Økser

Er du kræsen, når det kommer til valg af økser? Det er vi! Derfor har vi nøje udvalgt et sortiment af kvalitetsøkser, der ligger godt i hånden, er slidstærke, præcise og pålidelige.

Læs mere

Filter

ADLER

599,00 kr. 
ADLER

499,00 kr. 
ADLER

799,00 kr. 
ADLER

529,00 kr. 
ADLER

699,00 kr. 
ADLER

749,00 kr. 
FISKARS

369,00 kr. 
FISKARS

399,00 kr. 
HULTAFORS

1.399,00 kr. 
HULTAFORS

799,00 kr. 
HULTAFORS

1.099,00 kr. 
HULTAFORS

249,00 kr. 
HULTAFORS

1.099,00 kr. 
HULTAFORS

899,00 kr. 
HULTAFORS

999,00 kr. 
HULTAFORS

349,00 kr. 
HULTAFORS

999,00 kr. 
HULTAFORS

529,00 kr. 
Gælder t.o.m. 21/3
Tilbud
-27%
Tilbud
-27%
Øyo Skovøkse 0,9 kg
ØYO

399,00 kr.  549,00 kr.  (Spar 27.32% )
Gælder t.o.m. 21/3
Tilbud
-27%
Tilbud
-27%
Øyo Sportsøkse 0,5 kg
ØYO
Øyo Sportsøkse 0,5 kg
På lager i butik

399,00 kr.  549,00 kr.  (Spar 27.32% )
ØYO

749,00 kr. 
ØYO

749,00 kr. 

Oplev kraften i den rigtige økse

Her på siden forhandler vi et varieret udvalg af økser af høj kvalitet til mange formål. En god økse er essentiel til dig, der gerne vil have det oplagte værktøj eller som elsker det dejlige friluftsliv i skoven. Hos Spejder Sport finder du flere skarpe økser i forskellige størrelser og praktiske designs. Opdag både store og små økser i høj kvalitet - hvad enten du skal kløve brænde til brændeovnen eller forberede optændingsbrænde til bålet på vandreturen. Med en skarp Hultafors økse eller Fiskars økse får du fordele som:

  • Skarp æg til både små og store opgaver
  • Solide, lette og håndterbare størrelser
  • Gavnlig hjælp til friluftsliv og kløve af brænde
  • Stærk gennemslagskraft og afbalanceret vægt

Håndøkse eller flækøkse - Hvilken økse er bedst for dig?

Er du usikker på, hvilke økser, der passer bedst til dine gøremål eller outdoor-aktiviteter? Når du skal vælge din nye økse, er det første spørgsmål, du bør stille dig selv: Hvad du skal bruge øksen til? Er det for eksempel til mindre brænde, har du snarere brug for en økse på 70 cm end en stor skovøkse. Skal du på trekkingtur og camping, er det bedst med lette økser. Læs mere om de forskellige typer økser herunder.

Håndøkse: En god håndøkse er et must, når du skal på tur. De små økser, eller mini økser som mange også kalder dem, er praktiske til hugning af mindre brænde, pløkker eller til at lave stegespyd til aftenens bålmad. Mange håndøkser får du endda så små, at du altid kan have en lille økse med i rygsækken eller siddende i bæltet. Flere af modellerne kommer med en praktisk ægbeskytter.

Spejderøkse: En spejderøkse er nummeret større end håndøksen. Spejderøksen bliver også kaldt for en håndøkse, da du kan betjene øksen med én hånd. Dette værktøj er derfor særligt egnet til mindre træarbejde i lejren eller haven. Denne type økse er nem at håndtere og flækker såvel store kævler som små pinde til optænding.

Kløveøkse: Som navnet antyder, så er en kløveøkse beregnet til kløvning af brænde eller andet tungt træarbejde. Denne type økse har et langt skaft, så du kan få fart på, når du svinger øksen - uden at miste kontrollen. Øksens hoved er ligeledes udformet og slebet med henblik på at kløve så præcist og effektivt som muligt. Anvend din kløveøkse med én hånd med lav risiko for, at øksen sætter sig fast i træet.

