Vandflasker og drikkesystemer

Her finder du drikkeflasker til skoletasken, slagfaste drikkedunke til vandreturen, og store vanddunke til campingvognen.

Genbrug og bæredygtighed

Vidste du, at vi i Danmark køber 120 millioner liter flaskevand om året. Det svarer til 21 liter per indbygger og er det dobbelte af, hvad vi købte i 2005.

En stor andel af vandflaskerne kommer fra udlandet og det er hverken godt for miljøet eller din pengepung.

Derfor er det bæredygtigt at investere i en vandflaske eller drikkedunk som du kan genbruge igen og igen.

I Spejder Sport har vi et stort udvalg af genanvendelige vandflasker, som endda kommet i en lang række flotte farver eller som stål-udgaver.

Lokalt vand på gamle flasker

Det bliver mere og mere populært at spise fødevarer, der er produceret lokalt. Det giver derfor god mening at medbringe dit eget postevand fra vandhanen, når du skal på tur, arbejde eller studie.

Hvis du oveni købet kommer isterninger ned i vandflasken, har du dejligt køligt drikkevand hele dagen.

Mange undersøgelser viser også, at vand fra den danske undergrund i mange tilfælde er renere end vand fra udlandet.

Drikkeflasker der ikke går i stykker

Har du også købt dig fattig i drikkedunke, der revner, når du eller junior taber den i klasseværelset, på fjeldet, cykelturen eller legepladsen? Og leder du efter den ultimative løsning?

Så behøver du ikke lede videre!

Det er nemlig ikke tilfældigt, at amerikanske Nalgene er blevet en fast turmakker i rigtig mange rygsække.

Alle Nalgene flasker er nemlig fremstillet i kraftigt co-polyester (uden BPA, BPS og Ftalater), hvilket gør dem stort set umulige at slå i stykker.

Vandflasker i stål

Vil du helt væk fra plastikken, er mange kunder blevet glade for Klean Kanteen drikkeflaskerne i BPA- og giftfrit stål, der også kan klare en del tæsk.

Vandflaskerne i stål er fremstillet i højkvalitets rustfrit stål, og behøver derfor ikke – i modsætning til mange andre drikkeflasker i metal – en behandling på indersiden og kommer aldrig til at påvirke smagen på det, du kommer i flasken.

Vand nok på turen

Afhængig af hvor og hvor mange, I er på tur, skal der forskellige vandopbevaringsløsninger til for at kunne servicere lejren.

Hvis I kun er et par stykker, og der er tæt til enten en vandpost eller et vandløb, så kan en 1 liter Nalgene flaske i hver side af rygsækken være en god måde at have vand nok med – især hvis der også skal bruges lidt til kaffen eller din turmad.

Er I mange, der er afsted, og skal der laves mad og vaskes op, får I hurtig brugt adskillige liter vand. Her er det ikke massevis af mindre drikkeflasker, der nødvendigvis er sagen, men i stedet større, praktiske drikkedunke, f.eks. foldbare eller med hane.

Har du selv svært ved at få drukket nok på turen, kan du overveje, om du skal have en træ- eller foldekop hængende på ydersiden af rygsækken og gøre det til en vane at drikke 2-3 kopper, hver gang du kommer til et vandløb eller en vandpost. Måske kan en vandblære, eller camel bag, gøre det nemmere for dig at få drukket nok. Så har du nemlig hele tiden drikketuden lige ved munden og kan nemmere undgå dehydrering.

Bakterier elsker flaskens munding

Når man drikker af en vandflaske flere gange, ophober sig nemlig bakterier, og det gælder særligt de steder, hvor man ikke lige kan komme til - for eksempel omkring gevindet ved flaskens åbning.

De store åbninger i Nalgene vandflaskerne gør det særligt nemt at gøre grundigt rent. Her kan du nemt få en opvaskebørste helt ned i flasken og gøre rent hele vejen rundt.

Den store åbning gør også, at selve gevindet og låget til flasken er nemmere at skylle og rengøre med sæbe og børste.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder