Valg af camping- og familietelt

Udvalget af telte er stort, og det er nemt at blive forvirret og i tvivl, om du har valgt den model, der passer til netop dig og dit behov, når du bliver præsenteret for de over mange muligheder, der findes i vores sortiment.

Campingtelte

Vi oplever flere og flere, der fravælger den ”gammeldags” campingtur med vogn eller ferier i et lejet feriehus til fordel for et moderne villatelt fra fx Robens. De er fremstillet i lette materialer, der fylder og vejer langt mindre end de traditionelle villatelte, som ofte er fremstillet i tyk bomuld og kraftige stålstænger.

Fordelen ved de moderne villatelte er, at de giver en helt anderledes mobilitet, da de uden problemer kan pakkes i en normal personbil sammen med al den øvrige bagage, der skal bruges til ter ugers sommerferie.

Da I ikke er bundet af en fast ferieadresse, er det derfor væsentligt nemmere og hurtigere at komme rundt i det meste af Europa og få mange forskellige oplevelser i løbet af ferien. Får I pludselig lyst til at opleve tyreløb i Pamplona, efterfulgt af en Alpeetape op mod Alpe D’huex inden for de samme tre uger, pakkes teltet hurtigt sammen og kursen sættes mod næste destination.

Hvilket telt bør vælges?

Skal ferien holdes i Vimmerby og Pippiland? Eller vender I næsen mod EuroDisney og derfra sydover mod Cote D’Azur og sol og varme? Og ved I i øvrigt, at I gennem de næste mange år vil holde fast i denne form for ferie? Uanset hvad, så kan det uden tvivl betale sig at investere i et af Robens topmoderne ferietelte.

I disse telte er alle basisfunktioner og materialer helt i top, og der er brugt mange ressourcer på at udvikle et indeklima i topkvalitet, hvilket sikrer, at opholdet i disse telte er komfortabelt, uanset om der er tordenstorm eller hedebølge uden for teltet.

Robens telte kommer i flere størrelser, der er opbygget omkring det samme grundmodul og velegnet til alt fra to personer til den store familie med flere børn.

Lidt om materialer

Som nævnt ovenfor, har familietelte og campingtelte typisk været tunge bomuldstelte med kraftige stålstænger, der skulle modstå trykket fra en regnvåd teltdug. I dag arbejder producenterne med samme materialer og omhu som i produktionen af lette telte til vandreture, og et 8-personers campingtelt rejses nemt af to personer i løbet af 20 minutter, mens den øvrige familie finder sig til rette blandt campingpladsens faciliteter.

I Spejder Sports udvalg af campingtelte er oversejlet fremstillet i en let PU-belagt polyester. Dette materiale er let og helt vandtæt grundet dets PU-belægning. For at regnen ikke skal pible ind gennem syningerne er disse yderlige tapet til eller på anden måde tætnet.

I de dyrere telte vil du ofte se et oversejl fremstillet i rip-stop polyester, der er ekstra forstærket med nogle millimeters mellemrum. Dermed nedsættes risikoen for at enlille rift udvikler sig til en større flænge.

Fælles for alle telte er, at solens UV stråler med tiden vil nedbryde oversejlet. Producentens omhu i valg af materialer vil dog forlænge dit telts levetid under sommersolen, og vi kan dermed kun anbefale dig at vælge kvalitetstelte fra erfarne producenter.

Det er også en rigtig god idé at spænde et solsejl ud over teltet, da dette ikke blot beskytter oversejlet mod solens UV-stråler, men også tager toppen af varmen inde i teltet i dagstimerne.

Stængerne fremstilles som oftest af enten glasfiber eller aluminium.

Glasfiberstænger er fremstillet af to halve rør, der er limet sammen. For at forhindre at leddene flækker, giver seriøse producenter – som f.eks. Outwell – disse en durawrap, som er en fiberfilm, der bliver lagt udenpå. På leddene monteres samlemuffer.

Ulempen ved glasfiberstangen er, at den er forholdsvis blød, og at mufferne giver en del modstand, når stangen skal køres gennem løbegangen, når teltet skal rejses. Derudover er stængerne forholdsvis tunge. Den helt store fordel ved glasfiberstængerne er den forholdsvist lave pris.

Aluminiumsstængerne er noget stivere, helt glatte og meget lettere end glasfiber. Stængerne er derfor markant nemmere at arbejde med, når teltet skal rejses. Telte med aluminiumsstænger er derudover mere vindstabile og står derfor super stabilt selv under en sydeuropæisk regnstorm.

Tilbehør

Afhængigt hvor og hvordan, du bruger dit telt, kan du med fordel investere i forskelligt tilbehør.

Pløkhammer: Det er en stor fordel med en pløkhammer, når du skal sætte 15- 20 pløkke, der skal stå godt, da de skal holde et stort telt, hvor vindpresset kan blive massivt.

Pløkke: Til alle vores telte medfølger en passende mængde pløkke og barduner. Du kan dog under visse omstændigheder med fordel have nogle alternative pløkker med, fx Ekstra kraftige stålpløkke og en pløkhammer  hvis du bruge teltet sydpå, hvor jorden kan være brændt hård af solen.

Teleskopstænger: Med to teleskopstænger kan du nemt og hurtigt omdanne teltdøren til et lille og effektivt solsejl, så du kan få lidt skygge, når solen brænder ned over pladsen.

Footprint/teltbund: den største årsag til kondens i teltet er fugt, der stiger op fra jorden i forteltet. Med en ekstra bund i forteltet kan du derfor stort set eliminere kondensproblemer i dit telt.

God fornøjelse med dit telt

Vi håber, at disse råd kan hjælpe jer med at pejle frem imod det campingtelt, der skal følge familiens ferieoplevelser de næste år. Da det kan være en svær beslutning at navigere rundt blandt vores store udvalg af telte, står vores ekspedienter i butikkerne naturligvis altid klar med gode råd og vejledning.

I vores webshop har du rig mulighed for at læse mere om vores store udvalg af campingtelte og familietelte. Du kan også bestille dem alle online og få dem leveret til døren - altid med 14 dages fuld returret.
Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse