Foldeknive

Foldeknive er geniale til friluftsturen. De kan nemt transporteres i rygsækken eller i lommen og er samtidig lige så funktionelle som de almindelige knive, der kan bruges både til snittearbejde, madlavning, fiskeri og meget mere. Her på siden, kan du både købe billige foldeknive til under 100 kroner og de mere solide kvalitetsfoldeknive til flere hundrede kroner – Perfekt til hvis du skal forkæle dig selv eller en, du kender, med nyt grej.

11 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Opinel Nomad Cooking Kit
  Opinel Nomad Cooking Kit
  699,00 DKK
  Indlæser lager...
 2. Nieto Alpina foldekniv
  Nieto Alpina foldekniv
  399,00 DKK
  Indlæser lager...
 3. Gerber Ultralight LST foldekniv
  Gerber Ultralight LST foldekniv
  249,00 DKK
  Indlæser lager...
 4. Opinel No. 9 Stainless Steel, foldekniv
  Opinel No. 9 Stainless Steel, foldekniv
  119,00 DKK
  Indlæser lager...
 5. Opinel No. 8 Stainless Steel, foldekniv
  Opinel No. 8 Stainless Steel, foldekniv
  109,00 DKK
  Indlæser lager...
 6. Opinel No. 7 Stainless Steel, foldekniv
  Opinel No. 7 Stainless Steel, foldekniv
  99,00 DKK
  Indlæser lager...
 7. Opinel No. 6 Stainless Steel, foldekniv
  Opinel No. 6 Stainless Steel, foldekniv
  99,00 DKK
  Indlæser lager...
 8. Gerber Gator, Clip Point, foldekniv
  Gerber Gator, Clip Point, foldekniv
  599,00 DKK
  Indlæser lager...
 9. Gerber Gator, Drop Point, foldekniv
  Gerber Gator, Drop Point, foldekniv
  699,00 DKK
  Indlæser lager...
 10. Nieto Junior foldekniv
  Nieto Junior foldekniv
  249,00 DKK
  Indlæser lager...
 11. Victorinox Pioneer
  Victorinox Pioneer
  229,00 DKK
  Indlæser lager...

11 varer

pr. side
Faldende orden

Foldeknive i alle former og faconer

Store foldeknive, små foldeknive, klassiske foldeknive og franske foldeknive – Udvalget er stort, og hvad du skal vælge, afhænger helt af, hvad du skal bruge kniven til. Skal du blot bruge et værktøj til at lave spåner til bålet og skære snores over til raftearbejdet, kan du måske nøjes med en lille foldekniv, mens en større model vil være at foretrække, hvis du skal bruge den til at skære stegen fra saltdejen ud eller lave større snittearbejde. Fordi alle har forskellige behov, har vi samlet et udvalg af foldeknive fra nogle af de bedste producenter på markedet. Du kan derfor både finde Gerber foldeknive, Opinel foldeknive og Nieto foldeknive her på siden.


Foldeknive til friluftsliv

Foldeknive er enormt praktiske til friluftsliv, da de kan foldes sammen og lægges i tasken uden skede uden at ødelægge både tasken og indhold. Du kan blandt andet bruge foldeknive til fiskeri, hvis du gerne vil filetere og nyde din friskfangede fisk så snart, du er nået i land. Ligeledes kan du bruge foldeknive til jagt, når råvildtet skal parteres. Skal du bruge kniven til friluftsliv, er det en god idé at vælge en foldekniv med lås. På låsbare foldeknive sidder bladet fast i udfoldet tilstand, og disse knive er derfor meget sikre at bruge. Du kan dog også vælge at købe foldeknive uden lås.


Lad svampejagten gå i gang

Uanset om du er en garvet svampejæger eller om du bevæger dig ud på din første omgang svampehøst, er det vigtigt, at du har udstyret i orden, og her er Opinels svampekniv et must-have. Knivens blad langt og kroget, så den har den rette vinkel, når du skal plukke svampene. Skaftet er af fransk bøgetræ, der kan klare det hårde liv i vildmarken.

Kniven har en børste lavet af vildsvinehår, der gør det muligt hurtigt at børste svampene og rengøre dem, så er klar til at blive kylet i turgryden eller på bålpanden – Og så er den lavet som foldekniv, så du blot kan tage kniven i lommen, når du forlader kantarellerne for at gå på udkig efter andre spændende svampe.

Læs mere om svampejagt her.


Clip point eller drop point

Vi kan godt forstå, hvis du forelsker dig i Gerbers Gator-kniv. Det er en lækker og solid foldekniv, der ligger godt i hånden. Kniven er på størrelse med en kraftig dolk, når den er foldet ud og kan derfor bruges til lidt af hvert. Låsesystemet på bladet skal forbi 2 ’klik’ på vej ud og ind, så bladet altid sidder godt fast, både i udfoldet og sammenfoldet tilstand, og du ikke risikerer at få kniven klappet sammen om fingrene, når du lukker den. At du skal trykke en lille knap på knivens skæfte ind, når du skal folde den sammen, giver desuden ekstra sikkerhed.

Har du besluttet dig for, at en Gator-kniv skal være den nyeste tilføjelse til din samling af friluftsgrej, er det eneste, du skal tage stilling til, om du vil have en kniv med clip point eller drop point – Men hvad er det nu liiige, at forskellen er? Drop point er det afrundede design på klingen, der giver dig en stor og ensartet overflade. Dette design på bladet gør kniven anvendelig til alle opgaver; snitning, afgrening af mindre kaliber, flåning af dyr, smøring af rugbrødsmadder, madlavning på tur, fiskekniv og meget andet. Clip point giver en slank og manøvredygtig klinge, der fungerer godt til flåning af råvildt og til det fine snittearbejde – Og så ser en kniv med clip point bare ret badass ud.


Regler for foldeknive

Der gælder en række regler omkring brug af knive i Danmark, som alle skal rette sig efter. I 2016 kom der en ny knivlov i Danmark, som bl.a. gjorde det nemmere for friluftsfolk at medbringe det rette udstyr på turen. Hovedreglen i den nye knivlov er, at der må bæres kniv, så længe det sker i forbindelse med erhvervsudøvelse eller til brug ved jagt, lystfiskeri eller sportsudøvelse eller har andet lignende anerkendelsesværdigt formål. Betingelsen er dog, at kniven skal være lavet til det, du ønsker at bruge den til. Du må derfor ikke tage en slagterkniv med til spejder, og din jagtkniv må udelukkende bruges til jagt.

Er foldeknive så lovlige? Mens der i den gamle lov om foldeknive var forbud mod foldeknive, er dette ophævet i den nye knivlov. Foldeknive er nu i stedet omfattet af samme regler som andre knive og må dermed besiddes på bopælen samt medbringes på offentlige steder, når der foreligger et anerkendelsesværdigt formål. Der findes dog ingen regel uden undtagelser, og er foldekniven en-hånds-betjent eller er klingen over 12 cm, er den ikke længere lovlig at bære uden en våbentilladelse. Da der hverken findes springknive eller knive med klinger på over 12 cm i vores sortiment, finder du kun lovlige foldeknive her på siden.

Hvis du læse mere om knivlovens regler for foldeknive og almindelige knive, kan du læse om knivloven her.


Hold kniven skarp

Ligesom med de almindelige knive er det vigtigt, at du holder din foldekniv skarp. En skarp kniv er ikke kun mere effektiv - den er også mere sikker, da du undgår, at den "smutter", når du skærer i træ. Det er meget forskelligt, hvor hurtigt bladene mister deres skarphed. Det afhænger, af hvad kniven bruges til, og hvor ofte den bruges.

Ofte er det dog kun æggen, der har lagt sig, og i stedet for at slibe bladet kan en tur med et almindeligt strygestål i mange tilfælde hjælpe. Det har den fordel, at der ikke slibes noget af stålet, og æggen bibeholder sin oprindelige vinkel. En slibesten eller diamant slibestål vil altid slibe en smule af stålet, og overdreven slibning vil uundgåeligt medføre, at knivbladet bliver mindre og mindre. Hvis bladet hurtigt føles sløvt, kan man forsøge at lave en mere stump vinkel, som også er mere robust. Jo spidsere vinkel på skæret, jo lettere lægger æggen sig ved brug. Prøv dig derfor frem og se, hvad der fungerer bedst for dig.

Viser butikker tættest på
Der er ingen butikker