Tovværk

Her finder du Sisal og Manilla tov til besnøringer og raftearbejde i alle størrelser. Uanset om du skal bygge sommerlejrens største rafteborg, eller om du vil træne dine fingerfærdigheder med en miniatureudgave af selv samme rafteborg lavet af tændstikker, har vi det tov, du skal bruge. Så er det kun fantasien (og antallet af rafter), der sætter grænser.

Tovet kan også bruges til at bygge lejr på vandreturen - bare du husker at passe på naturen og efterlader den, som du fandt den.

Tov og snor til store og små projekter

I Spejder Sport har vi tov og snor i flere længder og tykkelser til alle typer besnøringer, raftearbejde, forhindringsbaner, tovbroer og bushcraft-nørkleri. Derudover er det bare aldrig spild at have en rulle solidt tov, reb, snor eller line liggende fast hjemme i haveskuret, garagen, bagagerummet eller traileren. Det skal du nok få brug for.

Tovværk til besnøringer

Både Sisal og Manilla tov er smidigt med en høj slidstyrke- og brudstyrke. Begge typer naturfibre er derfor fantastisk gode til alt besnørings- og pionerarbejde. Grundet elasticiteten i materialet skal du dog være opmærksom på ikke at udsætte tovet for pludselige belastninger.

Valg af naturfibre

Når du vælger tovværk af naturfiber, som f.eks. Sisal og Manilla, skal du være opmærksom på, at det nedbrydes af vejret og suger væske. Sørg derfor for, at du får det tørret helt, inden du pakker det væk efter brug. Hvis du har mulighed for det, så hæng i gerne tovet kvejlet op indtil næste gang, du skal bruge det.

Vejrbestandige liner

Vil du have en mere vejrbestandig løsning, kan en flagline i god, kraftig polyester sagtens bruges til mange flere ting end bare som flagline.

TIP: Undgå knudret tovværk

Når du skal have dit lange tovværk frem til dagens opgaver, kan der hurtigt gå kludremor i den. Prøv næste gang at læg dit tov ned i en gammel malerspand eller anden bøtte, hvor du har lavet et lille hul i låget.

Her trækker du så enden af tovrullen op igennem, og så er det ellers bare derudaf. På den måde bliver rebet styret, så det ikke pludselig udvikler sig til en stor, tidskrævende knude.