Flækøkse: Til de helt store kævler og andre virkelig tunge opgaver er det en flækøkse, du skal have fat i. Her er skaftet langt, så du både har god kraft og kontrol med dit sving, ligesom øksehovedet er langt og smalt - som skabt til at æde sig ned gennem træet og flække det med præcision. De kommer i flere forskellige vægtklasser. Nakken bliver ofte brugt til at slå fældekiler i træet.

Skovøkse: Ligesom kløveøksen har en skovøkse også et langt, smalt skaft. Det hjælper dig med at få et godt sving på øksen. Det gør det nemmere for dig at klare alt fra let træfældning til bygning af shelter, brændehugning samt forskelligt præcisionsarbejde. En god makker at tage med i skoven. Kig for eksempel efter Hultafors, der producerer håndsmedede økser, der er fremstillet af svensk øksestål.

Snedkerøkse: Er du glad for at arbejde med træ? Så har du sikkert også erfaring med, at et flot resultat kræver stor præcision. På en snedkerøkse er æggen lang, lige og tynd med et dybt indsnit, der giver dig et rigtig godt greb. Samtidig hjælper designet også på din balance. Holder du af at arbejde med snedkeropgaver i værkstedet eller huset, så bør du bruge denne type økse.

Jagtøkse: En klassisk jagtøkse har et afrundet baghoved, mellemvægt og en slibning. Det gør den velegnet til både flåning af selve byttet, men også til lettere skovarbejde, der oftest følger med at være på jagt. Det tæller også rydning af mindre stier samt let fældning. Her er en kraftfuld Hultafors økse særlig velegnet. En værdsat gave til jagtentusiasten.

Tænd bål med hjælp fra din økse

Du har et rigtig godt par til turen, hvis du supplerer din økse med en god sav. Vælg en foldesav eller lommesav, hvis det kniber med plads. Mangler du også en snittekniv, svampekniv eller lignende til at snitte optændingsmaterialet? Se vores udvalg af dolke, knive og tilbehør. Gør som Casper og pak din lighter, tændstikker og andet optænding i vandtætte pakposer. Så er du sikker på at du kan få bålet tændt.

Få en sikker økse - Hver gang

 

Uanset dit formål inkluderer vores økser med ekstrem ydeevne i flere størrelser. Nå mere og nå det hurtigere med en kraftfuld økse fra vores udvalg. Når du begynder at opleve fordelene ved vores økser, er det vigtigt, at du også vedligeholder dem. Ellers kan det gå ud over din egen sikkerhed og levetiden på øksen. Hos Spejder Sport har vi samlet nogle nyttige tips om, hvordan du bedst får et sikkert hug hver gang:

  • Tør altid din økse af, når du er færdig
  • Fjern eventuel harpiks med husholdningssprit
  • Giv din økse lidt linolie, efter du har tørret den af
  • Hold æggen skarp ved hjælp af en slibesten
  • Suppler slibningen med rustopløsende olie, hvis der er tegn på rust 
  • Sæt din økse i en ægbeskytter, når du ikke bruger den
  • Smør jævnligt dit læderetui med lædervoks eller læderfedt
  • Undgå at træhåndtaget ligger for længe i solen eller tæt på bålet
  • Skift skaftet, hvis det begynder at splintre eller flække
Tip: Få dit værktøj til at holde længere med disse tips.

 

Sådan sliber du din økse 

De fleste ved, at en skarp økse er effektiv, når du hugger brænde. Men vidste du, at det skarpe redskab også er mere sikker at bruge, fordi du dermed undgår, at øksen “smutter”, når du hugger ned på træet? Se vores video herunder, der viser, hvordan du bedst sliber din økse.

Bestil din nye økse hjem online

Har du fundet den rette økse til dit formål? Tal med vores dygtige kundeservice, hvis du har brug for hjælp. Du er også velkommen til at besøge os i din nærmeste Spejder Sport-butik. Da vi er ivrige friluftsmennesker, har vi garanteret god erfaring med alt fra at vælge den rigtige kløveøkse og andet skarpt udstyr. Vi sælger nemlig ikke nogen varer i hverken butik eller på webshop, som vi ikke kan stå inde for. Har du brug for kyndig vejledning, er du dermed havnet det rette sted. Find information på Spejder Sport og kundeservice her.

Af og til har vi også gode tilbud på blandt andet udstyr til outdoor og friluft. Interesseret? Gå på opdagelse i vores udvalg af gode tilbud lige her.