Tørklæde

Alle der har været på landslejr ved, hvor smukt et syn det er, når tusindvis af spejdere svinger deres tørklæder over hovedet og danner et stort, farverigt tørklædehav.

Men dette smukke syn er ikke alt, tørklædet er godt for. Spejdernes tørklæder er med til at vise gruppernes tilhørsforhold internt i korpset og er derfor en vigtig del af spejdernes beklædning.

Findes din gruppes tørklæde ikke i udvalget herunder, er det sandsynligvis en specialfremstillet model. Kontakt kundeservice for at høre om specialfremstillinger.

Hvad er et spejdertørklæde?

Et spejdertørklæde er et trekantet tørklæde, der viser gruppernes tilhørsforhold internt i korpset. Tørklæderne findes i et stort udvalg af farver og mønstre og hver gruppe har hvert sit tørklæde. Nogle er at finde blandt standardmodellerne i Spejder Sport, andre er specialfremstillet eller tilegnet igennem en venskabsgruppe i udlandet.

Tørklædet er en vigtig del af spejderens beklædning og fungerer på mange lejre som en minimumsbeklædning for at vise spejderens tilhørsforhold.

Til de helt store lejre, såsom Verdensjamboree, findes det internationale danske spejdertørklæde, bruges af alle de danske spejderkorp. Tørklædet er selvfølgelig rødt og hvidt og med en skyline på den hvide kant, der viser bygninger og andre ting, der kendetegner Danmark. Formålet med tørklædet er, at du kan fortælle om Danmark gennem symbolerne på skylinen - og at  du kan vise til dine danske spejdervenner at du har haft en international oplevelse.

Styling af dit tørklæde


Selvom mulighederne med spejdertørklædet umiddelbart virker begrænset, er der en masse ting, du har kan for at personliggøre dit tørklæde. Først og fremmest kan du rulle tørklædet mere eller mindre stramt. For at gøre tørklædet så stramt som muligt, kan du få en ven til at bide i den midterste spids og holde de to yderspidser stramt ud til siderne, mens du ruller tørklædet.

Nu kan du vælge om du vil bruge en tørklæde ring eller om du vil binde tørklædet med et råbåndsknob, et firknob (eller venskabsknob som det også hedder) eller noget helt tredje.

Er du i tvivl om, hvordan kan binder et firknob, kan du finde en guide til firknob her.

Vil du prøve noget helt nyt, kan du vælge at en lidse på tørklædet. En lidse er det er de smalle bånd der normalt syes på parallelt med kanten 1-2 cm inde på tørklædet.

Husk dog altid at dobbelttjekke din tørklæde-styling med din gruppeleder - måske har I nogle særlige regler for, hvordan tørklædet skal bæres i jeres gruppe.

Byt dit tørklæde med dine nye spejdervenner

Skal du på sommerlejr eller en anden lejr i løbet af året, får du med garanti nogle nye venner fra andre grupper. Her er det altid godt at have et ekstra tørklæde med i rygsækken, så du kan bytte tørklæde med din nye spejderven. Derved kan du gemme det nye tørklæde som et evigt minde og samtidig beholde dit eget tørklæde på, så andre kan se, hvilken gruppe du kommer fra.

Du kan også købe et specielt fremstillet byttetørklæde med DDS-logo, som er perfekt hvis du skal ”swappe” tørklæde, med de nye venner fra gruppens udenlandske venskabsgruppe og ikke vil slippe det gode gamle tørklæde, der har fulgt dig siden mini-tiden.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder