Kikkerter

Få naturen helt tæt på med en god kikkert. En god kikkert er ikke nødvendigvis den største eller dyreste. Så hvilken kikkert skal du vælge? Vi har kikkerter i flere størrelser og prisklasser. Find den bedste kikkert til dig – uanset om du er på udkig efter en fuglekikkert, udsigtskikkert, håndkikkert eller mini kikkert.

8 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Focus Outdoor 8*32 kikkert
  Focus Outdoor 8*32 kikkert
  899,00 kr
 2. Focus Delight kikkert 8x21
  Focus Delight kikkert 8x21
  249,00 kr
 3. Focus Action III 8*25 kikkert
  Focus Action III 8*25 kikkert
  399,00 kr
 4. Focus Explore 10*32 kikkert
  Focus Explore 10*32 kikkert
  1.399,00 kr
 5. Focus Explore 8*42 kikkert
  Focus Explore 8*42 kikkert
  1.599,00 kr
 6. Focus Outdoor 8*25 kikkert
  Focus Outdoor 8*25 kikkert
  799,00 kr

8 varer

pr. side
Stigende orden

Hvilken kikkert skal du vælge?

Vores sortiment omfatter både kompakte mini kikkerter, som du altid kan have med og liggende klar i lommen, samt de lidt større professionelle modeller, der er suveræne som fuglekikkert eller jagtkikkert. Vi har valgt kun at føre håndkikkerter, da al vores erfaring viser, at de oftere kommer med på turen og rent faktisk gør dig rigere på naturoplevelser. Dermed sagt rækker vores udvalgte modeller bredt ud, så du kan finde den bedste kikkert til dig uanset behov eller prisklasse.

Der er to veje, du kan gå, når du skal vælge kikkert. Du kan enten finde ud af kikkertens formål og starte derfra eller du kan sætte dig ind i alle funktioner og features, der er tilgængelige. Uanset hvilken vej du ønsker at gå, så kan vi hjælpe dig. Nedenunder gennemgår vi først de tre mest populære anvendelsesformer og derefter dykker vi ned i features som forstørrelse eller objektivlinsens diameter.

Professionelle kikkerter

Køb en kikkert, der aldrig svigter dig. Ingen kondens eller dug, når du træder ud af den varme bil og ud i den kolde vintermorgen. Ikke nødvendigt at tage brillerne af og på, når du bruger kikkerten. Ingen ømme skuldre, fordi du har båret på en tung mursten af en kikkert. Ingen grund til at gå hjem, når regnen pludselig står ned i stænger. Kikkerter fra Focus Explore serien er vandtætte.

Focus laver nogle af de bedste kikkerter på markedet og en kikkert fra Focus Explore serien kan spare dig for en masse bøvl. På papiret kan det lyde som småting, men når man er afsted og står overfor et sjældent syn, så kan det virkelig gå én på nerverne.

 

Tag en mini kikkert med på tur

En god kikkert er den, man rent faktisk tager med sig. For man ved ikke, hvornår man står over for en smuk udsigt, sjældne fugle eller dyr. Det er forfærdeligt ikke at kunne få stillet nysgerrigheden – især når man rent faktisk har en fantastisk kikkert. Den ligger bare derhjemme. Hvis kikkertens vægt og størrelse kan afholde dig fra at tage den med på tur - så skal du have en mini kikkert eller en kompakt kikkert, som Focus Delight kikkert 8x21 eller Focus Action III 8*25 kikkert. Dem bliver du kort og godt gladere for i længden, fordi du får den brugt.

 

Brug en god håndkikkert som fuglekikkert

Leder du efter en god fuglekikkert? Eller udsigtskikkert? Så skal du først og fremmest holde øje med kikkertens forstørrelse. Til almindeligt friluftsliv, natur samt fuglekiggeri anbefaler og forhandler vi en forstørrelse på 8-10 gange. Her er du fint dækket ind, og har et godt udsyn og kan se en masse.


Bedste kikkert til fugle:
 

Er forstørrelsen over 10, kan det være sværere at styre kikkerten, fordi synsfeltet indsnævres betydeligt, og tingene kommer for tæt på. Pludselig kan du måske ikke helt vurdere, hvor fuglen egentlig er i forhold til det, kikkerten viser dig. Og i mellemtiden er den fløjet. Derudover kan de små rystelser, vores hænder laver, irritere synet, når forstørrelsen bliver for stor. Og så skal man først i gang med at slæbe stativ og diverse med.

 

Det skal du vide om kikkerter – features og funktioner

Forstørrelse på kikkerten
Vi anbefaler som sagt kikkerter med en forstørrelse på 8-20 til almindeligt friluftsliv, natur samt fuglekiggeri. Her er langt de fleste godt dækket ind i forhold til udsyn. Vælger du en kikkert med en forstørrelse over 10, mister du noget af overblikket og kan få brug for et stativ.

Objektivlinses diameter
Objektivets diameter er det tal, der står efter forstørrelsen, f.eks. 8x32. Diameteren afgør, hvor meget lys, der lukkes ind i kikkerten. Det vil sige, at jo større diameteren er, jo mere lys får du lukket ind.

Sammenhæng mellem forstørrelse og lys
Det er dog ikke kun diameteren i kikkerten, der afgør, hvordan lyset opleves. Forstørrelsen spiller også ind, og der kan derfor godt være forskel på to kikkerter, selvom diameteren er den samme – hvis forstørrelsen er forskellig. Jo større forstørrelsen er, jo mindre lys slipper nemlig ud gennem exit pupillen (det lille hul, du kigger igennem, når du ser ind i kikkerten). Står du derfor med en kikkertmodel, hvor den f.eks. både fås i 8x32 og 10x32, kan du godt forvente, at der er et bedre lys, og måske også større synsfelt, i den med 8x forstørrelse.

Prøv dig frem
Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den rigtige kikkert til dit næste eventyr, så kom endelig forbi en af vores butikker og prøv de forskellige modeller.p>

 

Find gode kikkerter på tilbud

Det er ufatteligt svært at finde en god billig kikkert. Af denne grund forkæler vi jævnligt vores kundeklub med tilbud på kikkerter, der er perfekte til et alsidigt friluftsliv. Søger du et godt fuglekikkert tilbud? Så kan du øge dine chancer ved at melde dig ind i Spejder Sports Kundeklub. De får eksklusivt adgang til vores bedste tilbud og til et døgns tyvstart på alle vores udsalg, deltager automatisk i alle vores konkurrencer og meget mere.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker