Midler mod myg

Her finder du alt, du skal bruge i krigen mod myg, knot og andet kravl. Brug et myggenet til din seng, telt eller køb en hængekøje med myggenet. Afgør om du skal have DEET myggespray eller den gode gamle Autan myggespray og insektspray. Få fingrene i godt outdoor tøj, der skræmmer de flyvende bæster væk.

1 vare

pr. side
Stigende orden
 1. Craghoppers NL Cargo II shorts, herre
  Craghoppers NL Cargo II shorts, herre
  549,00 kr
  • 32 / 81CM
  • 34 / 86CM
  • 36 / 91CM
  • 38 / 96CM
  • 30 / 76CM
  Indlæser lager...

1 vare

pr. side
Stigende orden

Hold myg væk med et myggenet

Skal du besøge de varme lande, hvor malaria myg eller zika myg har en truende tilstedeværelse? Eller overnatte nær de famøse skovsøer i Sverige? Så er det en fantastisk idé at investere i et godt myggenet. Mange lovende ture har ladet livet på grund af fandens kravl som myg, knot og hestebremser. Det kan man heldigvis hurtigt gøre noget ved. Et myggenet vejer ikke alverden i rygsækken.

Om du skal sove i telt, i hængekøje eller i dobbeltseng, så har vi et myggenet, der passer. Sørg for at størrelsen passer til det, du skal bruge dem til. Ligger I to personer under et myggenet til en person, så er der større chance for at komme til at ligge op ad nettet og blive natmad for de blodsugende kravl. Vores myggenet til dobbeltseng og telte er formsyet, og skal kun hænges med et enkelt bindepunkt.

Er der sommervarmt, kan du også sagtens bruge et myggenet til telt alene. Så kan du nyde stjernerne hele natten. Havner du midt i myggehelvede er alt bevægelse og lejrliv irriterende, hvis ikke umuligt. Her er det også en god idé at supplere med et myggenet til ansigt. Brug den under en hat, der sørger for god afstand mellem dig og myggene.

Beskyt dig med Insektspray og DEET myggespray

Når det ikke er nok, at du dækker dig til med lange ærmer og bukser, så er det tid til myggespray eller insektspray. Din nakke, hænder og ankler er især udsatte, så her kommer et sprøjt med lidt insektspray virkelig til sin ret. Hos Spejder Sport har vi udvalgt to typer myggespray og insektspray.

Autan myggespray er en god familievenlig favorit blandt mange friluftsmennesker. Den består af 10% Icaridin, som er et naturlige parfumeret citruskoncentrat, der virker i otte timer og holder både myg, bidende fluer og flåter væk. Brug denne myggespray til dine ture i Danmark og lande med lignende klima og myggebestand.

Du kan også vælge DEET myggespray, som Careplus anti-insektspray. Det kan være nødvendigt ved de svenske søer og andre lande, hvor myggeplagen er betydeligt større end i Danmark. Myggespray med DEET er en meget effektiv insektspray – men du skal vælge det til med omtanke, da DEET egentlig er gift. I Danmark er det tilladt at sælge og købe enkelte godkendte produkter, hvor koncentrationen af DEET er maksimalt 40%. Vælg en DEET myggespray, når det giver mening – eksempelvis steder med malaria eller zika-virus - og kun over en tidsbegrænset periode.


Du kan læse meget mere om myg og myggespray i artiklen: Vores bedste myggetips


Prøv beklædning med gå væk myg

Er du myggenes livret, og bliver du altid stukket mere end alle andre - eller ved du allerede nu, at de kære myg eller knot vil møde talstærkt op? Så er det med at få fingrene i tøj med ”gå væk myg”. Hos Spejder Sport fører vi bukser, shorts og bluser, der holder myg væk. I nogle lande virker det som om, myggene kan stikke igennem, hvad som helst. Derfor ender du nærmest med at bade tøj, hud og hår i myggespray – og det kan undgås med myggetøj.

Hos Britiske Cragshoppers får du lækkert outdoor tøj, der holder myg, mitter, knot og andre insekter væk. Deres metervarer er behandlet med Nosilife, deres egen formular på et insektmiddel. Du behøver ikke at genimprægnere tøjet med insektmiddel, for det holde i hele tøjets levetid. Så uanset hvor mange gange du vasker tøjet, bliver det ved med at afskrække myg og lignende stikkende væsner – heldigvis.

Du kan også finde praktiske bukser, shorts og t-shirts med korte eller lange ærmer fra Urban Quest. De imprægnerer deres tøj med deres unikke Insect Shield, der indeholder et aktivt stof kaldet permethrin. Her er du garanteret et godt forsvar mod alle typer insekter – alt fra myrer og lopper til knot, hestebremser, myg og flåter. Du kan hverken lugte eller se imprægneringen, og den holder cirka 70 vaske.


Det bedste værn mod myg: myggenet, myggebeklædning og myggespray

 1. Brug myggenet om natten – du er mest hjælpeløs overfor myggenes angreb om natten.
 2. Dæk så vidt muligt arme og ben til med tøj fra Cragshoppers eller Urban Quest.
 3. Brug myggespray de mest udsatte steder: hænder, ankler og nakke – vælg en evt. DEET myggespray
 4. Tænd en myggespiral, der hvor I opholder jer
 5. Suppler med en hat og myggenet til hovedet, så du ikke bliver sindssyg af de flyvende bæster
 6. Hold pauser, når myggene er mest aktive. Din sved og kropsvarme tiltrækker dem
Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker