Termokrus og termoflasker

Her finder du termoflasker og termokrus til dine varme og kolde drikke, når du er på vandretur eller på vej til fx arbejde.

Rengøring af termokande

Det er ikke noget problem at holde dit termokrus rent. Rengøring af fx termokander og termoflasker er nemt pga. de store låg og åbninger.

Mange af termoflaskerne har nemlig så store åbninger, at du nemt kan få en opvaskebørste helt ned til bunden af kanden. Da indevæggene primært består af stål, er rengøringen hurtigst overstået.

Hvis der er kommet genstridige aflejringer fra fx te, kan du forsøge dig med kogende vand og bagepulver.

Vi anbefaler, at du rengør dine termo-produkter i hånden.

Undgå dryppende termoflasker

Mange af de moderne termoflasker til kaffe, te og fx juicer, har silikonepakninger i låget. Det sikrer at låget slutter helt tæt til termokruset og du undgår dermed, at termoflasken drypper.

Microlite 500 modellen fra GSI har låg på, selv om det er åbent. Det begrænser skaderne gevaldigt, hvis toget slinger, flasken vælter eller du spilder ud over dig selv.

Termokruset har endda en ekstra lås på låget, så det ikke springer op ved et uheld.

Termokrus to go

Der er sket en stor udvikling i to go krus til din varme kaffe eller te. Fx har GSI en robust termokrus i rustfrit stål. Det er helt tæt, enhåndsbetjent og kan tåle det hårde liv i rygsækken.

Kruset er super let og designet til et liv på farten, du kan altså roligt smide det i tasken på vej ud ad døren!

Kruset består af 2 mm tynde, meget lette stålvæge (det er tyndere end de fleste plastikdunke), med vacuum i mellem for optimal isolation. De tynde vægge giver kruset et meget slankt og kompakt format.

Kruset kan betjenes med en hånd; låget åbnes med et tryk på en knap og flipper så op, så du hurtigt kan få en tår - og her opstår magien: Når du vipper koppen for at drikke, samler væsken sig først i en hulning, inden det lander i din mund og evt. skolder det hele.

Kold eller varm

Termokander, termoflasker og kaffekruset er ikke bare gode til at holde kaffen eller kakaoen varm. De er også gode til at holde vandet, hvidvinen eller juicen kold.

Termoflaskerne opnår denne fantastiske isoleringsevne ved at der dannes vakuum mellem de to meget tynde stålbeholdere, som tilsammen udgør termokruset. Det betyder ikke blot, at din termokande bliver meget lettere end de traditionelle termoprodukter, men også at de fylder mindre i rygsækken.

Faktisk er væggene fra GSI termoflaskerne lige så tynde eller enddda tyndere end en helt almindelig plastikflaske du kender fra fx en sodavandsflaske.

Opbevaring af varme madvarer

Vidste du, at du også kan bruge din termoflaske til opbevaring af madvarer, når du er på tur?

Her i vinterkulden kan hjemmelavet suppe eller gullasch være et godt og dejligt alternativ til den frysetørrede mad eller madpakke. Kom den varme suppe i et af vores termokrus eller flasker og nyde den rygende varm til frokost.

Mange af termoflaskerne har en stor åbning, så du kan stikke skeen direkte ned i flasken. På den måde behøver du ikke medbringe en tallerken med på tur.

For at opnå det bedste resultat kan du varme termoflasken til mad op med kogende vand et par minutter, før du hælder maden i.

Test af termokrus og termoflasker

Der er lavet mange forskellige videnskabelige og uvidenskabelige test af kaffekrus, termoflasker og termokrus . Bl.a. har Thermos ståltermokander vundet Bedst i Test mange gange.

Uanset om du køber klassikeren fra Thermos eller fx et stylet termokrus i farver, får du en af de bedste produkter på markedet. Fx skilter GSi med, at deres modeller kan holde drikkevarerne kolde i 32 timer og varme i 18 timer.

Det bedte termokrus

Det bedste termokrus eller termoflaske afhænger selvfølglig af hvad du skal bruge det til. Vi har dog valgt at koncentrere os om tre af de beste leverandører på markedet i forhold til at holde kaffen varm og juicen kold.

Uanset hvilken en af de store eller små thermokander og thermokrus du vælger, vil du få et termokrus der ikke afgiver smag til indholdet, passer til langt de fleste kopholdere, har robust konstruktion med dobbeltvægge og kan holde væsken kold eller varm i meget lang tid.

Da indermaterialet oftest er af stål, er termoflaskerne naturilgvis BPA frie - så undgår du kemikalier i din kaffe.