvendigt for den nystartede spejder, findes der uendeligt meget grej og cool gadgets, der kan gøre spejdertilværelsen nemmere og sjovere.

Udover alt det udstyr, I finder vores butikker, kan I prøve at tage et kig på vores tricks og turfif, hvor I blandt andet finder mange gode gør-det-selv løsninger, I kan opgradere spejderens standardoppakning med.  God fornøjelse!
Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse