Kikkerter

Få naturen helt tæt på med en god kikkert. Og en god kikkert er ikke nødvendigvis den største, den dyreste eller den med mest forstørrelse. En god kikkert er den kikkert du altid har med dig, når du skal bruge den, så kig i vores udvalg herunder, og se om du kan finde en, der passer til dit behov.

6 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Focus Delight kikkert 8x21
  Focus Delight kikkert 8x21
  249,00 DKK
  Indlæser lager...
 2. Focus Action III 8*25 kikkert
  Focus Action III 8*25 kikkert
  399,00 DKK
  Indlæser lager...
 3. Focus Explore 10*32 kikkert
  Focus Explore 10*32 kikkert
  1.399,00 DKK
  Indlæser lager...
 4. Focus Outdoor 8*25 kikkert
  Focus Outdoor 8*25 kikkert
  799,00 DKK
  Indlæser lager...
 5. Focus Outdoor 8*32 kikkert
  Focus Outdoor 8*32 kikkert
  899,00 DKK
  Indlæser lager...
 6. Focus Explore 8*42 kikkert
  Focus Explore 8*42 kikkert
  1.599,00 DKK
  Indlæser lager...

6 varer

pr. side
Faldende orden

Valg af kikkert

Vores sortiment omfatter både små, kompakte kikkerter, som du altid kan have med og liggende klar i lommen, samt de lidt større modeller. Du kan sågar få en vandtæt kikkert, hvis du ved, at du skal på ture med overvejende sandsynlighed for regn, eller en letvægtskikkert, hvis det er det, der er vigtigt for dig. Når du vælger kikkert, kan du også læne dig op ad features som forstørrelse eller objektivlinsens diameter. Og så prøv dig ellers frem og se, hvad der føles rigtigt for dig.

Forstørrelse på kikkerten

Til almindeligt friluftsliv, natur samt fuglekiggeri anbefaler og forhandler vi en forstørrelse på 8-10 gange. Her er du fint dækket ind, har et godt udsyn og kan se en masse. Er forstørrelsen over 10, kan det være sværere at styre kikkerten, fordi synsfeltet indsnævres betydeligt, og tingene kommer måske for tæt på. Pludselig kan du måske ikke helt vurdere, hvor det, du kigger på, egentlig er i forhold til der, hvor du selv står, og mange kan have tendens til at begynde at ryste på hænderne, når forstørrelsen bliver for stor.

Objektivlinses diameter

Objektivets diameter er det tal, der står efter forstørrelsen, f.eks. 8x32. Diameteren afgør, hvor meget lys, der lukkes ind i kikkerten. Det vil sige, at jo større diameteren er, jo mere lys får du lukket ind.

Sammenhæng mellem forstørrelse og lys

Det er dog ikke kun diameteren i kikkerten, der afgør, hvordan lyset opleves. Forstørrelsen spiller også ind, og der kan derfor godt være forskel på to kikkerter, selvom diameteren er den samme – hvis forstørrelsen er forskellig. Jo større forstørrelsen er, jo mindre lys slipper nemlig ud gennem exit pupillen (det lille hul, du kigger igennem, når du ser ind i kikkerten). Står du derfor med en kikkertmodel, hvor den f.eks. både fås i 8x32 og 10x32, kan du godt forvente, at der er et bedre lys, og måske også større synsfelt, i den med 8x forstørrelse.

Prøv dig frem

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den rigtige kikkert til dit næste eventyr, så kom endelig forbi og prøv de forskellige modeller. På gensyn i Spejder Sport!